Kevin petas av disciplinära skäl

Kevin Lindskoug står inte i målet ikväll när Björklöven möter Tingsryd. Detta av andra skäl än sportsliga. Det skriver Björklöven på sin hemsida.

Så här säger Tommy Jonsson till Björklövens hemsida:

”När vi tar ut laget så väger vi in flera aspekter och ibland handlar det inte enbart om prestationer på isen utan det finns flera faktorer vi tar hänsyn till. I vårt lag finns en värdegrund att förhålla sig till och den gäller samtliga såsom ledare och spelare oavsett erfarenheter, prestationer, meriter och ålder. Det är förklaringen till valet, samt att Jonatan är en duktig målvakt.”

Det är ganska tydligt att Kevin Lindskougs reaktion efter 2-5 målet och andra utbrott vi sett på slutet har fått konsekvenser.

Det ryktades att Kevin var petad av disciplinära skäl även i matchen mot Almtuna för några veckor sedan. Detta var inget som bekräftades, men det är tydligt att tränarna inte är helt nöjda med Kevins beteende på slutet.

Frågan nu är hur kommer Kevin att reagera på det här. Kommer han att ställa in sig i ledet, knyta näven i fickan och ta tillbaka sin plats eller kommer han att bli ett problem i truppen?

Det finns ju en chans att han kan vilja bort från Björklöven om det här inte hittar någon lösning.

Personligen har jag förståelse för petningen. Sportsligt är det ett nerköp, men Kevin har utöver det disciplinära inte varit lika magisk på slutet och släppt en del ganska enkla mål.

Dessutom har det känts som att han inte varit i balans på slutet.

Kevin är en vinnare, han tävlar extremt hårt. Han är ganska egen och ibland känns han egocentrisk, men som målvakt tror jag att du måste ha de dragen för att bli riktigt bra.

Men det får aldrig bli ett problem i truppen. Kevins personliga mål får inte gå ut över laget och om tränarna tycker att han gått över en gräns så gör de rätt som markerar.

Att de sedan gör det offentligt på det här sättet var oväntat, men väldigt transparent och bra med tanke på den stora fanskara som finns. Tar du ett sånt beslut är det lika bra att berätta varför du gör det.

26 kommentarer

  1. Lars

    Märkligt att såga en spelare på hemsidan av Tommy Jonsson , denna målvakt var enda anledningen till att löven var enormt nära Shl ifjol och är seriens bästa på sin position.

    Jag har bott i Västerås i 10 år nu och bjurö är långt sämre i mål än lindskoug, fråga bara Modo supportrar haha.

    Gillar inte detta alls. Lika pantat gjort av Jonsson att hänga ut sin spelare som av Kevin att vilja vinna hela tiden.

  2. Mannen med kepan

    Bra skrivet Gustav! Nu blir det lynchmobb från gemene man eftersom majoriteten ( utom jag, min fru och Gustav tydligen) verkar tro att Kevin är den enda orsaken till att laget ska klättra i tabellen. Han kanske är orsaken till att det blev 8 förluster? Nja inte riktigt ändå väl men det känns som han givit sitt för löven nu och jag vill faktiskt hylla Tommy J m.fl som vågar agera och tala sanning till media.

    • Roger

      Ja vi andra som sett matcherna, vilket du inte verkar ha gjort, ser att vi hade legat bombsist nu om inte Lindskoug stått. Så klart att man som målis blir frustrerad när man själv ger 100% varje match och så ser man tex. våran sämsta back, som ingen kritiserar S Andersson med -6 i plus/minus staten trots att han spelar alla pp, glida omkring och göra ibland tre indianer i samma byte. Tycker de är j-ligt respektlöst och arrogant…men men fansen är tydligen nöjda bara han stänker dit ett mål var nionde match. Löven utan Waltin och Lindskoug är tyvärr inget allsvenskt lag hur ni än önskedrömmer.

      • Gustav

        Med all respekt, du säger att du sett matcherna men hänger ändå ut Stefan Andersson som sämsta back? Har du skrivit fel i din kommentar eller är du blind?

