Palmebjörk tillbaka i laget

Björklöven släppte kvällens lag till matchen mot Sundsvall vid lunch och Jon Palmebjörk är tillbaka i laget.

Det har varit den stora snackisen sista matcherna att Jon Palmebjörk står utanför laget. Nu är han alltså tillbaka, men i fjärdekedjan.

Enligt mig är det idiotiskt. Jon passar inte i en checking-line. Ska han spela måste han få göra det i en första eller andralina. Han ska helst även spela i powerplay. Jon måste få förtroende och får självförtroende. Annars ger han inget till laget. Att sätta honom i en fjärdelina är nästan en björntjänst. Jag tycker att han borde testas med Quist och Edblom istället för Scheel och jag tycker att han borde spela i en av två powerplayformationer.

Så här ser laget ut som helhet ikväll.

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug – (#33 Christoffer Hällberg)

Backar
#86 Tommy Wargh– #57 Stefan Andersson

#8 Kalle Ekelund – #24 Mike Banwell

#16 Lucas Ekeståhl-Jonsson

Forwards

#10 Jesper Thörnberg – #6 Kim Karlsson – #28 Lucas Sandström

#7 Brock Trotter – #74 Stefan Öhman – #90 Alex Hutchings

#54 Felix Maegaard-Scheel – 15 Pär Edblom – #19 William Quist

#22 Nicklas Johansson – #26 Victor Ekeståhl-Jonsson – #34 Jon Palmebjörk

Extraspelare:

#40 Samuel Lundberg
#11 Gustav Grundström

 

12 kommentarer

  1. Roy

    Jag tycker Jon kan ta Hutchings plats. Han har väl bara gjort två mål sedan Trotter kom? Tror nog Jon har mer att ge om han får chansen att komma igång. Är det för Jon tar fler utvisningar?
    Där har väl Hutchings föredömligt få

    Ska han verkligen spela på bara 5 backar? Kanske räcker mot Sundsvall men det kommer vara självmord att fortsätta så.

  2. Demontränare

    Håller med dig helt och hållet, Gustav. Det är synd att inte våra tränare har samma insikt om vad som är bäst för vårt kära Löven.

  3. BG Wikström

    Instämmer till 100% ! Jon måste få självförtroende, så sätt honomi tredje och flytta Felix till fjärde. Jon ska absolut inte spela i fjärde, det är inte hans roll.

  4. Kristoffer Grundström

    Glöm inte bort att han har skadats i gymmet nyligen vilket hämmar hans grundkapacitet något. Därför är det rätt just nu, men han ska givetvis spela i en annan formation så snabbt han är fit for fight.

  5. Hempel

    Håller med dig Gustav som jag skrev under ditt inlägg ”MATCHDAG” att Palmebjörk ska in i tredje med Edblom och Quist. Felix platsar alla dagar i veckan på fyra men skulle tillföra mer i en fjärde samtidigt som vi får in en rightare med Quist och Edblom. Kanske en Jon i gammalt slag som kan få denna kedja att bli en av allsvenskans bästa. Edblom, Quist och Palmebjörk har ju bevisligen alla producerat när skador, sjukdomar och petningar inte är i vägen. Detta skulle göra att vi får tre riktigt starka kedjor + en riktigt vass checking line. Palmebjörk har väl hamnat i frysboxen av den anledning att han inte är tillräckligt bra på vissa delar i sin helhet. Något som Tommy ser och som Waltin också hade koll på förra säsongen även att han var skadad då. Om inte laget kommer igång vilket insatsen mot AIK ändå vittnar om så vill jag snart se Kim-Quist-Thörna igen. Lekstuga varje gång dom spelat ihop. Men som sagt, någonting säger mig att laget är på gång. Tyckte man kunde se detta i andra hälften i matchen mot AIK.

  6. Thomas

    Håller med. Han kommer inte få några poäng i 4:e mest troligt och får ingen chans att visa fullt ut vad han kan heller. Men bättre än inget! Att ha Jon helt utanför laget känns bara så fel när han varit så stor del i att ta tillbaka löven till Allsvenskan, samt stannade trots katastrof första året med andra bra klubbar som slet i honom. Klart han ska utvärderas sportsligt också. Men som du säger, byt plats med Scheel någon match.

  7. Fjj

    Vet inte riktigt om du har belägg att säga att det är dåligt att han inte spelar pp? Hade du vart påläst eller koll så hade du vetat att han spelar pp i dag i pp lina 1 istället för Edblom !!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag var på EM-kvalet i Danmark i går så därför var jag inte på träningen. Du har helt rätt. Jag har inget belägg för han vara eller inte vara i PP. Spelar han så är det en utmärkt nyhet.

  8. Per

    Tommy ger honom en match i fjärdelinan för att döda snacket. När han sedan inte gör succé jagandes puck i fjärdelinan så bänkas han igen med motiveringen att han inte platsar just nu. Problem solved..

    Själv hade jag velat göra om alla linor.

    Trotter-Öhman-Sandström
    Thörnberg-Kim-Quist
    Palmebjörk-Edblom-Hutchings
    Felix-VEJ-Nicke J

    Extra: Hetta (Grundström)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.