Ett steg framåt för Löven

Björklöven besegrade AIK efter en riktigt rejäl drabbning på lördagskvällen och vi kan konstatera några saker. Björklöven tar steg framåt och de har ett grymt boxplay.

När Malte Strömwall tryckte in 1-0 för AIK trodde jag verkligen inte på seger för Björklöven. Det kändes som att AIK var ett för stort lok där och då.

Rasmus Edström och William Quist saknades sjuka och dessutom hade Alex Hutchings drabbats av magsjuka strax före match och skulle också missa.

Det kändes som att framgångsvågen AIK som rider på Malte Strömwalls hetta skulle bli för mycket, men då fick vi se något som vi saknat under inledningen av säsongen. Vi fick se karaktär.

Två exempel.

Pär Edblom spelade 17.58 minuter och gjorde sin bästa match i Björklöventröjan. Han tacklade, han slet, han vann puckar i boxplay och var betydligt säkrare i passningsspelet än tidigare.

Lucas Sandström har en råvilja och fart som var brutal. Han visade gång på gång att han var beredd att offra en hörntand eller två för att avgöra för Björklöven.

Det var inte bara i 10 eller 20 minuter utan det var i 60 minuter som Björklöven slet, jobbade stenhårt och för första gången i år såg vi ett Björklöven som inte fastnade i egen zon utan som tog sig ur lägen där motståndarna hade pucken med en aggressivitet som var svår att möta.

Att det dessutom fanns två lag som stundtals bjöd på underhållande och kombinationsrik hockey gjorde det hela till en riktig hockeyfest.

En publik som var halvpackat härliga bjöd dessutom på en grym inramning.

Det var bara en person som inte ville ha 10 spelare på banan. Det var domaren Christoffer Holm som la en ribba så låg att han fick åka omkring och kompensationsblåsa så mycket att inget av lagen visste vad.

Jon Palmebjörks matchstraff ser jag gärna igen för från vad jag kunde se var det sjukligt hårt dömt. Roger Melin höll inte med mig på presskonferensen. Man kan se olika på det alltså.

Men Björklöven visade att de har seriens bästa boxplay och seriens bästa målvakt.

De skar av Malte Strömwall helt i boxplay och tvingade andra spelare att avsluta. De läste uppspelen fantastiskt bra och lät inte AIK ta sig in i zon.

När de inte klarade av att hålla AIK i stången som när Oscar Steen nöp till på ett genomspel rakt förbi Kevin Lindskoug, ja då stod Björklöven-målvakten för en utomjordisk räddning.

Det var trist med Jon Palmebjörk. Han hade visat fina intentioner och var suverän sist mot Vita Hästen. Jag hoppas han undviker avstängning.

Nu hade den här matchen kunnat gå hur som helst. Det blev Björklöven som tog seger och visst, det är poängen som räknas, men att laget tar steg i spelet, är på väg mot något. Hittar vad som är gruppens styrka. Det är väldigt mycket värt det också.

* * *

Vill ni läsa mer om matchen och höra kommentarer rekommenderar jag:

Presskonferensen

Kapten Stefan Öhman

Stefan Andersson om avgörandet

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.