Statistik från sjätte förlusten

Sex förluster i rad. Det låter inte bra, det är inte bra, men vilka var egentligen bäst, sämst och vad sa statistiken?

Innan vi ger oss in på individuella betyg och på statistiken så kan ni kika på:

Markus Åkerblom efter matchen

Alex Hutchings efter matchen

Matchen som helhet tänker jag inte avhandla här. Där kan ni läsa dessa alster:

Min korta sammanfattning

4 snabba frågor om matchen

Jonsson och Öhman efter matchen (i textform)

Min krönika ”Är Löven ett fuskbygge?”

Bästa spelarna mot Pantern:

¤ Kevin Lindskoug. Han var tillbaka i kassen igen och stod för ett flertal fina räddningar, räddade totalt 23 skott och de två målen han släppte var inte så mycket att säga om. Det ena två mot en i BP, det andra är han helt överspelad på.

¤ Lukas Ekeståhl-Jonsson. Har varit bänkad lite och petad från powerplay, men är nu tillbaka. Brukar vara en säkerhetsrisk i defensiven, men hade flera fina defensiva aktioner och satte upp lagkamraterna bra i powerplay. Skulle bara satt dit sitt läge i tredje perioden.

¤ Jesper Thörnberg. Har lite av det Björklöven saknar just nu. han är rivig, är lite fysisk och gjorde mål. .

Bubblare: Pär Edblom,

Sämsta spelarna mot Pantern:

¤ Stefan Andersson. Brukar vara den genomgående mest stabila spelaren. Spelar mest, brukar vara bäst av backarna. Stod för ett antal konstiga defensiva misstag. sköt i täck mängder av gånger och gjorde inte mål när han fick drömläget i tredje perioden.

¤ Alex Hutchings. Gör det egentligen bra att ta sig till alla lägen, men missarna måste ta slut någon gång. Fem skott på mål, sju skott utanför mål eller i täck. Att inte göra mål på 12 skott med tanke på de lägena han hade som målskytt är inte tillräckligt bra.

¤ Jon Palmebjörk spelade bara 3.45 och 2.49 i de två sista perioderna. Han blir bänkad lite match efter match till och från. Två poäng på senaste sju matcherna från Jons klubba. Vad har hänt med Björklövens poängkung.

Bubblare: Kalle Ekelund

Mest intressanta statistiken:

¤ Björklöven spenderade 28.57 i Panterns zon antingen med eller utan puck i matchen. Återigen en galet hög siffra på den fronten.

¤ Björklöven har 25 skott på mål i matchen, men de har 17 skott utanför mål eller som blir blockerade också.

¤ Alex Hutchings spelar 19.28 vilket är den högsta siffran den här säsongen för honom.

¤ Björklöven har inte en enda registrerad tackling under hela matchen…

Dagens citat:

Tommy Jonsson:

”Det känns som att motståndarnas målvakt gör sitt livs match mot oss i alla matcher just nu”

15 kommentarer

  1. FG

    ’Det grinar oss illa’. Är Jensa Öhmans gamla favvouttryck det nya svarta hos Lövencoacher? Vilket jäkla trams! Se till och få laget att komma upp i arbetsinsats. Se till att få de så kallade toppförvärven förstår att de kan förvänta sig bänken om de inte börjar leverera hårt jobb och att de fungerar vägvisare ute på isen. Gör vad som krävs. Träna än hårdare, skit i vilket namn som står på ryggen. Säga vad man vill om Waltin och hans coachfilosofi, men nog fick han fart på laget. Tänker på en spelare som Nyberg, gnällde aldrig, gjorde allt och lite till på isen under de minuter han fick. Harty, många klantiga utvisningar, men det var inte få motståndare som mest troligt kände sig rätt obekväma när han dök upp framför näsan på dem. Finns den typen av lojala lagspelare i dagens Lövenbygge? NJ undantagen, så är tyvärr nog så inte fallet.

    Det är beklämmande att se välbetalda spelare som inte knyter näven i fickan, som inte offrar allt och lite till för att på något vis stoppar en promille av blödning. Det är ett stort hån mot oss som följer laget, som köper biljetter, som sjunger match in och match ut. Om det blir över 2500 på nästa hemmamatch så är det ett under. Tror att det är fler än jag som tröttnat på floskler och undanflykter.

