Dags att få tävla på riktigt

Björklöven har fått lite att fundera på inför premiären efter lördagens 3-2 seger mot Piteå. Det var ingen höjdare, men ändå ett skönt avslut på försäsongen.

Träningsmatcher ger inga poäng, de betyder inget när vi sammanfattar säsongen, men den positiva starten som försäsongen fick för Björklöven gav ändå mersmak inför säsongen.

Den tröga avslutningen med 0-4 i tredje perioden mot Asplöven och ”Bara” 3-2 mot division-I laget Piteå ger en lätt bitter smak i munnen inför premiären mot Västerås.

Undertecknad befinner sig i Moskva och såg därför inte lördagens batalj i Piteå och kan således inte komma med några speciella analyser om matchen, men jag kan bara konstatera att läget just nu inte är vad det var för en vecka sedan.

Tommy Jonsson var inte nöjd med genrepet och varför skulle han vara det. Läs mer om matchen här och här.

”Vi var inte skärpta, det ska inte få hända oavsett om det är träningsmatch eller tävlingsmatch” sa han.

På det sättet känns det bra att det är slut på träningsmatcherna. Jonsson har satt sin prägel på spelet, han har hittat formationer han gillar, jobbat igenom de olika spelformerna och de nya killarna har kommit in i laget och spelet.

Laget har visat vad de kan göra mot olika typer av motstånd.

Det måste bli slut på tramset nu, det är dags att få börja tävla om poäng, spela hockey på riktigt.

Björklöven har ett riktigt bra lag i år, men vi får nog räkna med en och annan dipp under inledningen av säsongen. Så här långt har energi och koncentrationsnivån varit väldigt ojämn genom matcherna.

Så med mindre än en vecka kvar till tippade toppmötet i premiären, vad måste slipas på?

¤ Powerplay – Spelet har stundtals varit riktigt bra, Det finns många riktigt bra spelare i formationerna, men det har fortfarande inte klickat fullt ut i matcherna sedan formationerna sattes ihop.

¤ Disciplinen – Det tas för många onödiga utvisningar. Här behöver Jonsson ryta ifrån. I fjol sa Waltin de bra. ”Jag accepterar inga dumma utvisningar för att någon inte kan hantera sina känslor. Det är egoistiskt och ska inte få finnas i ett fungerande lag”.

¤ Fysiken – Löven har varit ganska snälla i många matcher på försäsongen. Nu är det dags att börja smälla på och använda den eld som är hemmapubliken.

Allt behöver inte och kommer inte att vara perfekt till första matchen, men det kommer att krävas en bra insats för att besegra Västerås. Det är inga blåbär Björklöven möter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.