Det finns ingen ursäkt

Jag väljer att säga som Tommy Jonsson sa efter matchen: ”Jag skäms över att behöva säga att Timrå var mer desperata i dag.”

Björklöven föll hemma mot Timrå med 1-3. Ett Timrå som för ett par månader sedan var på ruinens brant, var tvungna att banta deras spelarbudget med 1,5 miljoner inför denna säsong och de har en sportchef som jobbar heltid på ett hotell. Björklöven däremot har återigen pumpat in pengar i lagbygget och siktar på kval till SHL. I dag förlorade de inte för att Timrå är ett bättre lag – utan helt enkelt för att de ville vinna mer än Björklöven. Det är rent utsagt något så fruktansvärt oprofessionellt att agera som de gjorde i dag. Om Björklövens spelare hade haft samma förutsättningar som spelarna i Vännäs eller Teg hade jag haft en bättre förståelse. Att måste kliva upp sju för att jobba och stressa hem för att hinna äta innan match, så kan jag förstå att en inte alltid kan prestera på topp. Men så är inte fallet för Björklöven. De får utöva den hobby de tycker allra bäst om, och majoriteten på heltid – dessutom får de betalt – vissa dessutom väldigt bra betalt.

Att då komma till match och inte vara beredda att lägga när ett hårt jobb för att ge sig själva chansen att vinna en hockeymatch – det är ta mig fan inte okej.

Jag tycker spelarna och ledarna efter denna match ska ställa sig framför spegeln och fråga spegelbilden: ”Gjorde jag mitt yttersta för att vinna denna match?” Om svaret blir nej – ja då är det dags att du ska uppsöka samtliga supportrar som var på plats i T3 Center i kväll och be om ursäkt!

Björklöven siktar högt i år, men som det har sett ut i inledningen av säsongen är de definitivt inte ett topplag.  Krisstämpeln över laget är farligt nära och om inte spelarna snart uppvisar en offervilja över att vilja vinna matcher och slutar vara så fruktansvärt bekväma – ja då är det bara att åter förbereda sig över derbyn mot Vännäs och att få spela mot Brunflo i svårspelade Klanghallen.

13 kommentarer

  1. Briell

    Jag kan bara instämma. Att spelet inte fungerar i vissa matcher är något som drabbar alla, men det vi såg idag kan aldrig vara ok. Det såg ut som en match i serielunken av ett lag som gått bra och blivit lite bekväma. Löven har INTE gått bra på slutet. Dom faller i tabellen och kan just nu tydligen inte vinna matcher. Då är det inte ok med en sådan här blek inställning. Nu kommer vissa skriva att det är långt kvar på säsongen. Och ja det är det, men en sådan här insats är aldrig OK när man behöver bättra på saker och ting. Jag är grymt besviken på avsaknaden av offervilja idag.

  2. Ray

    Kan ju bara instämma. 3 poäng från negativa kval?

    Nu orkade jag inte kolla efter men nu är Kim Karlsson den enda som nätat under 5-5-spel under över 250 minuter?

    Det känns ju som Brock Trotter måste hålla NHL-klass för att lösa detta…

    Dock vill jag tacka Löven för alla fina spel som gått in på ”under 4,5 mål”.

  3. KALLE

    det finns ingen ursäkt ett grön gult lag som faller som löven uthus och en tränare som kan inte så mycket om ishockey man står h i t3 center ser betalar dyra biljetter man får ett mål för vare gång går på hockey i umeå man gå och ser j 20 spelar då får man se mål byt tränare in spelar div 1 norra

  4. mot SHL

    Löven pumpat in pengar i lagbygget igen? Dom var väl en av få lag som inte satsade ifjol och från det man läst och hört så har ju budgeten snarare minskat än ökat i år.(innan Trotter iaf)

  5. Danne

    Regel sen gammalt: när spelet inte stämmer så kan man åtminstone kämpa arslet av sig! Verkar inte som nån i vårt kära lag fattar det!?

  6. Mike

    Men tagga ner för h-vetet!
    Väldigt jämn serie och Löven har dessutom två matcher mindre spelade än nästan samtliga lag.
    Jag håller med om att gårdagens förlust var bedrövlig och att det har blivit många förluster på slutet, men serien är lång och ALLA lag hamnar i svackor! Att redan nu börja tala om kris och div 1 är patetiskt!

  7. Patrik

    Löven har två matcher mindre spelat än andra lag och är teoretisk 5:a om de tar hem dessa matcher. Långt från kris ännu. Detta vänder dom.
    Håller med om att de som proffs skall gå till jobbet och göra sitt yttersta. Var lite si och så med det igår.

  8. KALLE

    mike då måste kunna gör mål det kan inte björklöven det väntar kval i år om det blir 6 p på det tre borta macher det är DÅLIGA

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.