Bekräftat: Palme lånas ut

Precis som MrMadhawk skrev i fredags lånas Jon Palmebjörk ut. Sparta Sarpsborg heter klubben och lånet är säsongen ut.

– Jon är en fantastiskt begåvad spelare, men han har inte riktigt hittat rätt den här säsongen. Ett miljöombyte kan vara exakt det han behöver just nu. Eftersom Jon haft begränsat med speltid så har vi gemensamt kommit fram till att en utlåning för resten av säsongen är den bästa lösningen för hans del. Jon har kontrakt över kommande säsong med oss och vi tror att ett miljöombyte och spel i Sparta Sarpsborg i norska högstaligan ska göra att han hittar tillbaka till sitt spel. Vi räknar med att ha stor nytta av Jon nästa säsong i Björklöven med hjälp av denna utlåning, säger Daniel Johansson, sportchef i Björklöven till klubbens hemsida.

Så här säger Jon själv om det hela.

– Jag har inte riktigt gjort mig själv rättvisa den här säsongen och känner att jag behöver ett miljöombyte för att hitta tillbaka till den nivå jag vet att jag har. När jag kommer tillbaka till klubben i mitt hjärta, lagom till nästa säsong, är min förhoppning att kunna bidra betydligt mer, säger Jon Palmebjörk.

Här i bloggen har vi redan vevat detta så mycket att jag inte kommenterar det något mer. Vi bara konstaterar att utlånet nu är bekräftat av Björklöven.

13 kommentarer

  1. Rolf

    Lycka till Jon och välkommen tillbaka! Även om många nu kommer att kräva allas avgång så tror jag att det är rätt för Jon och Löven denna säsong. Frågan är bara: Om Jon kommer i storform och seriespelet tar slut i Norge, kan då Löven plocka hem honom igen till ett playoff/kval?

  2. John

    Så otroligt miserabelt… Vi lånar ut vår bäste spelare. Div 1 NÄSTA! Nu måste det ske stora omorganisationer i löven hela vägen upp till toppen, detta börjar likna en ”bya-klubb” med ”starke män” som bestämmer allt! Detta håller inte längre, vi är en elitklubb (hoppas jag)…

    • Köpinglö

      vår bäste spelare, skitsnack har han rosat marknaden i år, nej bra att han får spela sig i form i ett annat lag. Ni skrek lika mycket när Boström och Wälitalo ratades, vad blev det av dem jo medelmåttor. Sluta lipa finns spelare i löven som är 10 ggr bättre

      • ??

        Håller inte med dig på en enda punkt, men man måste ju få tycka vad man vill. För det är bara ett tyckande från din sida…. och jag tycker inte jag kan hitta nån som ens är lika bra som Jon om han fått spela sitt spel. För hans ”dåliga form” stavas Tommy J…

  3. Olle

    Bra Jon och lycka till i fjordlandet. Med tanke på hur mycket spö vi får av Norge i alla andra vinteridrotter är detta säkert det bästa du kunde göra.

    Välkommen åter nästa säsong!

  4. Trotter

    Det är omöjligt att inte gilla Jon. Ja ja, nu är det nog inte bara jag som räknar med att det rätt snart dyker upp en klasspelare. Kommer det någon halvdan allsvensk spelare eller någon från Division ett, så måste jag erkänna att jag kommer bli väldigt less på detta.

  5. Hannes

    Roligt för Jon. Då har han verkligen bytt upp sej. Sarpsborg ligger ju trea i norska elitserien och bl a Harald Luckner har spelat där.Mycket märkligt dock att en så bra klubb som Sarpsborg vill ha honom då han inte duger åt Löven…det är verkligen svårt att förstå. Hoppas han lyckas och att han får en riktigt bra lön.

  6. 2016/2017

    Helt enkelt jäkligt trist. Underkänt Björklöven! Som en av lövenspelarna sa; Jon är en gudabenådad spelare när han är glad. Jon har inte fått vara glad i år. Då kan man fundera; är det inte ledarnas största uppgift att hålla spelarna glada så att de presterar? Är inte befintlig spelartrupp viktigare än att införskaffa nyförvärv? Och pennstreck på en taktiktavla är inte alltid så jäkla viktiga som man kan tro.
    Men nu är det som det är och jag önskar Jon ett jättelycka till i Sarpsborg. Jag tror du dragit vinstlotten trots allt, även om jag vet att du helst velat spela i Löven. Men du älskar ju att spela hockey och nu får du i alla fall göra det.
    Löven kommer säkert att klara sig kvar, men mer blir det inte. Det kommer att bli att kämpa till ”the bitter end”. Hoppas också att det blir ett ledarbyte till nästa år så att du är välkommen tillbaka.
    Sen hur man ska protestera till den yttersta ledningen i Löven för hur man skött utfrysningen av Jon vet jag inte, men några alternativ finns:
    * Sittplatsbiljetterna – ska jag ”arkivera” dem eller inte? Beslut under morgondagen.
    * Lövenhalsduken – förpassad till förrådet
    * Lövendekalerna på bilen – bortskrapade redan
    * Företagsplatserna och sponsringen för nästa säsong – borttagna ur budget så länge så får vi se vad som händer med tränarskap, mm

  7. Sven

    Nu är det hög tid att anställa en ny Vd Åkerblom har gjort sitt , inget förtroende kvar för hans kvaliteer överhuvudtaget Han håller på att förstöra varumärket Björklöven helt och hållet , tar över sportchefens jobb mm. Rensning av ledning bör börja där men upplever att ingen annan heller jobbar utifrån ett etiskt och värdegrundsperspektiv . Kändes som om att Björklöven var på rätt väg för några år sedan men nu ser jag ingenting positivt .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.