Matchdag – Asplöven i Luleå

Asplöven i Luleå. 0-2 efter två perioder blev 3-2 efter tre senast lagen möttes i Coop Arena. Hur slutar den här bataljen?

Asplöven byggde i fjol till stor del på Jacob Lagace och John Henrion. Duon stod för 103 poäng och galna 53 mål tillsammans. Dessutom tappade Asplöven inför säsongen Luke Salazar (3+23), Joachim Nermark (6+15), Sam Marklund (13+9), Nicolai Bryhnisveen (5+15) och lagkaptenen Oskar NIlsson (4+14). Totalt försvann sju av de nio poängbästa spelarna i laget.

Asplöven har tvingats återuppfinna sig själva och har som vanligt landat på fötterna tack vare Haparandas Houdini, Per Kenttä.

Snidaren Simon Olsson kom hem från Rögle, Trion Sebastian Dyk, Jonas Berglund och Johan Porsberger har tagit bra steg och dessutom verkar Kenttä som vanligt ha fyndat i Mattias Bromé (5+3) och Scott Mackulay (3+5).

Kenttä har fått ihop ett nytt lag, men på pappret är det inte stark och på bortais har laget haft problem. Närmast kommer de från 1-4 mot Västerås och 1-6 mot Leksand. I bortatabellen ligger Asplöven näst sist med bara tre poäng och inte en enda seger under 60 minuter. Hemma är de 4-1 i matcher, men det som väntar är inte hemma, det är i Coop Arena, där har inte Asplöven samma magiska kraft som hemma i skjulet på gränsen till Finland.

Asplöven spelar som vanligt sin skogstokiga raggarhockey utan klara linjer så vi kan förvänta oss en galen match. Frågan är bara vad Björklöven kommer med för prestation. En stabil sådan likt mot AIK, då blir det seger, en sömnig som mot Mora, Pantern eller Almtuna. Då blir det en tuff dag.

Laget:

En del sena ändringar. Stefan Öhman spelar inte. Det sa Tommy Jonsson definitivt i går. Jonas Emmerdahl är tillbaka. Det var också definitivt. Mike Banwell tränade för fullt, men ska sparas är tanken. William Quist meddelade på onsdagmorgonen att han inte kan spela. Quist står alltså över matchen trots att han tränat två dagar. Dessutom kliver Andreas Ollikainen in i målet för Löven.

Målvakter: Andreas Ollikainen (Kevin Lindskoug)

1:a femman: Tommy Wargh, Stefan Andersson – Felix Maegaard-Scheel, Pär Edblom, Jesper Thörnberg
2:a femman: Kalle Ekelund, Rasmus Edström – Lucas Sandström, Nicklas Johansson, Jon Palmebjörk
3:a femman: Lukas Ekeståhl-Jonsson, Jonas Emmerdahl – Alex Hutchings, Kim Karlsson, Fredrik Hetta
4:e femman: Mats Lavander, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Gustav Grundström

Mina nycklar till seger:

¤ Disciplin. Björklöven mötte Asplöven på försäsongen och drogs in i deras raggarhockey i tredje perioden, blev provocerade och åkte på dumma utvisningar. Det gäller att hålla sig kall den här gången.

¤ Skärpan. De senaste matcherna har det bränts för många chanser. Nu är det dags för Björklöven att börja sätta dit frilägen, två mot ettor och liknande igen samt att ta vara på öppna mål som 5 mot 3:or och liknande. Upp med skärpan..

¤ Fysik. Björklöven måste våga tacklas, sätta stopp för Asplöven, ta kampen fullt ut och vinna den. Asplöven är inget fysiskt lag. Björklöven ska kunna vinna den kampen här.

Sagt från Lövenhåll:

– Det finns inga dåliga lag i den här serien. Vi måste jobba hårt i varje match. Vi möter ett lag som fick oss lite ur balans på försäsongen. Det gäller att vi håller oss till matchplanen och inte åker med i deras hockey. Sedan gäller det att vi blir lite mer spetsiga i allt vi gör än senast mot Mora, säger Tommy Jonsson.

Noterbart om Asplöven:

¤ Asplöven är seriens bästa lag när det kommer till tekningar med 51.78 procent vunna tekningar.

¤ Asplöven befinner sig näst minst i anfallszon av alla lag i allsvenskan

¤ Asplöven har förlorat samtliga matcher den här säsongen när motståndarna har gjort första målet.

¤ Asplövens målvakt Ronan Quemener ligger sexa i seriens målvaktsliga med 91.67 i räddningsprocent och 2.62 insläppta mål per match. Quemener har stått 9 av 11 matcher från start. Samuel Ward har stått två.

¤ Asplövens bästa poängplockare Mattias Bromé 8 (5+3) poäng är 21 år gammal, från Huddinges organisation. I fjol stod han för 9 (4+5) poäng på 51 matcher för Västerås.

¤ Simon Olsson är Asplövens vapen i powerplay. Han har så här långt stått för 5 (3+2) poäng i spelformen. Även försäsongens kung Sebastian Dyk har 5 (1+4) poäng i powerplay.

Sagt från Asplöven:

– Vi är revanschlystna och jag vill se en betydligt bättre insats från samtliga Det gäller att vi inte bjuder på något och håller oss borta från utvisningsbåset, säger Per Kenttä till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som undertecknad roddar på plats i Luleå eller via Cmore. Matchstart 19.00. Emma Klöfver och undertecknad levererar texter samt webb-tv/PK efter matchen.

2 kommentarer

  1. KALLE

    när ska björklöven bli ett SHL lag det ska man vet i många år till och blir inte i år när har sett machen mot mora då böjar man tappa intresset att gå se björklöven när man har en skott 10 på mål efter två perioder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.