Palme lånas ut?

Jon Palmebjörk lånas ut utomlands. Allafall enligt Bloggen MrMadhawk.

Det har varit den stora snackisen sista tiden, bloggen har fått flera tips senaste vekorna att Jon Palmebjörk kommer att lånas ut, men ingen har kunnat bekräfta något. Nu menar MrMadhawk som i stort sätt alltid har rätt att det blir så.

Om han nu lånas ut så är frågan hur mycket klubben tar av hans lön och hur vad Löven tar in. Med Banwell borta, Lavander sjukskriven och då Jon utlånad är en hel del pengar frigjorda.

Om nu som allt tyder på, Jon lånas ut, så är det ett misslyckande både för ledarteamet och Jon. Han har så hög kapacitet, ett så stort hjärta för klubben. Som spelare, klubbikon, men även som nybliven far förtjänar han bättre. Alltså inte bara själva utlåningen (den är ganska logisk), med det är bara en symptom på problemet utan behandlingen före och situationen som blivit.

Totalt sett känns hela soppan kring Jon väldigt dåligt skött. Alltså inte själva utlånet utan vägen fram till det. Det finns fler spelare som underpresterar, men nu är känslan att Jon fått blir ”hackkycklingen”. Det lär bli reaktioner från fansen.

25 kommentarer

  1. Goran

    seriöst. Detta tjatet om Jon hela tiden måste få ett slut. Det blir bäst för båda parter om han blir utlånad. När var han bra senast? Inte förra säsongen iaf! Han har ju varit helt under isen hela säsongen. Och kom inte och säg att han inte fått chansen, tycker han fått mer förtroende än han har förtjänat. Man kan inte leva på gamla meriter i en evighet. Senaste matcherna innan han blev SJUK, fick han ju tom spela PP – dock helt utan framgång. Önskar Jon all framgång, förhoppningsvis kommer han tillbaka till löven med nyvunnet självförtroende.

    • Löve

      Goran dags att läsa på lite…
      Ifjol grym skada som höll han borta nästan halva säsongen… facit på det 20p på 28 matcher.
      Dåligt enligt dig.
      I år 10 matcher 6p innan han blev bänkad etc. Med 3-8 min per match när han väl gick spela.. testa göra något produktivt med den speltiden i en 4:e lina.
      Pp säger du.. anser du att Jon kommer till sin rätt när han får uppgiften att stå framför mål och skymma?
      Pfft.. Idioti!
      Sjuk? Synar jag alla där i veckan.
      Att sedan spelare som grundström, hetta sheel mm går före honom är ju bara ett slag in the face är någon av dem bra denna säsong? Nää sheel så loj att det är smärtsamt att se på.
      Tycker detta är väldigt illa skött.

  2. Bertil Boo

    Om det är sant att löven skeppar Jon så tycker jag att Vi på H ska låta ledningen, och Jon själv, veta att vi backar Jon. Så låt oss #backaJon. Tifo på tisdag mot Tingsryd?

  3. Roy

    Det där går inte!!
    Förvisso är det bättre att Jon får matcher men vilket jävla lag i hela hockeyallsvenskan och nedåt hade kastat ut en spelare av Jons kaliber???

    Sinnesjukt. Undrar hur det hade Gått om Tränaren hade dragit den med Grönis?
    Vilken spelare ska dom hitta som har bättre snitt än Jon Palmebjörk på denna nivå och brinner för laget???

    Det finns tydligen ingen bottennivå i björklöven 2015?
    Vad gör chefen och styrelsen förutom att titta på?

    Pinsamt. Vem är nästa hjälte som får gå?
    Stefan Öhman eller Tommy Wargh?
    Kanske rentav Kevin L?

    Skicka ledningen innan det går 100% åt h-v. Hur kommer det sig att så många har misslyckats i år? Pga Palmebjörk eller Tränare och sportchef?

    Dags att vakna??

  4. john

    Han har själv tagit initiativet till detta vilket är stort.
    Sen, han har inte varit bra i år, tyvärr och då är det så här det kan bli.

  5. Chris

    Varför känns det som att det ligger något annat bakom Jons frysbox-placering än hans sviktande form!? Hela laget underpresterar ju för närvarande! Som någon skrev ovan kan man inte leva på gamla meriter men har verkligen Jon varit så mycket sämre än någon annan denna säsong?
    Förmodligen är detta sant och vi får leva med det! Tack för allt Jon, jag antar att du inte kommer brinna för Löven igen efter detta…..Riktigt tråkigt och illa skött!! Jon svek inte när vi behövde honom som bäst…..

  6. John

    Herregud så hemskt detta är! Björklövens själ och hjärta karvas sakta bort och det är smärtsamt att vara med om detta! Jon går in i förstafemman i alla lag i Hockeyallsvenskan, utom i Björklöven… Näe nu är det dags för revolution detta kommer gå käpprätt åt helvete!

