Träningsrapport 10/9 2015

Dagen före premiären. Då var powerplay och fart i fokus på en intensiv och högljudd träning. Här kommer en rapport från torsdagens ispass.

När, var hur?

Björklöven tränade mellan 11.00 och 13.00 enligt istiden, men första 20 minuterna var det målvaktsträning på schemat, sedan körde Löven en lagträning från 11.20 till 12.15. Därefter tid för eget nötande.

Laguppställning:

Målvakter: Kevin Lindskoug, Andreas Ollikainen.

Gröna:

Stefan Andersson, Mike Banwell – Lucas Sandström, Stefan Öhman, Jon Palmebjörk

Jonas Emmerdahl, Hampus Falk (Junis) – Mats Lavander, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Nicklas Johansson

Vita:

Lukas Ekeståhl-Jonsson, Junisback – William Quist, Kim Karlsson, Fredrik Hetta

Kalle Ekelund, Rasmus Edström – Felix Maegaard-Scheel, Per Edblom, Alex Hutchings

I grått (otacklingsbart): Tommy Wargh, Jesper Thörnberg

Extra:

Gustav Grundström

Träningen:

¤ Åkning runt i ring

¤ Pass, mottag, avslut

¤ Åkning linje till linje

¤ PP-nötning – Först 5 mot 4 och sedan 5 mot 3

PP1: Andersson, Edblom, Hutchings, Öhman, Palme

PP2: LEJ, Kim, Quist, Hetta, Lucas/Scheel

¤ 3 mot 2 övning från egen blå

¤ Tvåmålsspel på liten isyta

Noterat:

¤ 10-tal personer på träningen. Daniel Johansson satt på pressläktaren och inledningsvis med datorn framme och intensivt jobbande.

¤ En träning i väldigt högt tempo och med många fina mål. Det var väldigt positiv energi på träningen och det känns i luften att säsongen drar igång.

¤ Makalöst mål i PP av Andersson, Edblom, Hutchings. Klapp, klapp, klapp och sedan direktskott av Hutchings.

¤ Tommy jobbade verkligen för att piska upp tempot i PP. Han samlade båda PP-formationerna en gång vardera, var väldigt på under spelet. Kombinationen pass från bakom målet in framför och direktspel till högerskytt används ofta.

¤ Vansinnig fart på tre mot två övningen. Den som ar allra häftigast att se på öppen is med mycket yta är Wille Quist. Han bara glider förbi motståndarna. Det ska bli intressant att se honom i vinter. Kan han hålla en hel säsong?

¤ Hetta sist kvar på isen förutom junisarna som plockade puck. Han nötte vinkelskott från kanten. Hans roll i powerplay alltså.

¤ Noterbart att Jonsson kör samma kedjor fortfarande. Efter en dryg vecka satte han linorna och har sedan hållit dem. I går sa han så här om det när jag intervjuade honom.

– Det är så jag jobbar. Jag tycker att kontinuitet är viktigt. Jag jobbar hellre med något jag tror på, försöker hitta trygghet och få ut det mesta än skapar osäkerhet med att skifta i onödan.

Därför kan vi nog vara ganska säkra på hur laget ser ut i morgon.

3 kommentarer

  1. G

    Med tanke på kommentaren från Mjörnberg om ”myspyskultur” nu när Waltin har lämnat. Hur ser du som följer träningar och spelare på hur träningsmängden tycks skilja sig åt mellan dessa två tränarna? Spontant känns det taget ur luften. Särskilt med tanke på att större delen av laget och fystränarna(?) från förra året är kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.