Jonsson: ”Jag spelar på sex backar”

Asplöven väntar för Björklöven ikväll. Jag tog ett snack med Tommy Jonsson efter träningen igår. Här kommer det i sin helhet.

Intervjun blev till en artikel som ni läser här, men Löventränaren sa så mycket mer så därför lägger jag ut intervjun i sin helhet.

Dags för träningsmatch igen. Efter segern mot Skellefteå hur känns det att spela match igen?

– Det är på träningsmatcherna man får ett kvitto var man ligger någonstans spelmässigt. Det är ju det man vill se att den delen går åt rätt håll så det blir en bra värdemätare var vi står i processen för att sen gå tillbaka till träningarna och jobba med spelet.

Just Asplöven som ni möter har vunnti mot både Modo och HPK på försäsongen. Hur ser du på motståndet?

– De har imponerat på försäsongen, det är bara bra att vi möter ett bra lag. Då får vi bättre svar på vad vi måste jobba med

Vad har ni hunnit att jobba med sedan Skellefteåmatchen?

– En hel del. Allafall gått igenom teoretiskt hur vi ska spela och sedan hunnit tre fyra, fem pass. Vi började med försvarsspelet, men har kommit in på offensiven, uppspel, inspel och grundmönster. Vi gör framsteg hela tiden.

Hur har du upplevt gruppen under din första vecka?

– Det har varit bra fokus även om det är en balansgång mellan intensitet och inlärning så här tidigt på säsongen som ny tränare. Det är många detaljer man ser som tränare, men det gäller att bita sig i tungan och fokusera på det som är viktigt nu och ta en sak i taget efter de strategin.

Stefan Öhman lägger sig i mycket i hur du vill göra. Hur ser du på det?

– Inte bara Stefan, det är en engagerad grupp. Det är diskussioner vi vill ha, det tar oss framåt. Jag vill ha en sån miljö där spelarna vågar säga vad de tycker och inte bara nickar till allt.

Du har haft med tre juniorbackar på träningarna. Kommer de att få spela något?

– Nej, de kommer inte att vara med om vi inte får skador. Vi kommer att gå på sex backar i morgon. Det är så vi förmodligen kommer att göra under säsongen, alternera kring vem som spelar, men gå på sex backar i varje match. Vi kommer att förändra i backparen och även i kedjorna till i morgon för att få se lite mer vem som passar ihop. Just när vi pratar om backarna så kommer vi att gå på sex backar.

Varför gillar du att spela på sex backar?

– Det är den bästa pulseringen för backarna rent erfarenhetsmässigt. Jag ha provat att spela på sju, på åtta och på sex backar och det är det jag känner att det fungerar bäst och där vi får ut mest av spelarna.

Hur ser du på att ni spelar i Vännäs?

– Jag har hört det. Jag tror inte att jag har varit i Vännäs, kanske som pojklagsspelare, men det blir nog trevligt. För oss spelar det ingen roll var vi spelar på försäsongen så det är bara positivt att vi kan hjälpa Vännäs.

¤ ¤ ¤

Mest intressant är två svar. Det ena angående sex backar. Det ska bli intressant hur det påverkar för de backar som inte får spela under säsongen om Lövne klarar sig bra från skador.

Det andra var det faktum att Jonsson gillar att spelarna själva lägger sig i grejer. Det är ganska stor skillnad mot Mats i fjol. Det är en annan tonalitet den här säsongen och det ska bli intressant att se hur det fungerar, framförallt om det kommer lite motgångar.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.