        • Roger

          Jajamen på plats som vanligt. Och mycket riktigt, om du nu såg matchen? så fick du se indian på indian igen, räknade till 5 grova missar på de första två perioderna, sista perioden klara han sig okej. Och fortfarande sämst statistik av backarna dessutom -5, nu dock delat med Ekelund…

      • Sanning

        Du har så himla rätt i det du skriver. Ett löven utan Waltin är….likadant som tidigare. Ingen som vågar gå emot ledarnas krav på vilka som ska spela.

        Kevin blir arg för att han ser spelare glida runt och inte göra det dom ska, ser spelare glida runt på träningarna som att det vore allmänhetens åkning, ser spelare strunta i träning för att basta istället osv… men dessa får ÄNDÅ spela hela tiden.
        Jag förstår honom helt och hållet.
        Alla spelare som har ett mål med att bli bättre och kanske fortsätta sin karriär efter löven med att spela i ännu högre serie och liknande, är arga över att såna här spelare får spela även fast man inte vill träna eller ge allt.
        Den första nordamerikanen har börjat inse detta nu och håller på att sjunka ner i samma slappa attityd som vissa andra. Trotter kommer vara bra i nån veckan till, sen kommer även han inse att det inte spelar någon roll.

    • andreas

      Bra skrivet…

      Kevin är som jag tidigare skrivit en spelare som i medgång är mkt bra. Dock är han definitivt ingen spelare för löven just nu. Egocentrisk och divig stil fungerar ej. Att bara diskutera gamla meriter är löjligt. Han skulle lämna löven närsomhelst om han kunde.

      Gillar inte spelare som sätter jaget före laget. Det tycker jag Kevin gör med sina märkliga ageranden på slutet. Absolut medelmåttig på sistonde dessutom.

      Nää, bort med egotripp och in med hjärta!!!
      Bye Bye Kevin.

  3. Per

    Vågar vi tro att ledningen vågar kritisera alla som agerar helt viljelöst också? Eller ska man bara onda på de som faktiskt vill för mycket?

  4. Robban

    Helt rätt beslut av Jonsson att markera mot Lindskoug att man inte kan bete sig hur som helst. Han verkar som sagt inte vara i balans & har inte varit så bra heller. Bra med ledare som visar lite stake.

  5. Lasse

    På något sätt förstår jag Kevins reaktion. Då var vi där igen vissa backar funkar inte.
    Sen får man ju inte säga vad som helst till en lagkamrat.

  6. Peter

    Håller tummarns för vinst ikväll och att Jonatan Bjurö gör en bra match. Hoppas sedan att Kevin är tillbaka nästa match!!

  7. Markus

    Bjurö var riktigt bra i VIK förra säsongen.
    Om Bjurö hade fått stå alla matcherna i VIK så hade VIK spelat i SHL.

  8. Mogge

    Att Jonsson lyckades ta Brynäs till SM-guld med den mentalitet han visar när han bänkar en bra målvakt för att han visar vinnarmentalitet genom att skälla på försvaret när de släpper in ett onödigt mål pga oskärpa när man leder, framstår ju som en ren lottovinst. Om de är oskärpta vid en stor ledning så är risken att samma dåliga attityd finns där när matcher står och väger och kostar oss poäng. Är inte mycket för att klaga på spelare och tränare. Men här gjorde Jonsson fel.

  9. Julia

    Herrejävlar vad vekt att grina över att Kevin visar lite känslor! Hylla honom istället för att han bryr sig om lövens image som ett vinnarlag. Farbror Blå borde bli bänkad snarare när man ser till hans prestationer. Utöver Kevin är det väl Sandström, Törnberg och Karlsson som har lite cojones…

    • andreas

      Oj vilket dåligt inlägg.

      Bryr sig om lövens image som vinnarlag????

      Han är avstängd av disciplinära skäl. Ta bort honom. Bara illa att ha honom i laget.

