Hafsigt. Kladdigt. Effektivt

150917_Loven-Almtuna_ERAS_035_webb

FOTO: Erik Åström

 

Björklöven vann hemma mot Almtuna med 3-0. Men inte efter någon klang och jubelföreställning. Utan i dag vann Björklöven på att de var effektiva och som Jon Palmebjörk sa: En sjukt bra målvakt. 

Almtuna började matchen väldigt bra. Björklöven var inte alls med och det var en frustrerad och arg Tommy Jonsson vi såg i Björklövenbåset. Men trots detta lyckades Björklöven hålla målnollan. Det ska de tacka Kevin Lindskoug för! För femtielfte gången visade han vilken bra målvakt han är. Medan glänste passade Alex Hutchings på att raffsa in 1-0.

Den andra perioden fortsatte i samma visa. Almtuna spelade med en hög fart. Kevin Lindskoug räddade och Björklöven gjorde mål. Denna gång var det Fredrik Hetta som pangade in 2-0 med ett slagskott i krysset.

Björklöven kom upp i spelet till den tredje perioden och kontrollerade tillställningen väl och därför varför Jon Palmebjörks mål betydligt mer logiskt än de andra.

Varför blev det såhär. Är Björklöven dåliga? Absolut inte. Björklöven är seriens kanske bästa lag. Att kunna vinna mot ett Almtuna som spelade mycket bra, utan att vara speciellt bra. Att vinna när man spelar hafigt, kladdigt men effektivt. Det är en extrem styrka! En styrka att våga tro på sig själv trots att det inte ser speciellt bra ut. En styrka att kunna göra de där målen när ingen tror på en. Som Jon Palmebjörk gjorde, och det syndes att att det var en tung sten som föll från hans axlar när han slog in returen och äntligen fick jubla mot Green Devils.

Björklöven har inte varit speciellt bra i någon av de tre inledande matcherna och ändå har de sex poäng. Men spelet måste upp, för att i längden håller inte detta! Men i sporten räknas poäng och inte hur man vinner. Vinster ger självförtroende och med självförtroende släpper oftast spelet, men det får inte dröja för länge!

ooo

Jonas Emmerdahl utgick och enligt säkra källor är det en axelskada som kommer hålla borta upp mot en månad, ni kan läsa mer om det hela här. (plus)

5 kommentarer

  1. Bloggföljare

    Ja, spelet var stundtals under all kritik. Men det är, precis som du säger, ett styrkebesked att kunna vinna ändå. Kevin är bäst.

    Det är kul att läsa vad du har att tycka, Erik. Men jag måste trots allt säga att jag saknar Pettersson: Det blir lite mer spännande och utmanande när man måste gissa huruvida det man läser nästan är sant, bara nåt som han fått om bakfoten, eller ren lögn. Han är, kanske man kan kalla det, en lite sexigare skribent än du.

  2. Coachen

    Såg inte matchen men av matchrapportering att döma så var det stundtals svårt och jobbigt för Löven. Det är en utmaning för Löven att få till ett lyckat passningsspel med bladpassningar på spelare i fart och snabba korrekta beslut då man uttallat ska spela med mycket fart. Inte konstigt om det då tar en bit in på säsongen innan man får till det som det är tänkt. Känns ju helt klart kalas att vi har seriens bäste målvakt då vår offensivt tänkta spelstil kan orsaka luckor bakåt/frilägen vid misstag. Sannolikt har vi ju en av seriens bästa tränare också. Och att vi snart får två offensivt väldigt kompetenta tillskott i Wargh och Thörnberg i truppen känns också kalasbra! Länge sen jag var så optimistisk som inför den här säsongen

  3. Peter Bäcklund

    Trist påhopp Bloggföljare. Tycker att presskonferensen äntligen höll en bra ljudkvalité vilket gläder. Keep up the good work guys!! Det är teamet som gör det 🙂

    • Jakob

      Känner som du! Misströstande påhopp.
      Erik/Gustav/inhoppare – fortsätt på era respektive sätt. Intressant allt ihop!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.