Hyfsade Hetta på Quist

Kollegan Gunnar Johnsson fanns på plats i E.ON Arena i eftermiddag och bevittnade nyförvärvssuccén i Björklöven.

Först två mål av Fredrik Hetta (som dagen till ära hade sina föräldrar från Strömsund på plats i hallen) och sedan ett mål av Alex Hutchings. Såklart oerhört viktigt att få se nyförvärven leverera så pass snabbt, men lika viktigt att se William Quist uppträda som allsvenskans leftar-svar på Mats Sundin.

Med tre assist och ett mål hade den väldige Nybroprodukten hade minst sagt lekstuga mot Timrå. Assisten till Hettas 2-0-mål var ju rena rama hockeygodiset och Quists eget mål var ju lika mäktigt (visst kommer ni ihåg att han hade ett liknande läge mot Västerås i premiären?) när han med sin magiska fart älgade runt hela Timråförsvaret, drev in i banan och pillade in pucken. William Quist är ett fysiskt praktexemplar och i dag visade han prov på att fjolårs-våren inte var någon tillfällighet.

Justin Bieber-älskaren från Nybro (kolla in hans svar under truppfliken i Lövenappen) kan bli många poäng värd för Löven i vinter.

Tur också att andrakedjan levererade när förstalinan var helt osynlig. Jon Palmebjörk har minst sagt varit långt ifrån sin normala kapacitet de här två första matcherna, för att inte säga helt under isen. Inte ens i power play är han nära att hitta rätt. Där finns det något att jobba på.

ooo

Kevin Lindskoug? Bra som vanligt, men där har vi ju vant oss med toppinsats på toppinsats. Och det var inget snack om att han vann målvaktsmatchen mot förre kollegan Johan Mattsson.

ooo

Tommy Jonsson var för övrigt väldigt nöjd med Lövens spel i box play.

ooo

Då. Nu får Björklöven vila i några dagar innan det väntar två hemmamatcher på tre dagar, först Almtuna på torsdag och sedan Pantern på lördag. Vi återkommer under veckan med nya rapporter.

ooo

För er som missat så finns följande material ute på webben från matchen.

Fredrik Hetta om sin målsuccé (webb-tv)

Gunnar Johnssons krönika: Löven på grön Quist (Plus)

Fyra snabba efter Lövens seger (Plus)

Stabil seger – tacka en het Quist för det (Plus)

Rättvis seger för Björklöven (med liverapporten)

6 kommentarer

  1. john

    Fråga Tommy vid tillfälle varför han envisas med att köra Jon och Alex på fel sida (rightare) då man nu ser effekten av att ha dem på rätt sida (Hettas mål), det känns så konstigt?

    • Enrico

      Generellt kan man säga att det är Hetta och Qvist som är på ”fel” sida. Att ha en rightare på vänster sida eller en leftare på höger sida kallas av en anledning för ”Off wing” i NHL.

      Det finns både för- och nackdelar med det, du måste t.ex. vara bra på att ta emot passningar på backhand och bör dessutom ha styrka att hålla bort spelare gärna med ena armen och kontrollera pucken med den andra.

      Både Hetta & Qvist är bra exempel på spelare som passar på ”fel” sida. Marian Hossa & Alex Ovechkin är andra typiska spelare som med fördel spelas ”Off wing”.

      Fördelarna är så klart att du har klubban inåt för direktskott, samt att det är lättare att bryta in mot kassen och inte hamna i sarghörn eller bakom mål. Det är dock vanligt att ha leftare på vänster och rightare på höger, men att de byter sida när de kommit in i zon.

      Nackdelarna är mest tydliga i defensiven och uppspelsfasen, varför det är bättre att ha spelare på ”Off Wing” i kedjor som förväntas komma med fart i anfall och ligga mer i anfall, snarare än i kedjor som matchas mot motståndarnas topplinor.

      Som vanligt har supportrar lite svårt med saker som inte är helt svart eller vitt, men det är definitivt så att Tommy känner till dessa saker.

  2. tompa

    Tycker att det är viktigt att ge kommentarer byggda på fakta när man skriver i detta media. Du skriver att palmebjörk är helt under isen denna försäsong ….Om inte jag läser fel så var han i topp i poängligan på försässongsmatcherna tillsammans med flera spelare i sin l formation .Ställ lika hårda krav på alla spelare och såga inte till fotknölarna efter två matcher det är små mariginaler i ishockey hade han satt något av sina lägen i pp eller om Öhman satt det fina läget han fick av palmebjörk första bytet matchen mot Timrå hade han haft flera poäng ! Klart att han har mycket mer att ge men trevligt när andra kliver fram , det är väl så det ska vara i ett lag .

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      Jag skrev aldrig hela försäsongen utan refererade bara till de två första seriematcherna där han inte tillhört toppspelarna. Alla vet vad han kan (och att det blev en del poäng på försäsongen) så därför jag noterade det. Men helt korrekt att det är bra att andra kliver fram, bredden är viktig.
      /Tomas Ruuth

  3. MiaMariaFR

    Jon har ju haft hjärnskakning större delar av fjolårssäsongen och det är bara 2 matcher in i säsongen så han borde väl få samma chans att komma tillbaka i form som övriga som haft hjärnskakning. Lite tidigt att vara så pass hård mot honom eller hur?

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      Så hård tycker jag inte att jag är. Jag skriver ju inte att han är slut som artist, bara att han haft det tungt och varit osynlig i de två första matcherna.
      /Tomas Ruuth

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.