Dalle: ”Ingen går till SHL i oktober”

Fyra raka förluster och dags för en bortaturne med tre matcher på fem dagar. Almtuna i morgon, Panterns på lördag och Västerås på måndag. Då tog bloggen ett snack med sportchef Daniel Johansson på träningen idag.

Den första svackan för Björklöven under dig som sportchef har kommit. Hur är läget nu efter fyra raka förluster?

– Det är klart att det känns lite tufft, men vi får inte drabbas av någon panik. Vi har byggt den trupp vi har, med de tränare vi ville ha och med vårt sätta att spela för att vi tror alla delarna och ska göra det här tillsammans. Det är en lång resa vi är ute på och ingen har gått till SHL i oktober vad jag vet och ingen lär väl någonsin göra det, men självklart kan man inte bara prata om tålamod. Vi måste börja spela bättre om vi ska vara med i toppen. Så är det bara. Både på individnivå var och som lag för de senaste matcherna har vi inte fått ut den kvalitet som finns i laget. Vi är fullt medvetna om att prestationerna inte varit tillräckligt och gör allt just nu för att vända det.

Ni hade ett lagmöte idag där ni gick igenom situationen. Hur delaktig var du i det och vad diskuterade ni?

– Jag var med på lagmötet igår efter matchen och idag före träningen. Vi gick igenom tillsammans ledarna om vad som varit dåligt och diskuterade det med spelarna. Vi är fast beslutna på att komma upp i nivå och börja vinna matcher igen.

Vad är det ni behöver göra annorlunda. Vad är det som inte fungerat tycker du?

– Tittar man på det resultatmässigt så är det ganska enkelt. Vi måste börja göra fler mål. Sen är frågan; hur gör vi det. Det är ju en kampsport det här och just nu förlorar vi kamperna för mycket. Vi behöver bli tuffare, skapa trafik framför målet, tacklas mer och bli mer obekväma som lag att möta. Då kommer vi att få längre anfall och vi kommer att få ut mer av spelet. Det kanske låter klyschigt, men det är där jag tycker det brister. Vi har inte varit tillräckligt jobbiga att möta. Det handlar inte om spelsystem utan det handlar om att var och en av spelarna och vi som lag måste upp en nivå. Jag vet att det finns där.

Hur har spelarna reagerat på matchen mot Timrå som kanske var det största magplasket, allafall sett till Tommys reaktion efteråt?

– Alla spelare vill att det ska gå bra. De är inte nöjda med det här och ibland kan det vara bra att tvingas titta sig själv i spegeln och fundera över sin insats, men jag är övertygad om att vi löser det här som grupp.

Brock Trotter kommer till Umeå idag. Hur ser det ut med papperna för att göra honom spelklar och åker han med på bortaturnén?

– Jag lämnade in allt i måndags själv till integrationsverket, men sedan får man ha förståelse för att det har mycket att göra just nu. Vi får se när han blir spelklar, men han åker med hur som helst. Han kan lika gärna träna med laget där nere och lära känna alla som att vara hemma. Vi tycker det är bäst att han åker med, sedan får vi se om han hinner bli spelklar till någon av matcherna. Han är ju här för att spela och bidra i offensiven så vi vill ju han in honom så snabbt som det går, men det där får Tommy och Markus bestämma.

Åker du själv med på tunrén?

– Nej jag stannar hemma. Jag hade gärna varit med, men jag måste fixa med lägenheter och annat. Jag gör mer nytta hemma än där just nu och då får det bli så.

6 kommentarer

  1. Ante

    Dalle svarade ”måste fixa med lägenheter”, plural… Trotter behöver väl en, men är det så att den efterlängtade backen är på ingång och det måste in ytterligare en lägenhet???

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Skön slutledningsförmåga ni har. Jag pratade med honom om åttonde backen förra veckan och då var det inget som var på gång, men det är möjligt att det är det nu.

  2. KALLE

    nu får se när björklöven kvalar till allsvenskan nästa år och då kommer södertälje då om waltin är den som vinner lycka till för att undvika kvalserien nästa år 250 minuter löven kunde gör mål det är inga snygga siffror vakna nu

    • Lel

      Haha, följde du löven förra säsongen eller har du bara glömt den? Ingen idé att gräva ner sig ännu, 38 omgångar kvar. Inga jävla tåg har gått efter 14 matcher!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.