Wallmark uttagen i Tre Kronor

Björklöven går det tungt för just nu, men det betyder inte att det inte finns positivt att skriva kring spelare kopplade till klubben. På måndagen blev Björklövenprodukten Lucas Wallmark uttagen i Tre Kronor.

Wallmark som skrev på ett ett treårskontrakt med Carolina Hurricanes i somras återvände efter klubbens träningsläger till Luleå för en ny SHL-säsong som verkligen blivit en succé för Wallmark. På 23 matcher har 20-åringen stått för 20 (3+17) poäng och han är Luleås bästa poängplockare.

Läs mer om Wallmark och uttagningen till Tre Kronor här.

Daneil Rahimi är redan bofast i landslaget och nu gör Lucas Wallmark sin andra sejour i Tre Kronor (var med i våras inför VM). Riktigt kul! Det ska sägas att efter 80-talets glansdagar är det inte helt vanligt med Björklöven-produkter i A-landslaget.Vem var senaste Björklövenprdukten att spela i landslaget föra Rahimi och Wallmark…..jo Daniel Sondell med 3 landskamper 2009-10 och Kristofer Berglund med två landskamper 2008-09.

Före det måste vi gå tillbaka till Peter Sundström 1987? Jag hittar då inget före det.

När vi ändå kikar på Björklövenspelare i förskingringen så leder Alexander Hellström hela SHL:s tacklingsliga.

Tacklingar

Som ni ser slåss han med just Daniel Rahimi i toppen av den ligan. Noterbart att Lövenprodukten Carl Grundström petar in sig själv som 13:e gubbe och han är ju framförallt en offensivt lagd spelare.

Acke leder även statistiken för mest antal blockade skott.

Blockade skott

 

¤ ¤ ¤

Till sist. Ni har kanske noterat att Karlskrona går ganska tungt i SHL. Nu lånar de ut den förra Björklöven-målvakten Patrick Galbraith till tyska Krefeld säsongen ut.

Han har inte alls gjort succé i KHK den här säsongen och ståtar med 87.21 i räddningsprocent och hela 3.94 insläppta mål per match.

Kanske hade det varit något för Björklöven om de ville ha konkurrens på målvaktssidan.

Nu var ju redan Werner på plats när KHK ville släppta ”Galten”, men en tanke ändå.

4 kommentarer

  1. Trotter

    Tänk om Acke och Rahimi spelat i Löven nu. 😀 Är det någon defensiv back, av åtminstone lite högre allsvensk klass, på väg in? Har du hört något skvaller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.