  2. Per

    Löven är så extremt tamt. Noll vilja och fullkomligen usla avslut. Det är ett typiskt bottenlag där man hellre gör det enkla, förutsägbara snarare än något bra. Man tror inte på det man gör och man hoppas att någon annan ska lösa problemen. Total alibihockey där man dessutom agerar förvirrat och bara glider runt. Jon Palmebjörk värst av alla men också Öhman, Stefan A med flera ser otroligt dåliga ut. Självklart är självförtroendet på noll men jag köper inte det som ursäkt för hur det ser ut. Mot både Almtuna och nu mot Pantern så äger man matchen långa stunder på ren och skär talang. Ändå förlorar man för att man inte vill vinna lika mycket som motståndarna. Det kan aldrig vara accepterat.

    Laget lider också enormt av att en fjärdelineytter är skadad. Säger en hel del att så mycket faller ihop bara för att Nicke Johansson är skadad. Här kan man väldigt lätt se hur Dalle missat i lagbygget då han trott att det skulle räcka med Nicke och Lavander som energispelare. Nyberg som var nyttig ifjol kastades bort och Hetta som nu är ännu en usel rightare värvades in. Var är det tänkt att han ska spela? Han duger inte i någon toppline och han är inte tillräckligt energisk för fjärde. En fjärdelina som dessutom är seg som få med boxplay-geniet Ekeståhl-Jonsson.

    Som jag ser det just nu så måste det till lite ändringar. In måste lite energi och därför måste någon eller några försvinna bort. Bäst hade det varit att skicka både Jon Palmebjörk och Pär Edblom. Dock svårt att göra sig av med Jon som är Umeå-produkt och dessutom socialt väldigt fast i stan. Edblom däremot är van att flytta runt och borde gå att dumpa i både Sverige och utomlands utan någon större ekonomisk förlust. Det måste ske nu och jag tror också att han är på väg bort från klubben. Tyvärr så är det lite olyckligt iom centersidan är lite klen men vi kan inte ha underpresterande toppcentrar som kostar mycket pengar. Trotter får helt enkelt ta hans plats och sen värvar vi in en Tyler Michel liknande ytter som får köra mellan honom och Hutchings.

    Allt som allt så måste killarna som sen är kvar börja jobba för klubbmärket. Som det är just nu så skäms man över att se hur lite de bryr sig och hur tama de är på isen. Noll vilja vilket för mig är obegripligt. Skärpning!

  3. Löve

    Jaaaaaag äntligen bänka Palme och sätt in ???,,, Hetta… Killen är ju fan i mig oduglig. .sälj av snarast möjligast… satan så värdelös… återigen en dålig värvning av dalle ..odlaren ryggrad fallet och sälj tillbaks honom till pantern och ersätt med randomiserade spelare från Kurdistan! Kan fan inte bli sämre..
    Motorsåg?
    Näää kall fucking fakta!

  4. Ray

    Dags att börja skeppa folk.
    Det är inte många man vill se med nytt kontrakt nästa säsong.

    Satsa på ett billigt lag å la Pantern/Asplöven och använd resterande 4-5 miljoner på artistspelare. Går ju inte att betala +7 miljoner för detta. Helt orimligt.

    Sedan spelar ju tränarna sönder folk som t.ex Andersson, som jag tycker är en av de som ska ha nytt kontrakt. Löven har gift sig med för många spelare. Nu är jag övertygad om att det kommer vända men många måste tyvärr lämna, efter 3 dåliga starter är det ingen tillfällighet.

