Tre poäng, men inte mer

Björklöven besegrade Vita Hästen med 3-0 på torsdagen. Tre viktiga poäng, men vi ska inte ropa hej än på något sätt.

Det här var en match där du efteråt för att analysera läget för laget kan se det med två ansikten. Det ena som ler och ser positivt på framtiden.

¤ Kevin Lindskoug var tillbaka och spikade verkligen igen målet. Kan han fortsätta att vara så här bra utan att hamna på kant med TJ och Åkerblom så kommer det att ge oerhört mycket.

¤ Alex Hutchings gjorde både ett mål och stod för en assist. Är det någon Björklöven verkligen behöver få igång är det Hutchings. Kan han komma igång tillsammans med Öhman och Trotter kan den linan bli riktigt, riktigt farlig. Quists assist till första målet var för övrigt värt hela entrépoängen.

¤ Både boxplay och powerplay som havererade sist mot Tingsryd var riktigt bra på torsdagen även om de fick bra hjälp från Kevin Lindskoug.

¤ Känslan är att Lövenleden slutit upp efter Samuel Ingessons död och det andas klart mer positivitet än bara för några dagar sedan.

Men efter åtta raka förluster behövs det mer än en quick-fix för att hänga på toppen i tabellen. Det kommer att krävas en hel del för att börja klättra rejält.

Det finns en del sura munnar också.

¤ Björklöven har fortfarande fem raka förluster på bortais och på dessa fem matcher har de släppt in bisarra 26 mål.

¤ Vita Hästen hade nio spelare borta och var riktigt, riktigt rysligt dåliga i inledningen av matchen. Det var inte mycket till värdemätare.

¤ Rasmus Edström utgick skadad, Björklöven har fortfarande inte hittat den åttonde backen. Även om det nu inte verkar vara så farligt med Edström så är det en tajt värld att leva i med sex backar nu när Emmerdahl är skadad. Sedan det faktum att Christoffer Hällberg är andramålvakt fungerar inte i längden. Här måste sportchef Johansson hitta en lösning.

¤ Efter petningen av Palmebjörk, de åtta förlusterna, petningen av Lindskoug och 2-7 torsken i Tingsryd så är det fortfarande väldigt lite som behövs för att skaka om truppen i förhållande till tränaren Tommy Jonsson.

¤ Även om det blev 3-0 tillslut så bjöd Björklöven återigen på väldigt mycket. Banwell hade ett huvudlöst misstag när han sköt i täck och en idiotisk utvisning i 4 mot 5 och Kim Karlsson hade ett helt sanslös miss i egen zon. Det var två exempel. Sådant straffar bra lag.

¤ ¤ ¤

Nu väntar AIK på Hovet på söndag och det blir ett test på riktigt. Då möter Björklöven ett lag som inte kommer att tillåta att de somnar av i en period eller att de bjuder på en massa lägen. Det är fortfarande mycket skarpt läge. Tre poäng ger självförtroende, men det som tror att allt är lugnt efter tre poäng mot Hästen tror fel.

9 kommentarer

  1. Gurra

    Banwells utvisning var totalt feldömd, så ingen skugga på honom i den situationen. På tv syntes tydligt att det var hästens egna klubba som åkte upp i ansiktet.

    Domaren hade för övrigt en dålig dag igen. Straffen var tveksam och även flera av deras utvisningar….

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      På reprisen såg straffen direkt felaktig ut. Han slog ju bort pucken, menBanwell sätter sig i onödiga situationer väldigt ofta. Holm var dålig igen, men då var det ändå en av hans bättre lövenmatcher i år. Det säger kanske något.

  2. Löve

    Du glömde Lej’s 3 bjudningar… är ett under att de inte förvaltade. . Och sedan har suttit sheels bjudning i 3:e hur kan man slå pucken bakom eget mål till en helt fri hästenspelaren framför mål…. hade Kevin släppt den törs jag lova att sheel aldrig tagit sig ut ur arenan levandes…. Hur mycket än Tommy J skrikit efter Kevin och hotat med bänkningar 🙂

      • Nyfiken

        Absolut Gustav! Jon borde få chansen både vad gäller Felix eller Alex. Men Tommy håller ju på att försöka knäcka Jon genom att aldrig låta honom spela forward på träningar, hela tiden påpeka vad han gör fel, aldrig spela match, etc. så det kommer inte att vara lätt att komma tillbaks. Om han mot förmodan får chansen igen kommer det att behövas rätt mycket för att komma tillbaks. Kan inte du försök gräva i vad som är problemet hos Tommy? För nåt problem har den gubben, det är säkert. Enl. vissa spelare så surnade han till över Gunnar Johnssons artikel också. Otroligt att Lövens ledning låter honom vara kvar, men förmodligen är det en ekonomisk fråga.

  3. Canoah

    Vad vet du Gustav om att Quist mål var värt hela entrépengen? Du betalar väl knappast biljetten ur egen ficka.

    Sen är inte Banwells utvisning i 4 mot 5 en idiotisk utvisning eller ja på sätt och vis eftersom det är en horribel domartabbe då Banwell lyfter upp Hästenspelarens klubba som träffar eget ansikte, väldigt oturligt.

    Annars viktigt med en kämpaseger med mycket tacklingar och hårt jobb

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Det är naturligtvis sant, men innan jag blev journalist gick jag på 3-400 matcher som betalande så någon slags erfarenhet av det har jag.

  4. Jan-Erik Brännström

    Din analys av matchen är korrekt men jag vill påstå att det i alla fall var ett steg i rätt riktning. ”Tokpressen” framåt såg man inte mycket av och indianarna och felpassen på blålinjen var färre än vanligt. Dock några för många för att vara hälsosamt för åskådarna. Ett par av våra utvisningar var också horribla och inte värdiga av rutinerade spelare. Dock ett antal goda upplägg och ideer som varslar om en stigande form. Stefan Anderssons skott är i jämförelse med tidigare år av ärtbössekaraktär och försöken att spela honom i skottläge är bekant för motståndarna sen länge. Variationer kan kanske prövas. Men som sagt, ett fall framåt trots allt.

  5. knutte

    Ganska ljummen match men Hästen är väl inget gäng man taggar till mot, AIK betydligt intressantare lag att möta på Hovet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.