Jonsson: ”Vi ska vara starka hemma”

Jag träffade Tommy Jonsson för en längre intervju på onsdagen. Den hittar ni i torsdagens VK/Folkbladet, men här kommer lite extramaterial.

Tommy Jonsson har verkligen klivit in och planterat en ny ishockey i Björklöven den här säsongen.

Det är fart, en bländande offensiv, men samtidigt en oro över defensiven och hur laget ska klara ”grislagen” i serien.

Som topptippade går Björklöven in i en annan skepnad även när det gäller förväntningar.

Det finns mycket prata med Löventränaren om. Ni läser artikeln med Jonsson här (Obs: Plus).

En del fick dock inte plats i artikeln. Det kommer här istället:

Jonsson…

…om att ha publiken i ryggen Löven:

– Det kanske låter som en klyscha och något jag bara säger för att hamna i god jord, men publiken här i Umeå är verkligen en sjätte spelare. Det har vi redan fått känna på. Även borta mot Modo var det riktigt bra stämning. Det bär verkligen fram ett lag att ha publiken i ryggen. Vi ska vara tuffa att möta på hemmaplan i år.

…om att kliva ”ned” till Allsvenskan från SHL:

– Det här är också elithockey. På många sätt är det väldigt likt. Jag har en lite mindre stab runtomkring mig än vad jag hade i Brynäs, men det är väldigt professionellt i klubben. Det är en klubb som visar en stor ambition och med värderingar jag delar. I slutändan är det inte så stor skillnad på mitt arbete i SHL och här.

…om sin hockeyfilosofi (Delar finns med i artikeln):

– Jag förespråkar en offensiv ishockey. en hockey med mycket puckinnehav där du spelar dig ur situationer. Självklart med en stark defensiv och defensiva regler, men där vi vill vinna tillbaka pucken när vi inte har den. Alltså ett offensivt försvarsspel.

…om farten i anfallsspelet:

– Den moderna hockeyn bygger på fart, Att spelare som får pucken är i rörelse. För att lyckas med det krävs ett väldigt hårt arbete. Många lag är ganska lika i teknik, hur hårt de skjuter o.s.v. Hur mycket du får ut av spelarna och hur du får spelarna att fungera tillsammans är en annan sak. Kan du få spelarna att spela i hög fart och orka göra det i långa sekvenser så blir de ett jobbigt lag att möta. För att göra det krävs en bra fysik och rätt inställning, sedan naturligtvis också skilsen för att spela så.

…om böteslistan i laget:

– Vi har en 3-4 sidor med regler som gäller för gruppen. Vi är 25 individer som ska fungera ihop. Det var spelarna själva som ville ha en sån lista lika mycket som ledarna. nu har vi det och då blir det böter för sen ankomst och att glömma grejer och så. Det är som det brukar vara på den här nivån. Inget konstigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.