  5. Löve

    Per:
    Sparka Palme??? För fucking mycket whiskey att dränka sorterna med???
    Palme spelade väl 1:A sen spelade han dryga 3 min i andra och 3 min i 3e enligt dig borde det blivit succé då….????
    Vad hände??? Årets vår Hetta fick spela i första. .. succé enligt dig????
    Fan kamma till dig! Ja Palme är under isen liksom hela jävla laget…… men finns väl åtskilliga andra spelare att dumpa först??
    Blir ju fan mörkrädd…. börja kicka Tommy j om du ska göra dig av med någon… han kan även ta understatement of the year hetta och Banwell med sig.
    Totala floppar av dalle. Undra vilka de andra 2 tränare han valde mellan. .måste ju valt totalt fel. horribla beslut Tommy tar.
    6e raka förlusten och på måndag kommer 7:e…
    Hur länge ska denna parodi få fortsätta innan dalle agerar?
    Med all mysfaktor och alla ”vi har 2 timmar träning men börjar inte utsatt tid , glider runt i 45 min och egen träning 40 min” kommer vi säkert att vända steken.
    Efter 30 omgångar kommer vi att agera, men då är vi gjutna i botten, och waltin kommer krossa oss i ks med ssk.
    Pinsamt är bara förnamnet. Är så sjukt less på Tommys alla bortförklaringar…
    Satan så dåligt…
    Motorsåg???
    Har fan inte börjat än
    GUSTAV STÄLL DEM MOT VÄGGEN FÖR ….
    Inget gulli gull!

  6. Ellge

    Ja Palmebjörk spelar inte sin bästa hockey just nu, men att att ta ord som skeppa i munnen är lite väl magstarkt. Endel har redan glömt vad killen gjort för oss när vi stod på bakgården och hockeysverige hade glömt bort oss. Utan Jons hjärta hade vi inte haft ett Allsvenskt lag. Jag vet att det inte går att leva på gamla meriter, men ge killen lite mer respekt i val av ord att uttrycka sig. Det är något annat fel när så många underpresterar.
    Den jag verkligen lider med just nu är Kevin som är värd så mycket bättre lag att spela i. Det måste vara frustrerande för honom nu och se bedrövelsen ute på isen när har själv presterar….

  7. Jan-Erik Brännström

    De fina resultaten i försäsongsmatcherna mot bl.a. elitserielag var mer av ondo än godo. Såväl spelare som ledning trodde sig vara mycket bättre än vad vi i själva verket är. Sanningen är ju den att vi har ca 12 spelare som håller allsvensk klass och resten är ren utfyllnad. När dessutom ett flertal av toppspelarna, typ Palmebjörk, Andersson, Öhman underpresterar å det grövsta kan det inte gå annat än illa. Prestationerna i båset är inte mycket att hurra för heller. Spel iden med hög press synes inte ha anammats. Jag förstår mycket väl att tränare och sportchef försöker hålla humöret uppe hos spelarna men det börjar bli lite väl mycket ”vi tar lärdom av förlusten, vi sköt i alla fall fler skott än motståndarna, pucken studsade deras väg, oturen grinar oss i ansiktet” mm. Det är möjligen en tröst för ett tigerhjärta men ger inga poäng. Inse fakta och allvar. Börja kriga för existensen att hålla oss kvar i eliten.

  8. Ronny Edvardsson

    Som någon sa/skrev att ingen spelar SHL i oktober månad, men supportrarna blir mer och mer besvikna när det går dåligt i varje match dom ställer upp i. Det är riktigt jobbigt nu efter så många förluster i rad för Björklöven från Umeå. Imorgon spelar vi i Västerås…..är nya spelaren klar snart för Löven tro? Vad skall han tillföra laget tro? Det är många matcher kvar till våren när säsongen är färdig spelad som tur är. På pappret har Löven ett Topplag i hockeyallsvenskan men något annat är fel i klubben/föreningen tro? Varför gick det bättre med Mats i båset förra säsongen tro?
    Från en mycket besviken Löven Supporter från Södra Sverige (Skaraborg).

  9. KALLE

    nu får sparka tränaren tommy joansson är så less på hör vi kommer att hitta rätt spår men tåget björklöven har spårat ur är snart i div 1 och en tom arena vad gör sport chef räknar pengar

  10. 1987

    Per:
    Med såna supportrar som du behöver vi fan i mej inga fiender. Skärp dig, och har du inget vettigare att komma med kan du vara tyst!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Kanske under morgondagen. Björklöven kan bara vänta och hoppas. Alla handlingar är inlämnade till Migrationsverket.

  11. Hasse Båth

    Det gick bättre ifjol för Tommy har inte lyckats med sin spelide’.
    Och vad göra då.Bara att nöta på

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.