Notiser efter BIK-segern

Fjärde raka segern och det efter en rejäl islossning. Så vilka detaljer få med oss från matchen som inte redan nämnts?

Det blir inga bloggkrönikor från bortamatcherna i år. Detta då vi tycker att det räcker med en webbkrönika.

Ni läser min webbkrönika ”En ruggig seger” här.

Ni läser allt anat från matchen här.

Istället snappar vi upp några notiser och extra kommentarer här i bloggen efter matcherna.

¤ Stefan Andersson spelade 25.02 minuter och det trots att han var utvisad i åtta minuter. Dessutom kan jag knappt komma ihåg ett enda misstag under de 25 minuterna bortsett från den ena utvisningen som var lite onödig. Stefan kommer att bli oerhört viktig nu den kommande tiden när Löven lär tvingas spela på väldigt få backar.

¤ Kevin Lindskoug blev matchens lirare även den här gången i Karlskoga. Jag frågade honom om han fick ett par nya BIK-glas, men besviket skakade han på huvudet.

¤ Ny assist av Lukas Ekeståhl-Jonsson som nu har sex assist på fem matcher. Snacka om en bra värvning av Dalle sett till vad han presterat så här långt. LEJ var laddad för torsdagens möte med Oskarhamn. ”Jag spelade fyra, fem matcher där förra säsongen så dit åker jag gärna och vinner. Man känner en del folk där nere.” sa han om den matchen.

¤ Publiken nedanför mig tyckte inte att Berglund skulle ens haft en tvåa för tacklingen på Ekelund. Det sammanfattar ganska bra grundsynen på sitt eget lag i Karlskoga.

Har ni misstag det så kan ni läsa en grymt bra text om huvudtacklingen här

¤ Kim Karlsson hade verkligen en bra dag på jobbet. Han gillade de ytor som Karlskoga gav honom med sitt sätt att spela försvar. Ibland såg det ut som att han åkte åttor kring hemmaspelarna. Pratar vi mål så låg Kim bakom både 3-0 och 4-0 målet.

¤ Leksand förlorade mot Pantern och ligger tolva i serien. Lövenfansen har klagat lite över spelet, men ska vara rätt nöjda över livet. I Leksand lär det vara lite panik.

¤ Tommy Jonsson besökte Karlskoga för första gången. När vi gick ned till omklädningsrummet efter PK:n och småpratade konstaterade han att ”Jag sa nog en del mindre rumsrena grejer i båset idag”. Jag kan förstå honom med den tacklingen på Ekelund och i allmänhet med Wessner på banan. Sen måste man ju ge Wessner credd, Löven har fyra backar kvar, han börjar slåss med Stefan ”Världens snällaste man” Andersson och får med honom på en 2+2:a. Starkt jobbat.

Nu tar vi och ser framåt. I morgon ska Daniel Johanson landa back/ar och på torsdag smäller det igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.