Transatlanterna så långt

Alex Hutchings och Mike Banwell är Björklövens transatlanter 2015-16. Hur har de då skött sig så här långt?

Ni har väl inte missat VK/Folkbladets artikel om de bästa genom tiderna.

Alex Hutchings har visat på försäsongen att han har ett riktigt bra direktskott. Mike Banwell har visat sig vara stabil och lite av en ersättare till Acke Hellström med sin fysik.

Läs kollega Johnssons snack med herrarna här.

Jag ska inte ge mig på att lista de bästa transatlanterna genom åren själv. Men vi kan väl kika på Banwell och Hutchings istället.

Hutchings:

Han har fått spela tillsammans med Edblom och Scheel vilket fungerat väldigt bra. Dock har poängproduktionen inte varit så fantastisk så här långt trots att direktskottet redan visat klass.

Ett mål på sju matcher i en så pass profilerad kedja och med speltid i första pp-uppställningen är tyvärr inget som imponerar. Dock har det varit ett par skott i ramen, ett par utanför i bra lägen och det gör ändå att känslan är att målen kommer. Dock får det inte dröja för länge. Hutchings är i Umeå för att näta. Han har inte t.ex. i närheten av Mark Hurtubise meriter och ska inte ha samma kravbild som ”Hurtan” hade i fjol, men mål ska det bli ändå.

Det som är positivt med Hutchings är att han inte bjudit på så många misstag än så länge. Han har fungerat förvånansvärt bra i egen zon med tanke på att han är tänkt som en offensiv kraft.

Ska jag förutspå framåt tror jag att Hutchings blir bra för Löven i år. Målen kommer och då växer självförtroendet och fler mål kommer.

Banwell:

Mike Banwell sa ”ödmjukt” i en tidig intervju med mig att han var fysisk, säker i defensiven, hade en bra förstapass, ett bra skott och en skridskoåkning som passade för stor rink.

Riktigt så komplett har han kanske inte varit, men Banwells fysik kan bli viktig för Löven. Känslan är att han är mest lämpad av backarna att vara Lövens polis i år. Det är också där han ska användas, i defensiven och med sin fysik, men han är inte alls lika stark som Acke var i fjol där.

Skottet och offensiven har inte varit uselt på något sätt, men det finns backar som Andersson, LEJ, Edström som är klart bättre där. Banwell måste hitta sin roll och i Lövens snabba spel måste han hitta ett sätt att ändå misstagsminimera. Då får han en funktion i laget.

Just nu är jag lite fundersam kring Banwell. Den här typen av backar finns det ganska gott om i Sverige och Europa. Måste man över pölen för att hämta in en sådan.

Återstår att se om han bevisar mig fel och imponerar med fler delar av spelet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.