Edblom: ”Kan få nytta av den här tiden”

Pär Edblom kom till Björklöven som ett haussat nyförvärv, men har bara levererat 6 assist på 14 matcher och är fortfarande mållös i Björklöven. Bloggen tog ett snack med Örnsköldsvikssonen efter träningen i Uppsala på fredagen.

Pär Edblom har stått för 41, 50, 26, 45, 29 och 46 poäng de senaste sex säsongerna han spelat i Hockeyallsvenskan.

Det vore fel att kalla honom för något annat än en poängspelare. De enda i Björklöven som kan visa liknande siffror i allsvenskan är Stefan Öhman och Jon Palmebjörk.

Inte Kim Karlsson, inte William Quist, inte Lucas Sandström, Stefan Andersson eller någon annan av Björklövens ”spetsspelare” har haft samma typ av siffror.

Trots att Edblom har spelat i Björklövens förstapowerplay där laget varit rysligt effektiva har det ”bara” blivit sex assist. Fyra av dessa assist har kommit i powerplay. Alltså har Edblom presterat två assist på 14 matcher i fem mot fem.

– Jag har inte satt dit mina lägen och det är lite liknande för de som jag spelat mycket med. Jag har inget att skylla på. Det har bara varit så, säger Pär Edblom.

Den senaste tiden har Edblom dock varit mycket mer delaktig i spelet, fått en del beröm av fans och journalister, men målnollan är intakt.

– Jag hade ett bra läge nu mot Almtuna, men då hade jag ju en person på varsin sida som höll fast mig. Helt otroligt att det inte blev utvisning eller straff där, säger Edblom.

Men känns det som att du spelat bättre på slutet?

– Jo, jag har fått mycket speltid. Både i boxplay, powerplay och skapat ganska mycket så det har känts bättre, men istället har vi förlorat med laget och det är det som är det jobbiga. att jag inte levererar på tavlan kan jag ta, men att vi förlorar och jag inte levererar. Det är jobbigare.

Hur ska ni vända det här?

– Vi har jobbat väldigt mycket med defensiven på slutet och nu låter det kanske konstigt efter 4-7, men den har blivit bättre. Både defensiven lång upp i banan och i egen zon. Sedan har vi pratat mycket om att bli mer ödmjuka för jobbet och det syntes mot Almtuna tycker jag. Det blev en väldigt olycklig matchbild med deras tre snabba mål och vi fick jaga hela tiden, men vi kör verkligen och vi skapade lägen för att göra sju, åtta mål själva tycker jag. Det studsar inte med oss just nu, men fortsätter vi bara att jobba som vi gjorde i går, men slipar bort en del onödiga misstag då kommer segrarna.

Vad ska krävas för att ni ska börja vinna?

– Vi behöver göra mål. Mål ger energi. Vi behöver få igång målskyttarna i laget som finns. Då kommer självförtroendet och energin av att göra mål. Skapar vi chanser som vi gjorde mot Almtuna då kommer målen. Sedan när vi väl vänt det här då kan den här tiden med fem förluster vara nyttig för oss. De här förlusterna har gjort oss mer ödmjuka, fått ihop gruppen och lärt oss en hel del om oss själva. Jag har varit med om det många gånger. Du kommer ur en dålig tid och sedan blir du stärkt av det och det gör laget som helhet bättre.

Hur är stämningen i gruppen just nu efter fem förluster?

– Självklart är det tufft att förlora matcher. Det tär på dig, men du måste kunna se framåt hela tiden. Om du bara deppar ihop så hittar du ingen glädje och då kan du inte bli bättre. Därför tycker jag att stämningen är ganska bra. Alla vill samma sak, vi är övertygade om att vi är på väg att vända det här och då känns det inte så tungt.

Hur har det varit själv att komma hit till ett lag med förväntningar, men också med ”A”:et på bröstet och förväntningar på dig när du inte levererat poäng och nu när ni förlorat fem i rad?

– Det spelar inte så stor roll för mig. Jag har alltid förväntningar på mig, men så länge jag kan se mig i spegeln och veta att jag gjort mitt så är det bara att jobba på. Jag har inte tagit mig dit jag är om jag inte kan spela. Det är som jag sa tidigare att det är jobbigt att förlora som lag. Det är det som tär. Därför ska vi vända det här i morgon. Det är dags.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.