Det kunde ha blivit 10-2…

Björklöven gjorde fem mål, vann enkelt mot Sundsvall. Ändå tror jag inte att jag sett så många missar i en match tidigare.

Det ska sägas direkt. Sundsvall var ett riktigt risigt lag på onsdagen.

Magnus Åkerlund i målet gjorde en stormatch, Björklöven passade upp mängder med lägen och sedan missade de makalöst många öppna målchanser.

Det hade kunnat sluta 10-2, men låt oss ta fram de mest intressant detaljerna.

Men först. Ni kan läsa mer om matchen här:

Presskonferensen

Tomas Ruuths krönika

Snack med Lukas Ekeståhl-Jonsson

Snack med Jon Palmebjörk

Min snabbanalys efter matchen

Så vad tar vid då med oss från matchen?

¤ Att Brock Trotter gick poänglös från matchen var helt otroligt. Han la sådana mackor att de bara måste bli mål. Stefan Öhman och Alex Hutchings var värsta målsumparna. Ibland har han lekstuga ute på isen Trotter. Känslan är att det snart måste komma en match med 3-4 poäng från Trotter. Det är bara logik.

¤ Egentligen är det helt sjukt att Alex Hutchings och Wille Quist kunde göra en exakt kopia av sitt powerplay-mål från senaste hemmamatchen. Bakom ryggen pass av Wille och enkelt direktskott av Hutchings. Just Hutchings hade problem med passningsspelet. Han har ett bra skott, han jobbar hårt, men ska spela enkelt och inte försöka sig på några avancerade passningar. Quist var egentligen inte strålande. Han har inte samma fart som han hade inledningsvis på säsongen, men gör han mål och assist ska vi inte klaga.

¤ Jon Palmebjörk var tillbaka. Han gjorde ett par bra byten, är lite ovan med sin nya roll i powerplay, men det ser ändå lovande ut. Visst han kladdar med pucken och ställer till det i tredje, men som jag skrev tidigare idag. Antingen ska Jon spela i en produktiv roll eller inte alls. Jag hoppas han får nita dit någon puck i powerplay innan Tommy Jonsson får för sig att plocka bort honom.

¤ Björklöven har bra statistik i powerplay, de gör två mål på sex lägen, varav ett av dem i fem mot tre. De har 33 procent i den här matchen, men ändå känns det som att spelet inte riktigt klickar. Löven har svårt att komma till direktskott och när Stefan Anderssons skott inte är hett har de inget hot från blå. I fjol kunde Hurtubise skjuta från blå t.ex. Nu måste de spela sig till alla mål hela vägen. Känslan är dock att potentialen är skyhög i powerplay.

¤ Backarna har fått mycket skit tidigare av mig. Kalle Ekelund gjorde en av sina bättre matcher i Löven, Tommy Wargh hade inga misstag utan var istället riktigt bra med sin vågade spelstil, Lukas Ekeståhl-Jonsson var bra och målade och Stefan Andersson hade inga direkta tavlor och var bra i offensiven. Det var bara Banwell som inte höll måttet. Nu spelade Björklöven på fem backar, men det verkar vara en tillfällighet. Jonas Emmerdahl sa efter matchen: ”Jag tränade för fullt på sista träningen. Kanske kan jag spela nästa match”. Det ljusnar alltså för Emmerdahl.

¤ Magnus Åkerlund såg ut som att han knappt kunde ta sig upp från isen på slutet. Det var tydligt att han hade ont. Problem med ljumsken bekräftade Sundsvalls tränare efteråt, men var oförstående till att alla runtom tyckte att de borde bytt målvakt. ”Nej, det var ingen fara. Vi har värre problem än Magnus ljumske”, sa Göran Tärnlund om det.

¤ Mera Sundsvall. Tvillingarna Ahlström, Oskar och Viktor gjorde fyra poäng vardera på sina nio matcher med Sundsvall. Vad hände egentligen. Fick de sparken? Nej! Enligt Tärnlund valde de att inte fortsätta med Sundsvall. Det ville hellre vara arbetslösa än att spela med dem.

¤ 44-13 är årets bästa skottstatistik för Löven. 61-39 i puckinnehav i andra perioden är näst högsta siffran den här säsongen för Löven, 18.14-10.07 i tid i anfallszon är även det den största skillnaden Löven haft den här säsongen. All statistik säger det och så även känslan. Det här var den matchen den här säsongen där Björklöven var mest överlägsna en motståndare.

2 kommentarer

  1. Roy

    Kollar vi på statistiken ser vi att Hutchings har gjort 7+3 men drar vi bort PP-statistiken på 4+1 blir det inte mycket kvar om ser till vem han spelar med. Nu orkar jag inte räkna på hur många av dessa 3+2 som kommit med Trotter & Öhman men hade Palmebjörk haft bättre resultat 5-mot-5 med Trotter?

    Såg även att av Edbloms 0+8 var 0+5 i PP vad händer där om han inte får spela PP?
    Spelade han inte i SHL i början av förra säsonge, eller spelar han någon form av halvback utan offensiva uppgifter?
    Kan ju tycka att ynka 3 assist på 23 matcher känns lite klent som en tänkt toppspelare, eller tänker jag fel?

    Ska väl tilläggas att t ex Kim Karlssons 5+10 är ju 1+7 i PP men han har ju 4+3 i 5-mot-5 så det är ju fullt godkänd.

  2. Coachen

    Hoppas verkligen att laget tar till sig att det lönar sig att skjuta, må vara att Sundsvall var en svag motståndare men 44 skott av Löven känns länge sedan jag upplevde. In med puckar mot mål, tycker laget ska ha målsättning typ minst 15 skott per period. Men backskott i täck och eventuell kontring på oss vill man ju inte ska hända så kloka beslut kombinerat med skottvilja är det jag är ute efter. Trots överlägsenhet igår så var det tyvärr rätt många backuppspel av sämre kvalitet, ännu mer träning där kanske. Kim är ju vår genomgående bäste spelare hittills tycker jag, händer alltid saker när han är på isen och bra tempo. 3 assist igår och jag var säker på att han skulle hamna på topp3 i VK men icket. LEJ var där igen däremot, 1 mål visserligen men VK ser något extra som jag ännu inte ser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.