Palmebjörk fortsatt sjuk

Björklöven tränade sista träningen inför matchen mot Oskarshamn på fredagen och efter den kan vi konstatera att Jon Palmebjörk inte spelar mot Oskarshamn i morgon.

Träning var lagd något senare idag än vanligt. Björklöven tränade från 12.00 istället för 11.00 och de nötte på något så ovanligt som spel 3 mot 5 (och då även 5 mot 3). Detta då ledningen inte riktigt var nöjd med hur det såg ur senast mot Karlskoga i den spelformen. Bloggen hade tyvärr inte möjlighet att närvara, men har fått en kort rapport från kollega Klöfver.

Jon Palmebjörk har varit sjuk hela veckan, Han har gått på is, men är inte återställd för att spela och missar matchen mot Oskarshamn. Han är alltså enligt lagledningen inte petad utan det är sjukdom som satt stopp för honom.

Övrigt på skadefronten att rapportera:

¤ Emil Wikström är på is igen, men kan inte skjuta. Han bekrönas vara tillbaka i spel efter juluppehållet.

¤ Detsamma gäller Fredrik Hetta som varit på is ett tag, men både behöver hitta stabilitet i knäet och få upp flåset. Han siktar på spel efter uppehållet.

Laget mot Oskarshamn är således detsamma som senast fast utan Mike Banwell.

¤ ¤ ¤

Sedan måste jag bara kommentera artikeln Banwell kan ersättas av en forward i dagens VK & Folkbladet.

Om Banwell ersätts med en forward efter att laget haft problem på backsidan både kvalitativt och sett till antalet backar hela säsongen. Då förstår jag inget alls. Att gå in i säsongens med sju backar var ett misstag. Att nu fortsätta med sju backar (plus LEJ tillbaka i Mars typ) vore att inte lära sig alls om sina misstag.

Jag tror inte att vi hört det sista om vem som ersätter Banwell….

16 kommentarer

  1. rce

    Håller med om snacket om att värva en forward… låter helt sjukt galet. Sen antar jag att det inte spelar någon roll om Palme är sjuk eller inte, hade väl inte fått spela hur som haver. Tragiskt!

  2. Trotter

    Har han varit allvarligt sjuk? När spelare haft en släng av feber, magsjuka eller liknande, så brukar de väl typ köra någon träning och sen spela match igen. Några dagars sjukdom brukar ju inte innebära att man tappar en massa direkt.

  3. Per

    Verkligheten är väl att bra backar kostar mycket och är svåra att hitta i december/januari. Då framstår man som listigare om man ”väljer” att värva en forward ifall man inte kan hitta den back man måste ha. Ser ju måttligt korkad ut om man släpper Banwell och sen inte kan hitta bättre så därför väljer man eventuellt en forward till.

    För mig är det obegripligt att man släpper Banwell även om han själv ville lämna. Han var inte jättelyckad men han var fortfarande bättre än inget. Nu verkar det som vi bara var glad att bli av med honom utan att vi har bättre klart. Med lite otur så blir detta en kritisk miss som kan komma att leda till att vi spelar fler matcher på 4-5 backar.

    Jag hoppas att jag har fel och att Löven har en back på kroken som signar inom kort. Om inte så framstår man som inkompetents med tanke på nuvarande backsituation.

    Till sist ska sägas att backsidan är för dålig även om Wikström och LEJ kommer tillbaka. Det saknas en defensiv back som är den backen som Banwell och Ekelund borde ha varit inte är.

  4. Olli

    Sjuk My ASS !! Så jävla dåligt att istället för o gå ut o berätta att han e utfryst mm .. O va ärliga om det ! Så kommer man me nå hittepå !!! 🙁

  5. Rödluvan

    Oj, oj, oj, fortsatt svammel från Lövens ledning. Otroligt fegt och uselt att inte våga säga som det är ang. Jon Palmebjörk. Förtroendet för tränarna har varit borta sen länge, sportchefen en kort tid, och nu försvann VD’n också. Hur kan han acceptera att ha anställda som agerar så här amatörmässigt?

  6. Thomas

    Skärp er. Klart han är sjuk om dom säger att han är det. Har ingen haft influensa eller liknande? Skulle vilja se er spela match i HA inom två veckor av det. Är livsfarligt att anstränga sig om man har/haft en infektion eller dylikt också.

  7. Force of Yod4

    Går det att nå Palme för en kommentar angående detta debakel?
    Måste bli ett slut på det här kostsamma tramset!

  8. Rolf

    Hörde rykten om att Palme hade privata problem. Kanske ska vi låta tiden gå och se vad som händer. Kanske finns orsaker till att han inte vill på bortamatcher?

  9. Enskedelövare

    Tråkigt angående Palmebjörk oavsett om han är ”sjuk” eller inte.
    En Palmebjörk i form är den bästa förstärkningen vi kan få.
    Om han skulle vara utfryst skulle han aldrig berätta det för att det skulle skada Löven som han älskar.
    Hade hoppats att han skulle få all hjälp han kan få med istid och träning för att komma tillbaka till den formen som bara han kan vara i,
    En forward istället för back låter sanslöst,jag tror att det kommer att dyka upp både och men att forwardsnamnet kommer att vara flaschigare för att tona ned förväntningen på backen som kommer in.
    Förstår att utbudet inte är så stor sett till plånboken men vi måste få in en defensiv back.

  10. Rille

    Palmebjörk verkar bli utlånad resten av säsongen. Förmodligen till utlandet. Kommentarer på det? Rätt illa behandling av honom. Men nu måste Dalle leverera nånting storartat och vända på detta. Annars borde han avgå självmant efter säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.