Ska Trotter göra skillnad?

Björklöven föll för tredje matchen i rad. Denna gång hemma mot Leksand, med 1-2 efter straffar. 

Denna match var så som en önskar att alla skulle vara. Björklöven- och Leksandssupportrarna skapande en så pass underbar inramning att en kunde förbise att passningsspelet inte alltid var på topp och att försvarsspelet lämnade slottet vidöppet vid ett par tillfällen. Matchen utvecklades till ett riktigt nervdrama, det var en sann hockeyfest. Men. Björklöven hade åter ofantligt svårt att göra mål. Pucken ville inte in. Och när den väl var på väg in i mål så var Alen Bibic där med handen på mållinjen (skulle för övrigt varit straff då han slöt handen om pucken i målområdet).

Förlust med 1-2 var inte speciellt rättvist, inte heller orättvist. Lagen bytte övertag under matchens gång och om inte Löven självförtroende i målskyttet hade varit körd i botten hade de nog avgjort i förlängningen.

Så vad ska de då göra för att vända denna trend? Kim Karlsson var inne på att de har pratat mycket om att hjälpa varandra därute och vara hetare på andrapuckarna runt mål. Det var de i dag, men ändå hjälpte det inte. Jon Palmebjörk rev och slet som han aldrig tidigare gjort under säsongen, men ändå hjälpte det inte. Pär Edblom gjorde sin bästa match för säsongen, men ändå hjälpte det inte. Stefan Andersson spelade nästan halva matchen och dominerade stundtals, men ändå hjälpte det inte. Björklövens försvar håller laget kvar i matcherna. Nu är det dags att offensiven kliver fram för att se till att vinna!

Sportchef Daniel Johansson släppte nyheten strax efter slutsignalen att han har gjort klart med forwarden Brock Trotter, som i fjol spelade i KHL och började denna säsong i Winnipegs organisation. En forward som har fått pröva på spel i NHL och öst in poäng i AHL. Men sedan kom en nackskada som höll han från sporten under två säsonger. Ska han vara lösningen på Björklövens uteblivna målproduktion?

Daniel Johansson är rakt på sak när jag får tag på honom.

– Han ska tillföra i offensiven, vi har plockat in honom för att han ska producera!

Enligt rapporterna Daniel har fått så är han helt återställd från skada och är nu redo för att åter visa upp sig i Europa.

– Han klarade av en tryout i KHL efter två säsongers frånvaro och inledde denna säsong i Winnipegs camp, men det ledde inte till något NHL-kontrkt, så han vill tillbaka till Europa och han har hört mycket gått om Sverige, jag ser verkligen fram emot att få se honom på plats.

Tanken är att han ska anlända till Umeå i början av nästa vecka. Exakt hur snabbt han kan bli spelklar är oklart, då det brukar kunna ta ett tag att få alla papper i ordning från migrationsverket. Klart är Björklövens offensiv behöver en skjuts framåt, kan Brock Trotter vara den som skjuter på återstår att se? Han är i alla fall här för att göra det.

3 kommentarer

  1. Ray

    Jag tror på Trotter även om det på pappret är en jättechansning.
    Men gubbar med hans meriter misslyckas sällan under 35-års ålder i HA.
    Å andra sidan kan ju bara närvaron höja gruppen. Hoppas vi kan hitta en back som vill ha lite nytändning också!
    Jag ser med tillförsikt framåt.

  2. KALLE

    Nu svider det i löven HJÄRTA efter förlust mot leksand och men björklöven sviker jag aldrig nu tar vi timrå på tisdag ett steg framåt mot leksand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.