      Dansa nu bort från klubben Kevin. Åk till en annan klubb och tänk på allt annat än laget….

      • Julia

        Usch! Undrar vem fan du är… Hoppas väl dock att du trollar och bara tycker det är kul att sätta sig emot folk på internet. Var du snubben i klassen som gick i t-shirt under vintern också och sa att det var varmt ute? Ica har f.ö extrapris på alluminiumfolie nu om du behöver en ny hatt 🙂

        • andreas

          Haha…. 😀

          Svårt att acceptera en annan åsikt än dig själv??

          Jaget före laget och Kevin lindskog hör ihop. Bjurö är en minst lika bra målvakt det är min åsikt.

          Behöver faktiskt aluminiumfolie så ska pallra mig ned.

  10. C

    Det är skönt att se vilket förtroende man har för sina spelar! Hur många frilägen och 2 mot 1 släpper backarna per match? Mot Vik går det inte att räkna på en hand!! och då ska Kevin vara där varje gång och rädda backarnas misstag?? när dom är på en 8 matcher lång och dom släpper Friläge på friläge tror du inte man blir arg? Jag skulle lätt kunna säga om Kevin INTE brytt sig så skulle han väll för fan inte blivit arg?! Då skulle han bara struntat i vilket.

    Klart man blir irriterad när ens lag inte vinner och man efter 8 förluster fortfarande ligger i toppen av alla målvakter när laget man spelar i ligger sist och inte kan göra mål!

    Jag har tyckt bloggen här har varit ganska bra innan, men att börja hänga ut en av sina spelare och säga både det ena och andra känns ganska mycket som en skvallerpress i like med ” Se och Hör”. Det är väl på något sätt journalistik denna bloggen vill jobba med, med inriktning mot Björklöven. Kanske luft på telefonen och få en intervju istället för att leka ryktesspridning som ett par högstadieflickor!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag förstår faktiskt inte vad du menar med se och hör grejen. Jag förstår att Kevin blir arg, laget har ställt till det för honom mycket och jag har hyllat honom många gånger, men om en tränare går ut på det sättet löven gjort nu brukar det finnas en anledning. Att sedan inte någon inom löven vill gå in närmare på det hela gör det svårt att få hela bilden.

      • [email protected]

        Tycker det är trist att det inte ska kunna skrivas och ventileras allt i en blogg utan att folk irriteras.

        Det som står är fakta och lövens ledning har varit tydliga utåt angående Kevin. Inga konstigheter. Han har misskött sig gentemot laget.

        En mycket bra och saklig artikel tycker jag.

        Bra att även det negativa ventileras såväl som det positiva.

        Folk blir som tokiga så fort Kevin ifrågasätts.

  11. Johan

    Det handlar om mer än det som syns på matcherna. Utbrott direkt efter ett mål är en sak. Det är nog det som inte vi har hört eller sett som motiverar en markering.

  12. Henric Bågenmark

    Bra artikel Gustav Pettersson.
    Helt klart har Kevin sett väldigt förbannad ut på matcherna. Om han har den attityden mot sina medspelare på planen kan jag bara föreställa mig hur det skriks i omklädningsrummet. Misstänker att även Tommy o Co har fått en slev av ”vinnarskallen”. Helt rätt att kyla av en sådan spelare och visa vem som har ansvaret och bestämmer. Bra gjort av Tommy.

    • trist

      Vem som bestämmer? Ja du, det är inte någon av tränarna allafall =)
      De gör som kostymerna och sportis säger.

  13. Uros

    Om Kevin är smart så sticker han från denna klubb så fort han bara kan!! Innan karriären förstörs helt av denna ryggdunkande, kompisstyrda klubb.

    Jag önskar att Kevin skulle trivas och spela, eftersom han är Allsvenskans bästa målvakt. Men om man blir petad flera gånger av en medioker division1-målis så förstår jag om han inte riktigt fattar vad som händer.

    Men för din egen karriärs skull… stick så fort du kan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.