Matchdag – Karlskoga borta

Karlskoga borta, en klassisk allsvensk hockeymatch. Oavsett formkurva, laguppställning så vet du alltid att det kommer att bli tufft i Nobellhallen.

I fjol slutade i samtliga matcher i Karlskoga oavgjort efter att Löven hämtat upp underläge sent och avgjort i förlängning. 5-6, 5-6, 1-2. Jag ni märker målrika och galna matcher och dessutom långa matcher med bråk, tjafs, utvisningar och återigen tjafs, oftast signerat Daniel Wessner.

Karlskoga har inlett allsvenskan med idel jämna matcher. Bortsett från 6-3 hemma mot Asplöven har samtliga matcher slutat 4-3.En förlust, en förlust efter förlängning och en seger efter förlängning. Senast blev det 3-4 torsk borta mot Timrå. Laget har alltså blandat och gett, men som vanligt har det varit händelserika matcher.

Vi kan räkna med en ny sådan i Nobellhallen. Karlskoga tycker inte om Björklöven och Björklöven tycker inte om Karlskoga. Det lär bli hett och intensivt.

Laget:

Jesper Thörnberg gör comeback och ersätter Jon Palmebjörk som stannar hemma för barnafödande.,Tommy Wargh saknas med grumliga orsaker. Även skadade Jonas Emmerdahl som blir borta 2-4 veckor med sin axelskada saknas. Det gör att laget ska rulla på fem backar, men även ge Hampus Falk lite speltid.

Så ställer laget upp om inget sent förändras.

Målvakter: Kevin Lindskoug (Andreas Ollikainen)

1:a femman: Mike Banwell, Stefan Andersson – Alex Hutchings, Stefan Öhman, Lucas Sandström
2:a femman: Kalle Ekelund, Rasmus Edström – Felix Maegaard-Scheel, Pär Edblom, Jesper Thörnberg
3:a femman: Lukas Ekeståhl-Jonsson, Hampus Falk – Fredrik Hetta, Kim Karlsson, William Quist
4:e femman: Nicklas Johansson, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Mats Lavander
Extraspelare: Gustav Grundström

Mina nycklar till seger:

¤ Kylan. Mot Karlskoga mer än mot någon annan motståndare är det viktigt att hålla kylan, inte dra på sig några onödiga utvisningar, inte låta Karlskoga diktera tempot i matchen med ständiga avbrott. Håll kylan, håll upp tempot, låt Karlskoga stå för tjafset..

¤ Defensiven. Björklöven vill spela med mycket puck, men har haft problem att komma ut på motståndarna i egen zon och har därför fått väldigt långa byten i egen zon. Här måste laget som helhet upp en nivå. De måste bli mer aggressiva, vinna första och andrapuckarna, ta sig ur egen zon. Nyckeln till offensiven för Björklöven är ironiskt nog defensiven.

¤ Kevin Lindskoug. Kevin har galna 95,65 procent så här långt och nu möter han ett galet lag som anfaller med fart och kraft. Det gäller att han spikar igen och är så bra som bara han kan vara. Speciellt om Löven inte över en natt har hittat formen i spelet i övrigt.

Sagt från Lövenhåll:

– Vi ha inte spelat bra, men ändå vunnit matcher på slutet. Vi ser inte bara till poängen utan är väl medvetna om att det finns mycket vi kan göra bättre i spelet. Vi har blivit spretiga och fått ett långt lag. Det har vi pratat om att vi måste hålla ihop mer och bli kompakta. Vi måste spela smartare och inte göra så svårt som vi gjort det för oss själva de senaste matcherna, säger Tommy Jonsson till kollega sporten.

Noterbart om Karlskoga:

¤ Marcus Nilsson var högt upp i omröstningen om allsvenskans bästa spelare på förhand och han har motsvarat förväntningarna. Efter fyra matcher ståtar han på sju poäng (0+7) och leder allsvenskans poängliga.

¤ Daniel Wessner missade förra matchen på grund av barnafödande för Karlskoga, men retstickan är tillbaka för Karlskoga till den här matchen.

¤ Båda målvakterna Joel Gistedt och Emil Kruse har en räddningsprocent på under 89 procent. Även i fjol hade duon en ojämn säsong. Karlskoga är det tippade topplaget som har svagast målvaktssida i allsvenskan. Gistedt står i matchen mot Björklöven.

¤ Stefan Öhman gjorde fyra mål i andra grundseriematchen på bortais i fjol och stod totalt för nio poäng mot Karlskoga förra säsongen. Vi får utgå ifrån att han lär få en del fokus på sig från hemmalaget.

¤ Karlskoga har kvar stora delar av sitt lag från i fjol, men tappade bästa målskytten Jesper Olofsson till Karlskrona och backen med mest speltid, Alexnader Ytterell till Leksand. Främsta nyförvärven är Erik Thorell från KHK, men det är samma gäng som vanligt, Thelander, Thorell, Wessner, Nilsson, Berglund, Höggren m.fl som varit där länge som regerar. På det sättet är BIK laget med mest kontinuitet i serien.

Sagt från BIK-håll:

– Nu gäller det att vi är med från början och visar att Nobelhallen är vår borg för det här är utan tvekan en viktig match. Lampan den ska lysa direkt när vi kliver ut på isen. Det är oerhört viktigt att vi är med från start, säger BIK-tränaren Tobias Thermell till NWT.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Karl Sundström roddar eller via Cmore. Matchstart 19.00. Undertecknad är på plats i Karlskoga i kväll och levererar texter samt webb-tv/PK efter matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.