Bra hets inför derbyt

Fredagens derby mellan Björklöven och Skellefteå har blivit ett nationellt intresse. Så frågan är: Är det Sveriges hetaste derby.

Båda kvällstidningarna har skrivit om fredagens derby,

Expressen eldar på med ”Rivalmötet slutsålt – med tre dagar kvar”

Där säger klubbdirektör Fredric Åkerblom att:

Det här är Sveriges hetaste hockeyderby. De som inte har varit på det vet inte vad de pratar om. AIK–Djurgården i all ära, Mora–Leksand i all ära, men det här är något alldeles speciellt.

I Aftonbladet låter det så här: ”Björklöven har sålt ut träningsmatch”

Där säger Åkerblom så här:

Jag har inte varit med om något sånt här intresse i Björklöven tidigare. Förra gången vi hade fullsatt var mot Vita Hästen, men det var i en så kallad enkronas-match

Det är inget tvivel om att försäsongens hetaste match i hela hockeysverige spelas på fredag. Det kommer att vara smockfullt i hallen, men låt oss bryta ned det hela lite.

Fakta är att…

….Mora och Leksand sålde ut Globen julen 2012 på mindre än 20 timmar. De ska spela i Globen igen i vinter. Skulle Björklöven och Skellefteå sälja ut Globen? Jag tror faktiskt att chansen finns om det är ett enskillt tillfälle, en chans. Så frågan är: Vilket är Sveriges hetaste hockeyderby? Svårt att svara på, men om Skellefteå och Björklöven vore tillbaka i samma serie fanns det inget tvivel om det hela längre.

….spelare för spelare är Skellefteå AIK på en helt annan nivå än Björklöven. Bara förstafemman i Skellefteå har lika mycket lön som hela Björklöven. Frågan är alltså om derbykänslan och den tidiga försäsongen ska göra att det blir jämnt ändå. Skellefteå borde vinna med ett par puckar. Jag hoppas och tror på en jämn match. Båda lagen tror allafall på seger.

Det finns inte en chans att vi förlorar mot ”Löven”, sa Hans Wallsson på Skellefteås första ispass i går.

Det kommer att bli riktigt roligt och det ska bli kul att sätta dem på plats, sa Lukas Ekeståhl-Jonsson på Lövens första ispass i måndags.

 

2 kommentarer

  1. Tom

    Wallson sa även i dagens norran att dom kommer att ställa upp med sitt absolut bästa lag. Skellefteå är livrädda att förlora denna match.

    • JP

      Jojo… hela citatet: ”Vi kommer spela med det bästa laget vi har för dagen, men kedjor och sånt är som sagt inte viktiga i den matchen. Några spelare kommer att vila då vi inte vill riskera något, säger Wallson.”

      T.ex. kommer varken Heed, Aho eller Holmström finnas med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.