Träningsrapport: Strafftävling i Uppsala

Träning dagen 4-7 mot Almtuna, men trots förlusten var det bra stämning på isen. En träning där Brock Trotter visade vart krysset ligger.

När, var hur?

Björklöven tränade mellan 11.00 och 12.30 i Metallåtervinning Arena. Lagträningen var klar 11.50, men ganska många var kvar och nötte efteråt.

Laguppställning: 

Målvakter:

Kevin Lindskoug, Junior från Almtuna

Formationer:

Tommy Wargh, Stefan Andersson – Jon Palmebjörk, Stefan Öhman, Lucas Sandström

Jonas Emmerdahl, Rasmus Edström – Wiliiam Quist, Kim Karlsson, Alex Hutchings

Lukas Ekeståhl-Jonsson, Mike Banwell – Jesper Thörnberg, Pär Edblom, Felix Maegaard-Scheel

Kalle Ekelund, Mats Lavander  – Brock Trotter, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Fredrik Hetta

Extra: Gustav Grundström

På kryckor: Andreas Ollikainen

Träningen:

¤ Uppvärmning med åkning runt isen och töjning.

¤ En mot en övning på liten yta där du skulle dribbla av din motståndare

¤ Pass, mottag, bågåkning och avslut i två varianter

¤ 2 mot 2 på stor yta med start från egen blå

¤ 1 mot 1 kamp om pucken. Pucken slås iväg, två spelare åker mot den, den som når den går mot mål för avslut.

¤ 5 mot 5 spel

¤ 5 mot 2 inspel i zon (för att visa inspel för Trotter)

¤ Strafftävling.

Noterat:

¤ Med tanke på förlusten dagen innan var det ganska bra stämning och intensitet på träningen. Sm Tommy sa ”Det var bra studs idag”.

¤ Brock Trotter nitade dit sitt första skott i avslutsövningen rakt upp i högra krysset. Pang sa det.

¤ Pär Edblom stod för snyggaste straffen i strafftävlingen med en bakom benen fint som satt. Vann tävlingen gjorde Lukas Ekeståhl-Jonsson och just Pär Edblom som tillslut fick dela på segern då det tog för lång tid.

¤ Andreas Ollikainen skadades ”på underkroppen” i går. Han har röntgats idag, det är ingen fraktur, men han går på kryckor och åker hem till Umeå. En målvakt från Almtunas J20 stod på Lövens träning och en av Lövens J20-målvakter kommer att flygas ned till matchen mot Pantern.

¤ Brock Trotter är just nu (12.49) inte spelklar. Ska han bli det måste det hända idag. Annars är det kört med Pantern-matchen. Jag kollar detta med Daniel Johansson i eftermiddag. Tommy Jonsson räknar inte med Trotter.

¤ Många var kvar och tränade efter träningen själva. En av dem var Alex Hutchings som stod och nötte direktskott. Han nitade dit ruggigt många. Nu ska de bara sitta på match också.

¤ Laget flyger ned till Malmö idag och värmer sedan i Malmö Isstadion på förmiddagen imorgon. Nu väntar casinot om vi ska tro på snacket före avresan.

2 kommentarer

  1. Omar Gulan

    Intressant att höra att de flyger till Malmö. Skönt för dem så klart, men jag trodde en stor del av vitsen med att samla matcher en sådan turné var att man skulle kunna spara pengar genom att åka buss mellan matcherna. Antar förvisso att flyg Arlanda-Malmö är billigare än Umeå-Malmö, men så jättestor kan väl inte skillnaden vara? Det hade varit väldigt intressant att höra om logistiken kring en sådan resa om du har möjlighet att skriva om det någon gång.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Det kan jag göra någon gång. Det är väldigt mycket logistik med bussar, mat, videogenomgångar m.m. Jag snackade med Tommy Jonsson idag om det och bara idag t.ex. var det ett rejält späckat schema. Jag ska se om jag kan smuggla ut schemat till nästa bortaturné här på bloggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.