95:orna får gå

Förra säsongen fick åtta 95:or pröva på spel i Björklövens a-lag, men ingen av dem kommer att få vara kvar.

Totalt var det tio juniorer som fick spela matcher med Löven i fjol. Åtta 95:or, en 96:a och en 97:a. Adam Ählström som är född 1996 kommer mest troligt spela kvar i föreningen och blir därmed den enda junioren med a-lags rutin som blir kvar i föreningen, nu när Oskar Matuskhin lämnade för Luleås J20. Inget konstigt i sig att det blir såhär, Björklöven vill ta en kliv upp och då måste de satsa på mer spets än bredd. Vinnaren i detta blir hockeyettan-klubbarna Teg och Vännäs. Simon Lundström och Erik Lindahl har redan skrivit på för Teg och enligt uppgift är nu forwarden Niclas Olofsson klar för Vännäs. De båda klubbarna kommer säkerligen ha många armbrytningar om de fem 95:or som återstår, plus de som inte fick spela med Björklövens a-lag.

På tal om 95:or. Ser att Umeåsonen Jens Högbom lämnar Luleå/Asplöven för spel i hockeyettan med Mariestad, hade gärna sett honom i Löventröjan nästa säsong.

Uppdaterat:

Markus Lindholm, som var utlånad från Björklöven till Vännäs under den gångna säsongen och som fick spela fem matcher med Björklövens a-lag (tre utav dem i slutspelet) och som blev lovad en plats i sommartruppen av Fredrik Grönberg, pågår det en het armbrytning om. Teg vill värva honom och enligt uppgift har de långt gångna förhandlingar med honom, men Vännäs vill inte släppa honom utan strid.

– Vi för en dialog med honom, men Teg har gett sig in i matchen, medger Vännäs tränare Eje Nyman.

Har sökt Tegs sportchef P-O Åberg, men han är utomlands.

3 kommentarer

  1. Tyko

    Vad hände med matushkin? Trodde han skilja få a-lags kontrakt? Bästa junioren på länge.

  2. Fundersam

    Det blir inte lätt att locka tillbaka fd juniorer som utvecklats till bra spelare i andra lag
    när man behandlar dem så här.
    Jag hoppas verkligen att man för en bra dialog med dessa juniorer och förklarar vad man har för planer för deras del och inte bara lämnar dom i sticket tills dom blivit intressanta igen.
    Att bara säga att ni måste spela och utvecklas mer innan ni blir intressanta igen gör nog att dom hellre väljer andra klubbar än Björköven i allsvenskan/superligan om ett par år och löven förblir ett köpelag med ostabil grund att stå på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.