Matchdag – Timrå hemma

Björklöven har börjat sacka efter toppen lite med en poäng på tre matcher. Därför är det bara seger som räknas när bottenlaget Timrå kommer på besök.

Vi är nu förbi första fjärdedelen av säsongen så alla möten blir numera returmöten numera. Senast i Timrå blev en 5-2 seger för Björklöven, men då mycket tack vare en William Quist som stod för tre assist, ett mål och var helt överlägsen.

Timrå hade en grym fart och satte bra press på Björklöven i tredje perioden.

Timrå har sedan dess haft det tufft är ligger näst sist. De kommer närmast från en förlust hemma mot Leksand med 1-3.

Totalt har de tagit fem poäng på sju matcher och bara gjort fem mål på fyra senaste matcherna.

Det saknas spetsspelare och även om laget jobbar stenhårt så märks det i slutändan att de tappade Andre Hult, Emil Pettersson m.fl efter förra säsongen.

En ganska passande uppgift för ett Björklöven som letar islossning. Ett motstånd som saknar spets.

Laget:

Nicklas Johansson missar matchen med sin ljumskskada och William Quist är inte riktigt redo än fullt ut för spel efter sina astmaproblem, men är med som 13:e forward.

Målvakter: Kevin Lindskoug (Andreas Ollikainen)

1:a femman: Tommy Wargh, Stefan Andersson – Lucas Sandström, Stefan Öhman, Jon Palmebjörk
2:a femman: Kalle Ekelund, Rasmus Edström – Felix Maegaard-Scheel, Pär Edblom, Jesper Thörnberg
3:a femman: Lukas Ekeståhl-Jonsson, Jonas Emmerdahl – Alex Hutchings, Kim Karlsson, Fredrik Hetta
4:e femman: Mike Banwell – Mats Lavander, Viktor Ekeståhl-Jonsson Gustav Grundström
Extra: William Quist

Mina nycklar till seger:

¤ Mål! Det låter galet klyschigt, men Björklöven måste börja sätta dit sina chanser. De kan prata om att de skapar lägen, men något måste kliva fram, trycka dit pucken och börja bygga självförtroende.

¤ Fysik! Möter du ett lag med en sån skridskoåkning och ett tempo som Timrå då gäller det att ta ned deras tempo med fysik. Björklöven är större och starkare och

¤ Spelvädnignarna! När du spelar på det sättet Timrå gör är det lätt att gå bort sig. Därför måste Björklöven ta vara på de spelvändningar som Timrå bjuder på eller som Björklövens överbelastninsspel tar fram. Där kommer många av målchanserna.

Sagt från Lövenhåll:

– Vi skapade oerhört många chanser senast mot Leksand. Anfallsspelet var bra, det är bara att fortsätta så då kommer målen. Nu möter vi ett lag som jobbar stenhårt och åker väldigt mycket skridskor. Det gäller att inte gå bort sig och bjuda på något för då får de ännu mer energi, säger Markus Åkerblom.

Noterbart om Timrå:

¤ Timrå har till matchen mot Björklöven lånat in Victor Ejdsell från Färjestad. 20-åringen spelade 12 matcher i SHL i fjol.

¤ Timrå har gjort minst antal mål av alla i allsvenskan med 28 stycken på 14 matcher.

¤ Timrå ligger på tionde plats både i powerplay och boxplaystatistiken. 12.12 är procenten i powerplay att jämför med Lövens 25.49 och i boxplay har Timrå 83.33 jämfört med Lövens 93.33.

¤ Bästa poängplockare i Timrå är backen Nicolai Bryhnisveen med 9 (3+6) poäng. Det säger något om offensiven.

¤ Lövenbekantingen Johan Mattsson har 90.75 i räddningsprocent och 2.34 mål insläppta per match, men har ändå varit lite av en besvikelse om vi ska se till vad tidningarna i Sundsvall skrivit om Timrå.

¤ Timrå saknar viktiga duon Johan Jonsson och Jens Westin i matchen. Båda är skadade.

Sagt från Timråhåll:

– Vi är inte alls nöjd med inledningen senast mot Leksand. Vi måste komma in i matchen mot Björklöven starkare. Vi har inte råd att vara med från start. Det är ett skickligt lag vi möter. De har bra rörlighet och skickliga spelare. Vi måste spela mer fysiskt och få stopp på dem och göra det vi är bra på, säger Jens Öhman till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Tomas Ruuth roddar eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Johsson, Erik Åström och Tomas Ruuth levererar texter samt webb-tv/PK efter matchen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.