Hutchings: ”Vi spelar smartare nu”

Med sina fyra mål är Alex Hutchings Björklövens bästa målskytt tillsammans med Felix Maegaard-Scheel och Lucas Sandström. Bloggen fick en pratstund med honom efter fredagsträningen.

Hutchings inledde säsongen med att spela tillsammans med Pär Edblom, sedan flyttades han till en kedja med Stefan Öhman och nu har han parats ihop med Kim Karlsson och Fredrik Hetta.

– Det har fungerat bra med alla formationer jag spelat med, men vi hade riktigt bra ”chemistry” i senaste matchen. Kim är trygg med pucken, Hetta kommer bra in på kassen och jag letar mina lägen. Det fungerade bra. Det har varit kul att spela med dom killarna, säger Hutchings.

Senast mot AIK gjorde Hutchings mål och då i powerplay, den spelformen där två av hans fyra mål har kommit.

– Det var ett riktigt bra powerplay-mål där alla fem spelare rörde pucken och den gick väldigt snabbt över zonen. Det började med Tommy och sen sa det bara pang, pang, pang så hade jag läge och drog till. Det har fungerat bra med powerplay jag trivs bra i min roll där och för laget har det även fungerat bra också. VI fortsätter att producera. Sedan måste jag nämna boxplay också. Killarna där gör ett kanonjobb.

Varför har boxplay varit så bra?

– Nu är kanske den siffran vi har idag (97,4 procent) orealistisk för hela säsongen, men vi har ett gäng på 6-8 spelare som spelar boxplay och dom gör det riktigt bra. Vi blir inte sämre när någon byter ut och självförtroendet ökar  den spelformen. Då blir det bra.

Spelet har sett bättre ut de senaste matcherna och ni har varit mer nöjda med insatserna. Vad har varit skillnaden mot tidigare?

– Vi har fått ett större förtroende och en större förståelse för vårt spelsystem och gör det bättre. Det handlar inte om att vi jobbar hårdare, det arbetet har funnits där hela vägen, det handlar om att vi jobbar smartare. Just nu känns det som att det spelar ingen roll vilka vi möter. VI kan slå alla och går in med den inställningen i varje match.

Till sist. Nu väntar en ny hemmamatch och mot Mora den här gången. Hur ser du på det?

– Jag vet inte så mycket om Mora och så vill jag gärna ha det. Jag vill bara gå ut och spela utan att veta för mycket. Jag vet att vi är ett bra lag allafall. Sedan att det är hemma känns riktigt bra. Publiken är fantastisk här hemma, vi håller på att göra det till ett ställe dit det är svårt att komma och det är så det ska vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.