Matchdag – Oskarshamn borta

10 Februari 2010 var senast Björklöven besegrade Oskarshamn på bortais. På lördagen är tanken att de ska bryta den trenden.

Björklöven har alltså tagit sig den långa vägen ned till Oskarshamn och ska försöka att följa upp bortasegern mot Karlskoga med en ny bortaseger mot seriefyran. 

Laget har haft tre dagar mellan matcherna och hunnit med att träna både torsdag och fredag. 

De möter ett lag i Oskarshamn som haft en väldigt bra säsong så här långt. Framförallt har de vunnit många jämna matcher. De kommer från en 1-2 förlust mot Asplöven närmast, men före det har laget tre raka segrar, 6-1 mot Leksand, 2-1 mot Mora och 4-2 mot Sundsvall.

Oskarshamn har lyckats väldigt bra med sina nyförvärv och fått ihop laget på ett bra sätt. Framförallt levererar verkligen spetsspelare som Wahl, Deschamps m.fl.

Lagen har möts två gånger den här säsongen. Senast lagen möttes i Umeå vann Björklöven med 5-2 efter en riktigt bra insats. I Oskarshamn vann hemmalaget med 2-1 i en match där Andreas Ollikainen stod i målet, släppte en enkel puck, men gjorde ett par riktigt fina räddningar efter det. Då såg Björklöven väldigt bleka ut.

Historiskt har det varit väldigt svårt nere i Oskarshamn. Björklöven har alltså inte vunnit en enda match sedan de tog steget tillbaka till allsvenskan i Be-Ge Hockey Center.

Ska de vinna nu så måste Björklöven ta ned marginalerna likt de gjorde mot Karlskoga, men ta bort de dumma utvisningarna. Kim Karlsson pratade i VK/Folkbladet om att spela ett bortaspel och det är vad jag tycker att laget ska göra. Det spelar ingen roll om det är vacker, det är poängen som är det viktiga.

Jag tror också på en väldigt tillknäppt matchbild. Det brukar bli så i Oskarshamn.

Laget: 

Andreas Ollikainen, Fredrik Hetta, Mats Lavander och Lukas Ekeståhl-Jonsson är långtidsskadade. Emil Wikström (axel) är också skadad. Jon är i frysboxen (sjuk/mot utlån).

Så här ser de preliminära laget ut. (Laget kommer efter värmningen normalt)

#47 Kevin Lindskoug ( #33 Adam Werner)

# 57 Stefan Andersson – #5 Rasmus Bengtsson

32# Rasmus Edström – # 86 Tommy Wargh

4# Jonas Emmerdahl – # 8 Kalle Ekelund

#90 Alex Hutchings – #6 Kim Karlsson – #19 William Quist

#7 Brock Trotter –  #74 Stefan Öhman –  #28 Lucas Sandström

#22 Nicklas Johansson – #15 Pär Edblom –  #54 Felix Maegaard-Scheel

#62 Gustav Grundström – #26 Victor Ekeståhl-Jonsson – #10 Jesper Thörnberg

Mina nycklar till seger:

¤ Kevin. Ska Björklöven vinna måste Kevin göra en riktigt bra match. Det har ryktats att Björklöven ska ställa Werner i mål, men i det här kritiska läget behövs Kevin och en kanonmatch av Kevin. IKO har mycket offensiv kvalitet.. .

¤ Bjudningar. Björklöven måste våga spela enkelt, spela et bortaspel och inte bjuda på något. I en så svår bortamatch gäller det att ta ned marginalerna.

¤ Spciela Teams. Björklöven är ett av seriens bästa lag i special teams. Ska det bli seger här måste de leverera både i box och powerplay

Sagt från Lövenhåll: 

– Nu vill vi försöka följa upp den positiva energi vi fått av segern senast. Oskarshamn kommer från en lite oväntad förlust senast och lär vara rejält laddade. Det gäller att vi kommer med en helhjärtad insats där vi jobbar lika hårt och visar samma inställning som mot Karlskoga, säger Markus Åkerblom.

Noterbart om Oskarshamn:

¤ Oskarhamn bytte ut hela 13 spelare inför dne här säsongen. Framförallt var det nyckelspelare som byttes ut.

¤ 4 av nyförvärven ligger topp fem i interna poängligan. Den toppas dock av Ars Piispanen som var i IKO även i fjol. Han har stått för 25 (8+17) poäng. Flest mål har Joakim Hagelin (som floppade i AIK i fjol) gjort med hela 16 mål.

¤ Som lag har Oskarshamn 21.11 i powerplayprocnet vilket är fjärde bäst i ligan. Individuellt har Michell Wall stått för flest poäng med sex mål och två assist.

¤ Målvakten Dan Bakala stod i Mora i fjol. Han har stått för en bra säsong med 92.50 i räddningsprocent och 2.11 insläppta per match. Det placerar honom som femma i ligan.

¤ Oskarshamn har fjärde minst puckinnehav av alla lagen i allsvenskan och de har gjort tredje minst antal mål i allsvenskan. De har -4 i målskillnad. Trots detta så ligger de på fjärde plats. Det säger något om hur många jämna matcher de vunnit

¤ Filip Engsund är borta från spel efter en smäll förra veckan. Emil Christensen och Fredrik Styrman är tillbaka från skador.

Sagt från Oskarshamnshåll:

– Vi var inte tillräckligt skärpta och ödmjuka senast. Vi la inte in tillräckligt mycket för att vinna matchen. Det går att säga att det var otur eller tillfälligheter som avgjorde, men jag gillar inte att prata så.Jag tycker att det var vår energi och vår prestation som inte var tillräckligt bra. Det är lite en revanschmatch, men vi ska inte låta känslorna spela för mycket. Vi möter ett bra lag och då gäller det att vi står för en helhjärtad arbetsinsats. Utifrån det föds en spelmässig insats där vi kan vinna matchen, säger Oskarshamns tränare Fredrik Söderström.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter eller via Cmore. Matchstart 18.40 jag som är på plats levererar texter samt presskonferens och webb-tv efter matchen.

2 kommentarer

  1. Lars

    Går det inte få Tommy att förklara sig i palmebjörk frågan? Säga att Jon är sjuk är ju bara löjligt. Ska man sparka alla som gör misstag och underpresterar är ju bara Nicke Johansson och Lukas kvar.

  2. Löve

    Normalt sett hade jag gått bananas om man inte spelar Kevin i en sådan här viktig match. Har ju hänt några gånger under säsongen när det känns viktigt att bryta en förlust svit att just Ollie fått stå ex almtuna borta.
    Men idag känns det likgiltigt, börjar vänja sig.
    Till detta kan väl tilläggas att Kevin sett rätt blek och omotiverad ut denna säsong.
    Ja ja blir nog bra i slutändan..
    Kom igen nu Löven tillsammans vänder vi skutan!
    FORZA LÖVEN!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.