Bloggkrönika: ”SHL-klass var ordet”

Derby, fullsatt, Lövenseger och en hockeyfest som hette duga. Säsongen kunde inte kicka igång på ett bättre sätt än med fredagens 3-2 seger för Björklöven.

Det lär bli en lång och blöt natt för många av Lövenfansen på ståplats ”H”. I låt oss säga minst ett år kommer Björklöven att ha vunnit den senaste matchen mot ärkerivalen Skellefteå.

Det är lätt för Skellefteåfansen att skylla på att ”halva laget” var borta och visst tunga pjäser som Aho, Pesonen, Ericsson, Holmström, Ritola spelade inte matchen, men faktum är att 14 spelare i Skellefteås lag är bofasta i A-laget. Det var inget kryddat J20-lag som Björklöven besegrade. det var femfaldiga finalisten Skellefteå AIK.

Segern togs tack vare en stark karaktär, effektivitet inledningsvis och en riktigt, riktigt bra Kevin Lindskoug. Jag kan egentligen inte förstå att ingen SHL-klubb plockade upp honom i våras, men tack för det sa Löven. Björklöven var utspelade i andra delen av matchen, men föll aldrig igenom helt även när benen såg stumma ut.

Sedan Viktor Ekeståhl-Jonssons mål. Var kom det ifrån? Jag har inte sett ett sådant skott på match från honom sedan jag flyttade hem till Umeå 2010. Får han ett offensivt genombrott i år månne?

Björklöven imponerade också på försäsongen för två år sedan och gjorde sedan en makalöst dålig säsong med 19 raka förluster, negativ kvalserie och allt elände i världen, så det går inte att dra för stora växlar, men det finns en annan känsla över laget. Det finns kvalitet överallt djupare ned på bänken, laget är inte känsligt för skador länge.

Det enda som saknas är en till offensiv back och en powerforward. En forward som tacklas, för det är något som Björklöven saknar helt. Maegaard-Scheel är det närmaste laget har och det säger något.

Positivt dock att backförvärven alla fyra ser bra ut. Ingen av dem gjorde bort sig och såväl Kalle Ekelund som Lukas Ekeståhl-Jonsson imponerade. Sedan är Rasmus Edström som ett femte nyförvärv. Han var en skugga av sig själv i fjol, på fredagen var han tillbaka igen. det ska bli kul att följa.

Bredvid mig på pressläktaren satt aftonbladets hockeyreporter Tomas Ros som följer SHL på daglig basis. han filmade Björklövens klack flera gånger om och sa samma sak. ”Det är SHL-klass” och det är bara att stämma in. Björklöven är inte där ekonomiskt och organisatoriskt än, men truppmässigt närmar de sig och publikmässigt är Björklöven redan där – alltså i SHL. Nu ska bara de andra bitarna komma dit också.

Nu är säsongen igång och det känns riktigt kul Allt är möjligt igen, inga drömmar har slagits i krasch och inget triggar nya bättre än en seger mot Skellefteå.

3 kommentarer

  1. pelle

    Känns nästan som att Lövens bedrift för 2 år sedan, förlust med 2-3 mot ett mycket starkare SAIK än det lag man mönstrade igår, var större. All heder till Lövens insats men SAIKs val av straffskyttar antyder väl hur mycket/lite man brydde sig om slutresultatet……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.