  7. C-J Ask

    Vore det inte betydligt vettigare att låna ut sportchef och tränare? Gärna till något relativt avlägset land. Och under lång tid.

  8. Ge upp?

    Är detta sant är det en sorgens dag. Inte för sakfrågan, utan för hur detta skötts av klubben Björklöven, som mer och mer framstår som ett gäng amatörer i ledningen. Kollade lite med de kontakter jag har med de som jobbar kring klubben, och vi får nog vara glada att vi få behålla de spelare vi har med det ledarskap som existerar kring Björklöven idag. Visst, man får sällan de vassaste knivarna i ledningen för en sportklubb, men nånstans går det en gräns. Men tränarna har alltid rätten på sin sida att ta ut det lag man tycker är bäst, men i detta fall har det inte bara grundat sig på prestation vad jag förstår, och det upplever många i laget mycket märkligt. Självklart har det påverkat övriga spelare och deras prestation. Sen har man inte varit ärlig med information, kanske till och med ljugit kring orsaker och gett falska löften kring framtiden, vilket gjort att förtroendet sviktar ordentligt bland spelarna. Nu är det som skett inte mycket att göra åt, utan jag hoppas i mitt innersta att människan Jon kan komma ur denna psykiska misshandel, och hitta en glädje i framtiden. Jag själv, som privatperson, supporter, och sponsor kommer att sova på saken om hur jag ska hantera detta i min relation till Löven. Tråkigt, eländigt, och riktigt dåligt. Är detta verkligen Björklöven?

    • MV

      Det här tugget om hur dåligt Björklöven sköts har det varit ända sedan slutet av 80 talet och det är många som vet vad som ska / behöver göras. Om du har så stor kunskap om hur man bedriver elitverksamhet så erbjud dina tjänster till föreningen så löser du problemen snabbt. Nej sanningen är nog att dom flesta som skriver kommentarer har aldrig varit aktiva i föreningar och har ingen aning om vad hur man hanterar allt som sker i en förening, speciellt i en elitsatsande förening.
      Sedan skriker alla på att det är fel på ledarskapet då resultaten går emot, för 1 år sedan gapade alla på Waltins avgång men samma personer hyllade honom som kung framåt vårkanten 😉
      Sedan undrar jag vad du vet som ingen annan vet, att Jon blivit utsatt för psykisk misshandel ? Vi är nog många som vill höra din förklaring på det.

      • Ge upp?

        Det är bara att du kollar med någon av hans lagkamrater eller någon annan som jobbar kring laget. Men du måste nog känna den personen rätt väl, för kommer det fram vem som snackar kan han bli nästa att hamna på kant med ”surläppen” TJ.

      • Walle

        Ang. Waltin så var det definitivt ingen spelare som hyllade honom. Jag är övertygad om att de allra flesta spelare hatade honom, och även de övriga inom organisationen. Han må vara hur kompetent som helst, men hans ledarstil är bara ”too much” för de flesta år 2015. Hade säkert funkat på 60-talet i Sovjetunionen. Ska bli riktigt spännande att se om Södertälje orkar med Waltin ytterligare 1 år.

  9. Realist

    Jons 20 p på 28 matcher visar inget om förra säsongen då Jon bara gjorde 4 P efter han kom tillbaka från skadan förra säsongen och tyvärr har han inte presterat sedan dess.
    Man kan inte spela på gamla meriter och tråkigt nog har han inte presterat ( det har inte ens sett ut som han försökt ) när han fått chansen. Han har av 25 matcher han varit med spelat 13 matcher i första och andra linan, 1 match i tredje och resterande i fjärde eller som extra så nog har han fått chansen. speciellt i första delen av säsongen fram till slutet av oktober början november spelade han konstant i första och andra linan sedan har han fått mindre förtroende vilket jag inte tycker är konstigt då han har sett rätt kantig och håglös ut. Om det beror på att han är van att ha en ledande roll och inte kan hantera att han inte får förtroende kan jag inte veta men kan han inte hantera det och knyta näven och visa att han förtjänar speltid högre upp i hierakin så tycker jag att det är hans inställning det är fel på.
    Som sagt man kan inte tro att man får speltid på gamla meriter.

  10. Trotter

    Nu har dom blivit av med Palme. Ifall vi struntar i att han absolut inte har varit sämre än flera andra, och att han har ett stort lövenhjärta. Vad är syftet med detta? Det borde ju vara att man vill få in en ny spelare av högre klass. Eller? Händer det inget ganska rejält nu nyförvävsmässigt i laget, så kommer åtminstone jag bli ännu mer irriterad. Jag har märkt att de allra flesta, som tycker att klubbhjärta är viktigt, tycker att detta är dåligt skött. Jon har som sagt var inte varit direkt sämre än flera andra i laget. Ifall inte laget rycker upp sig nu, så kommer detta med Jon bli en jättebelastning för sportchef och tränare. Vad är viktigast? Klubbhjärta eller framgång? I det här fallet så finns det inte ens någon större framgång när man väljer att strunta i det största klubbhjärtat.

