Inressant statistik efter 4-7 torsken

Osannolika 4-7 mot Almtuna och femte raka förlusten, men om vi ser till detaljerna. Hur var spelarna egentligen individuellt och vad vad var den mest intressanta statistiken?

Min krönika ”Dags att börja gneta”

Om ni undrar varför det inte kommer några presskonferenser så är nu listan på lag som inte har presskonferensen i proffsiga hockeyallsvenskan:

Almtuna (nytt för i år), Pantern, Timrå, Asplöven, Sundsvall, Oskarshamn,

De som har PK är: Björklöven, AIK, Karlskoga, Västerås, Tingsryd, Vita Hästen

Om vi släpper de och kikar lite på:

Bästa spelarna mot Almtuna:

¤ Lucas Sandström gör inte bara två mål, han är väldigt aktiv, har fem skott på mål, smäller på och river igång sin kedja. Det enda som tar ned hans insats är att han kliver in som tredje gubbe och snackar till sig en tvåa som Almtuna gör 6-3 på. Björklöven behöver dock målskyttar och Lucas är Lövens bästa så långt.

¤ Mike Banwell är inte alls den fysiska spelare Björklöven hoppats på, men nu gör han för andra matchen i rad en stabil insats med få misstag. Han är bara inne på ett mål bakåt (och då släppte ändå Löven 7), ligger bakom 1-0 målet och följer med bra i offensiven ett antal gånger.

¤ William Quist. Är tillbaka igen och i första perioden fram till 1-1 målet så är det farligt varje gång han Kim och Hutch är inne. Det syns att han betyder mycket för den kedjan. Dessutom är han en poängspelare. Gjorde mål nu och fortsätter ha högst poängsnitt i Björklöven. Hade dock två frilägen som han missade. Kunde gjort fler mål helt klart.

Bubblare: Kim Karlsson, Pär Edblom

Sämsta spelarna mot Almtuna:

¤ Andreas Ollikainen. Släpper in fyra mål på 13 skott, släpper konstiga returer och ger ett osäkert intryck. Det är lite Wälitalo anno 13-14 över Olli i den här matchen tyvärr. Vissa förösker säga att ”Det här varit inte Ollies fel” och visst. Han bara inte skulden för förlusten själv, men han hjälpte inte laget att vinna på något sätt. Tredje raka förluster för Ollie för Löven i seriesammanhang och totalt 86.76 i räddningsprocent och 3,70 insläppta per match. Det är sämst av alla målvakter i serien. Det går inte att blunda för tyvärr.

¤ Fredrik Hetta. Spelade i fjärdelinan och hela den kedjan fungerade inte alls. De blev tillbaka tryckta i egen zon nästan varje gång de var på isen. Hetta funkar inte i en gnuggarlina.

Bubblare: Tommy Jonsson

Mest intressanta statistiken:

¤ Björklöven sköt totalt 62 skott, 44 på mål och 18 utanför i matchen. Säsongens högsta siffra.

¤ Kim Karlsson vann sanslösa 15 av 17 tekningar i matchen.

¤ Björklöven vann puckinnehavet med 54-46 totalt och 62-38 i tredje perioden. Totalt hade Björklöven pucken 17.02 i offensiv zon och totalt speladerades 27.57 av 60 minuter av matchen i Almtunas zon.

¤ Gustav Grundström spelade 8.35 den här matchen och fick även tid i boxplay.

¤ Fredrik Hetta spelade bara 6.34 och bänkades i stora delar av matchen.

¤ Lukas Ekeståhl-Jonsson gick från bänken till att ha tredje mest speltid i laget med 18.54 Bara Stefan Andersson och Stefan Öhman hade mer tid.