SHL-back in för två matcher

Daniel Johansson hittade en snabb lösning på det akuta problemet. Björklöven lånar Rasmus Bengtsson från Rögle.

Rasmus Bengtsson är 22 år gammal och beskrivs som en offensiv back med ett bra skott. Han har spelat i Rögle stora delar av karriären förutom en kort sejour i Västerås och två år i amerikanska juniorligan med Muskegon Lumberjacks (samma lag som Kevin Lindskoug spelat i). Han har gjort 156 matcher i allsvenskan, men inlett årets säsong på bänken i Rögle.

– Rasmus Bengtsson är en välväxt och duktig back med fin blick för spelet. Med den skadesituation som råder hos oss i Björklöven är vi väldigt tacksamma att Rögle väljer att låna ut Rasmus Bengtsson under två matcher, säger sportchef Daniel Johansson i ett pressmeddelande.

Utöver detta så har Kalle Ekelund visat positiva symptom efter smällen i går och spel är inte uteslutet mot Oskarshamn. Ekelund var med på is när Björklöven tränade i Norrköping på onsdagen vid 10-tiden. Starkt för övrigt att ta sig hela vägen från Karlskoga till Norrköping så snabbt efter matchen av Löven, men det är en annan sak.Det kan inte ha blivit många timmars sömn i natt.

Det här är en bra lösning på kort sikt, men nu har Daniel letat den där åttonde backen i flera månader. Det börjar bli dags att slå till snart.

 

4 kommentarer

  1. iiiiiiiiiiiiiiiiiii

    Finns inte en möjlighet att låna Bengtsson tills Rögle behöver han ? Gynnar ju alla 3 parter istället för att han ska va nere i deras j20 och snurra . Löven behöver han , Bra för både han och Rögle att han får speltid

  2. Omar Gulan

    Bra lösning för Löven nu förvisso. Men är inte möjligheten att låna spelare för så kort tid lite märklig rent sportsligt? Vissa lag kan ju ha rejäla SHL-förstärkningar mot vissa motståndare men sedan ett betydligt beskedligare lag i nästa match. Får man göra det även inom Allsvenskan? Får Löven till exempel låna ut någon spelare till Sundsvall innan de ska möta Västerås eller annan förmodad toppkonkurrent? Kan tycka att det borde finnas en miniperiod för utlåningar, möjligen en månad eller liknande.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Nej, de valde att åka till Norrköping och träna, men åker sedan vidare till Oskarshamn (precis som jag ska göra) och värmer där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.