  11. Matte

    Ser man rent kvalitativt vad Jon presterat vs hans kostnad är det egentligen inte mycket att orda om.
    Hade Jon varit importspelare/nyförvärv hade han på förhand klassats som ett superförvärv, men med sina prestationer blivit benämnd som en superflopp av väldigt många!

    Men nu är Jon en ikon och en lojal person med stort Löven-hjärta och då blir det knepigare.
    Ska ledningen ha extra tålamod därför? I så fall – hur länge?

    Jag tycker det är tråkigt och utåt sett känns det som det kunnats sköta värdigare mot en ikon…men jag tycker sportsligt att det är helt rätt!
    Sen förväntar jag mig minst en riktig klassvärvning inom kort, eftersom det borde frigjorts en hel del pengar.
    Det är ett högst rimligt krav på ledningen!

  12. soffliggare

    Ett problem löven inte lyckas lösa är efterträdaren till alex h man ser ju statistiken i shl leder ligan tacklingar och blockerade skott o så var han en ledare på isen o visade moral ,den spelaren som hade så konstigt namn han har dom heller inte lyckas ersätta ,men vi ska inte vara nöjd med var tränaren gjort och även sportchefen det är deras ansvar o tyckte et var fel ända från början o värva brynäs tränaren vist hade han ett sm guld,men hade hellre sett Jonas Rönnqvist eller anders forsberg
    för dom hade nog gjort det bättre ,anders byggde ju upp saik o hade bra koll på unga spelare fiaskot i modo kunde han inte göra nått åt då all lag har bättre lag än modo ,

  13. Willast

    För lövens del är det väl ändå det bästa att man har spelare som presterar ute på banan och det har han ju inte gjort. Man måste utgå från nuet, gamla prestationer gäller inte idag. Helt rätt av löven att agera. De som tycker att han är värd att vara kvar, tycker väl då också att lavander ska fortsätta att spela. Det handlar om lagets bästa inte den enskilde individen.

  14. Fredrik

    Fy &%# Löven! Hur jävla lågt får man sjunka. Jon går före TJ alla dagar i veckan.l

    Se till att lösa den här situationen med Jon fortare än faan, kommer inte gå och titta en minut till på denna hönsgård till spel.

    Snacka om lågvattenmärke…. It can only happen in Björklöven.

  15. Mike keenan

    Hallå! Läs ovan innan ni skriver att löven tagit initiativ att låna ut honom… Han har själv(precis som banwell) begärt att bli utlånad! Sen har han inte rosat marknaden under hösten, fick ju verkligen chansen i första och andra femman i inledningen men va helt under isen…tror både Jon själv och löven också har högre krav än så då han ju ska vara en ledande spelare på isen och troligen är en av dom bättre betalda med..
    Va inte bra ifjol heller efter skadan så nåt har gått snett och kanske han blivit försiktig/rädd i rinken och därav tappat självförtroendet…

  16. Jagälskarlöven

    Nån skrev sorgens dag. Ja, nånting förstördes igår. Nåt fundamentalt. Inför förra säsongen så lovade föreningen att man skulle bygga upp lövenhjärtat igen. Det skulle genomsyra hela föreningen. Nu skickar man den som står symbol för det tänket. Man kan också undra vad det skickar för signaler till ungdomsverksamheten? Hur tänker ungdomarna, juniorerna nu?Man lovade ju att hand om och värna om spelare man fostrat i lövenandan!
    Om man leker med tanken (hemska tanke) att löven skulle åka ner i div 1 nu i år. Vilka spelare skulle stanna kvar och spela för klubbmärket Björköven? Qvist? Sandström? Öhman? Lindskough? Trottrer?Knappast. Det hjärtat för löven finns inte. Skulle Jon göra det? Han har gjort det förut, tror han skulle göra det igen. För där finns löven hjärtat.
    Till dig Jon om du nu läser sånt här; vill att du ska veta att glatt så mig och många på läktaren med ditt spel. Du har berört och berör så många fortfarande. Vart man än går under pauserna på matcherna så har man hört ditt namn nämnas. Vart du än ska spela nu så lycka till med allt och du är alltid välkommen tillbaka.
    Till föreningen; tycker ni skött detta väldigt märkligt och dåligt. Jag tycker också att ni ska vara så ärliga och gå ut och säga att det här med att bygga upp hjärtat i föreningen som vi gick ut och lovade. Det har vi slutat med. Det är bara en fasad utåt för smörja de lokala sponsorerna.
    Jag kommer fortsättningsvis att gå på lövenmatcherna. Men vet att jag kommer att sakna tröja nummer 34. Spelaren med den gröngula dräkten och det gröngula hjärtat.

  17. Fd lövare

    Som många tidigare skrivit så finns det många kring löven som vet vad som hänt / händer i år och kanske ännu värre vad som hände förra året i löven .Hoppas att ALLT kommer fram ! Fortsätt kriga Jon !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.