Så ställer Löven upp i derbyt?

Björklöven kördes ett mastodontpass på 1 timme och 45 minuter under torsdagen och för första gången kunde vi skymta lite av hur laget kommer att se ut i morgon.

Björklöven och Skellefteå har kört lite olika upplägg inför matchen på fredag.

Björklöven gick på is i måndags med ett riktigt pass, körde ett rejält individuellt pass på tisdagen, stod över isträning på onsdagen och idag körde man ett riktigt tufft individuellt ispass med vissa inslag av lagspel.

Så här ställde Björklöven upp på träningen:

Notera – de rullade en del på kedjefronten där kedjorna inte var statiska utan vita rullade runt lite bland de sju forwardsen och samma i gröna. Dock får vi vissa indikationer på backsidan vilka som testas ihop och även på forwarssidan där Palme/Öhman lirades ihop, likaså Quist/Karlsson.

Målvakter

Kevin Lindskoug, Andreas Ollikainen.

Vita laget.

Backpar – Tommy Wargh, Jonas Emmerdahl – Stefan Andersson, Mike Banwell.

Kedjor/forwards: Lucas Sandström, William Quist, Kim Karlsson – Gustav Grundström, Nicklas Johansson, Alex Hutchings, Jesper Thörnberg.

Gröna:

Backar: Kalle Ekelund, Rasmus Edström – Lucas Ekeståhl-Jonsson och Juniorback.

Kedjor: Jon Palmebjörk, Stefan Öhman, Felix Maegaard-Scheel – Emil Wrenman, Mats Lavander, Fredrik Hetta, Viktor Ekeståhl-Jonsson.

¤ ¤ ¤

Skellefteå å andra sidan inledde med sin jippo-liknande första isträning på tisdagen, men har sedan kört dubbla pass under onsdagen och likaså i dag.

I morgon värmer Björklöven 11.00, samtidigt kör Skellfteå ett vanligt ispass istället för en värmning uppe i Skellefteå.

Skellefteå saknar Mattias Ritola (skadad) samt J20-landslagsspelarna Sebastian Aho, Axel Holmström, Marcus Pettersson och Jesper Eriksson som alla spelar turnering i Lake Placid. Laget bestäms i morgon efter träningen.

I Björklöven saknas sjuke Per Edblom, men i övrigt är det fullt manskap som gäller. Exakta formationer bestäms även de efter värmningen i morgon.

Noterbart är att Rasmus Edström kan få möta sin bror Elias Edström, om han får spela i morgon.

– Det skulle bara vara roligt att möta brorsan, kommenterade Edström till kollega Ruuth det faktum att det lär hända i morgon.

¤ ¤ ¤

Läs mer inför matchen här om Per Edbloms frånvaro.

I morgon kommer ett snack med Jon Palmebjörk inför matchen samt säsongens första ”nedsläpp” på sportsajten.

Sedan naturligtvis liverapporterar vi morgondagens derbyt på vk.se och folkbladet.nu.

2 kommentarer

  1. bingomicke

    Jag hoppas inte att du menar att spelarna ska vara fulla också när du skriver att Björklöven har fullt manskap. Bättre o skriva att man är fulltaligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.