Johansson: ”Jon ska inte lånas ut”

I fyra matcher har Jon Palmebjörk inlett som 13.e forward och varit bänkad. Fansen skriker på att han ska på chansen igen. Nu ger sportchef Daniel Johansson sin syn på situationen.

Björklöven tränade på lördagen mellan 11.10-12.20. De som inte deltog på träningen var Andreas Ollikainen, Fredrik Hetta, Jonas Emmerdahl samt Rasmus Edström som skadades i matchen mot Vita Hästen. Dessutom ådrog sig Jon Palmebjörk en sträckning i nacken. Laget reser dock inte till Stockholm förrän i morgon söndag så Palmes deltagande kan beslutas sent.

Björklöven kommer att ha matchgenomgång under söndagen och sedan flyga ned, spela matchen och flyga hem samma dag.

Matchstart är något udda 18.15 på söndagen.

Det mesta snacket på slutet runt spelartruppen har handlat om Jon Palmebjörk vilket inte minst synts i kommentarsfloran på den här bloggen.

Jag kollade läget med sportchef Daniel Johansson angående Jons situation.

Hur ser du på Jons säsong och situationen med honom?

– Jon kom från en tuff säsong i fjol med skador. Vi vet vilka offensiva kvaliteter Jon har, men det har gått lite grus i maskineriet och utifrån hans prestationer och konkurrenssituationen i laget har han hamnat som 13:e forward ett par matcher. Självklart vill vi att Jon ska komma upp på den nivån han har i sig, men tränarna tar ut det som de tycker är det bästa laget i varje match.

Det är ändå en spelare med stora meriter, hög grundkapacitet, en ikon bland fansen och med ett kontrakt över ytterligare ett år. Hur tänker du kring att just Jon hamnat utanför laget?

– Alla spelare kan hamna ur form och hamna utanför laget. Vi lägger inget fokus vid att han har kontrakt över mer än den här säsongen. Fokuset nu är på att ha en dialog med Jon och det har vi samt att han jobbar så hårt som möjligt på att komma tillbaka dit han vill vara och det gör Jon varje dag. Jon kommer att få chansen förr eller senare och då är det upp till honom att ta den.

Är det aktuellt med att låna ut Jon för att han ska får speltid?

– Nej, det är inte aktuellt. Jon ska inte lånas ut.

7 kommentarer

 1. Oscar

  Bra att ni ställde frågan. Skulle vara intressant att också höra hans tankar kring Lavander, går det hitta någon lösning där med utlåning/ bryta kontrakt? Asplöven verkar ju kunna bryta med de spelare som inte levererar. Vill passa på att ge dig beröm Gustav för bra jobb med artiklar och intressanta frågor på presskonferenser. Kul att du/ni ökat uppdateringarna här på bloggen. Keep it up!

 2. lukas

  Klart inte Jon ska lånas ut. Att han bänkas tror jag är en desperat signal från tränarna för att visa att ingen är helig och att alla måste börja ta i.

  Om någon ska lånas ut så är det ju Lavander. Om klubben han lånas till bara betalar 1000 kr/mån av hans lön skulle det vara den största vinsten kring honom sedan han kom tillbaks. Tråkigt att han som en gång var en hjälte för klubben avslutar genom att sitta ut på det sätt han gör. Ingen tröja i taket.

  Har sett alla matcher i år och vissa matcher vissa stunder kan man se potential och ett spel som fungerar men för det mesta inte. Jag hoppas Jonsson och Åkerblom får vara kvar hur det än går denna säsong. Om någon ska kickas tycker jag det är sportchefen som inte fått ihop material för att laget ska kunna ha ett eget spel som jag tror alla supportrar liksom tränarna vill.

  Tycker heller inte man ska jämföra med förra året och Waltin även om det gick bättre då. Det är stor skillnad på att försöka spela och att spelförstöra.

  Även om det mesta är moll så har Kim Karlsson varit helt enorm i år. Mest kämpande och mest skicklig. Hoppas fler tar efter.

  /lukas

 3. Fundersam

  Jon fick en fin chans i slutet mot Tingsryd varpå han dribblar som sista man, faller och bidrar till ett mål bakåt. Är man under isen så gör man väl inte en sån grej utan spelar lite säkert.
  Tycker det är synd då utlån hade varit optimalt för att få tillbaka vår favorit på sin nivå.

  • Läktarcoach

   Är det vad du kallar en ”fin chans”? Att efter att ha fått noll förtroende och fått gå som back på träning, få hoppa in i en match som redan är körd… Vi har nog olika definitioner av vad som kan klassas som en fin chans…

 4. Ray

  Tycker det vore vettigt att låta några spela igång sig på lägre nivå. Såg ju Wargh förra året efter skadan. Bytlåna Piteås 1:a femma mot FMS-Edblom-Palmebjörk och Lava. Vet ju själv att det fungerar bra att möta sämre motstånd för att komma igång. Nu är ju Edblom viktigt defensivt och har ju några assist men kolla skottstatistiken han skjuter bara 1.2 skott per match. Förvisso sköt han ju bara ca 1 skott mer per match förra säsongen men då trillade puckarna in. Har dessutom svårt att se hur Palme ska komma igång om han spelar back på träningen och sitter bänkad. Varför är inte ens han provad med Edblom som han spelade med i Örebro? Det är ju mycket som är märkligt i år. Det känns väldigt ogenomtänkt.

 5. Läktarproffset

  Dags att ta upp problemet Lavander.
  Alla vet att han har kontrakt.
  Dags att förhandla bort.
  Låna ut till vännäs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.