Matchdag – Sundsvall hemma

Björklöven har tre raka segrar på hemmaplan och nu väntar ett av seriens sämsta lag Sundsvall. Upplagt för seger alltså.

Sundsvall ligger inte sist, utan näst sist, men sett till spelet är det seriens svagaste lag. De har ramlat ihop ett antal gånger under säsongen och förlorat med 3-6 två gånger, 1-6 en gång och 1-5 en gång. På slutet har de dock stabiliserats bakåt något.

Björklöven vann senaste mötet lagen mellan i Sundsvall med 3-1 och har tre raka hemmasegrar.

Sundsvall kommer närmast från en 4-2 seger mot Leksand och före det en straffseger mot Asplöven (4-3). Sundsvall har faktiskt vunnit fyra av de fem senaste matcher, men har bara fem segrar totalt under ordinarie tid den här säsongen.

Sundsvall har vind i ryggen just nu, men ett ganska ålderstiget lag och senast när lagen möttes hade lite svårt att hänga med Björklöven rent tempomässigt.

Jag tror på en match där Björklöven kommer att föra spelet och verkligen ha chansen att vinna, men då måste effektiviteten upp lite från mötet med AIK.

Laget: (Uppdaterad)

Andreas Ollikainen, Fredrik Hetta och Jonas Emmerdahl är skadade fortfarande. Rasmus Edström är ett frågetecken. Jon Palmebjörk är tillbaka.

Så här ser laget ut.

#47 Kevin Lindskoug – (#33 Christoffer Hällberg)

#86 Tommy Wargh– #57 Stefan Andersson

#8 Kalle Ekelund – #24 Mike Banwell

#16 Lucas Ekeståhl-Jonsson

#10 Jesper Thörnberg – #6 Kim Karlsson – #28 Lucas Sandström

#7 Brock Trotter – #74 Stefan Öhman – #90 Alex Hutchings

#54 Felix Maegaard-Scheel – 15 Pär Edblom – #19 William Quist

#22 Nicklas Johansson – #26 Victor Ekeståhl-Jonsson – #34 Jon Palmebjörk

Extraspelare:

#40 Samuel Lundberg
#11 Gustav Grundström

Mina nycklar till seger:

¤ Starten. Det måste vara full fart framåt som gäller i onsdagens match. Med självförtroende, hemmaplan och en på pappret svagare motståndare. Då är första målet än viktigare och starten på matchen. Sundsvall måste känna att de inte hänger med. Då blir det här en behaglig historia.

¤ Special Teams. Björklöven förlorade matchen mot AIK i powerplay och boxplay. Där måste laget upp ett snäpp igen. Det går inte att förlora den kampen om laget ska vinna matcher.

¤ Tempot. Sundsvall är ett ganska långsamt lag. Håll uppe tempot, snabba spelvändningar, åk skridskor och verkligen gör det här till en fartfylld match. Då kommer Sundsvall inte att vara bekväma med matchbilden.

Sagt från Lövenhåll: 

– En viktig match. Det känns bra i gruppen. Gjorde en bra träning på tisdagen. Vi har nött på boxplay och powerplay. Vi känner att vi ska göra något för att förändra trenden på slutet där vi gått ned lite. Jag tycker att det är viktigt att vi gör saker på vårt sätt. Vi ska ta med oss andra halvan av matchen senast och jobba vidare därifrån, säger Tommy Jonsson.

Noterbart om Sundsvall:

¤ Sundsvall har en snittålder på 26,3 år vilket är äldst i ligan. Detta dras upp av Johan Svedberg 35, Christoffer Kjaergaard 35, Christian Söderström, 34 och Mattias Månsson,34,

¤ Det är också ”gamlingarna” som är Sundsvalls nyckelspelare. Söderström leder interna poängligan med 18 (9+9) poäng, Kjaergaard är tvåa på 18 (8+10) och Månsson fyra på 10 (2+8) poäng. Svedberg å andra sidan har mest speltid.

¤ Sundsvall är seriens sämsta lag i boxplay. De har bara löst 76.74 procent av sina numerära underlägen den här säsongen.

¤ Sundsvall har vunnit samtliga matcher där de haft ledningen efter första perioden och när de legat under efter en period har de tre oavgjorda och sju förluster. Alltså ingen seger.

¤ Magnus Åkerlund var division-1:s bäste målvakt i fjol, men i Allsvenskan har han haft det tuffare. Med 91.34 i räddningsprocent och 2,60 insläppta mål per match har han näst sämst statistik av alla förstamålvakter i serien.

¤ Christoffer Persson och Viktor Hertzberg saknas för Sundsvall.

Sagt från Sundsvalls-håll:

– Vi hade det ganska jobbigt med Löven i förra mötet och vi blev ganska små. De gjorde väl ett par mål i powerplay om jag inte minns fel. De är ett skickligt lag men jag tycker ändå vi gjorde det lite för lätt för dem. Kan vi komma upp i närheten av det vi gjorde mot Leksand så kommer de få det jobbigare helt klart, säger Göran Tärnlund till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Jag själv och Gunnar Johsson på plats och levererar texter samt presskonferens och webb-tv efter matchen.

En kommentar

  1. Hempel

    Är det bara jag som ser var Palmebjörk ska in? Sätt honom på Felix plats och sedan tar Felix Grundströms plats. Tycker Gustav gjort det bra men den platsen är först ut. Tycker dessutom Felix varit riktigt bra på slutet och förtjänar speltid. Han passar bättre i en fjärde än vad Palmebjörk gör. Palmebjörk konkurrerar med Lucas, Thörna, Trotter, Quist, Hutchings och Felix. Han är ju inte tänkt som gnuggare där för har han svårt att platsa. Tycker ändå att en bra ledarstab kan lösa Jon så att han kommer igång. Helt rätt att bänka honom men det är också en konst som ledare att få igång honom. Förhoppningsvis ikväll. Måste också säga att jag gillar Wikström på backen. Bestämd i närkamperna och spelar enkelt. För mig skulle han kunna vara den åttonde backen och sen lägg pengar på nåt annat istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.