Det dröjer innan Tessier kan spela

Kelsey Tessier blev klar för Björklöven under onsdagen, men spelklar, det kan det dröja innan han blir. Senast med Brock Trotter tog det 10 dagar. Nu är det dessutom nyårstider med röda dagar.

Björklöven kan inte räkna med Tessier i någon av Sundsvallsmatcherna, varken mot Timrå eller Sundsvall borta.

– Trots att han har ett arbetstillstånd så gäller det bara för Rögle så vi måste söka ett nytt. Jag har jobbat med det idag, men sedan har det sin gång. Vi räknar inte med honom de närmaste matcherna. Det är ju en del röda dagar som ställer till det lite. Vi får se när han blir klar, säger Daniel Johansson.

23 kommentarer

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Vi får väl se hur fort det går, men jag tror inte att sportärendena går fortare än vanligt. Brukar alltid ta minst en vecka. 10 dagar tog det senast med Trotter.

 1. Tom

  Drygt. Tyvärr är väl säsongen körd innan han hinner debutera. Men jag gissar att målet nu är att hålla sig kvar i allsvenskan.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Det kan så vara även om jag är tveksam. Vi får utgå ifrån att Dalle vet vad han gör. det är ju honom jag citerar i texten.

   • John

    Tjaa, det beror väl på hur påläst man är, så länge han inte utgår från att det ”är på ett specifikt sätt” för att få jobba i landet.

 2. Olle

  Samtidigt ska man lägga in i ekvationen att Leksands IF fick sin transatlant White spelklar på två dagar. Det var ju i samband med att Trotter värvades till oss och LIF fick med sin nye gubbe medan Löven inte fick det. Detta trots att spelarna signades samma datum.

  Det är ju klart, det är skillnad på klubb och klubb. Leksand är ju lite viktigare än alla andra. Kanske hade klubben mutat någon myndighetsperson med en trottoarkant. Vem vet?

  • rce

   Samtidigt kan ju Leksand sälja kantsten till kommunen så jag tror inte den klubben är någon norm i detta fallet.

 3. Roy

  Fick man inte ett tillfälligt snabbare arbetsvisum om man redan hade ett inom EU?
  Eller gäller det bara om det var ett annat EU-land? Man skulle ju inte bli förvånad.

 4. Hannes

  Trist värvning. Med tanke på att det är en spelare som inte platsar i Rögle så blir det tydligt, tyvärr, att målet för denna säsong är att hålla sej kvar. Extra tråkiga signaler till resten av laget att en spelare som denne skall anses vara en förstärkning. Snacka om att nedvärdera nuvarande trupp.

  • Calle

   Men kom igen nu!!! Rögle spelar i SHL!!! Det är lite skillnad, faktiskt! Han har varit bra tidigare i HA och det ska man gå efter. Sen är han säkert revanschsugen och hungrig på att få lira.

 5. Coach a´la NHL

  Bara för att man har ett NHL-klingande namn betyder det inte att man platsar i Löven…eller?

  Platsar inte i Rögle…Hmmm…

  Är inte hockeykunnandet viktigare än namnet?

 6. ögat

  Rasmus Bengtsson platsade inte heller i Rögle och är väl vår bäste back. Förmodligen bättre än många av våra forwards !

  • Ögat med lappen på

   Så…du är inne på samma linje som de som tagit in honom…att underminera stommen och topparna av de spelare vi redan har?

  • Ögat med lappen på

   @ögat Hur i h-vete tror du det känns för de spelare Löven redan har att få in något dylikt i truppen vid denna tidpunkt på året??????????

   Han är väl knappast någon Peter Forsberg alá 1996 eller???

  • Hannes

   Välkommen Kelsey Tessier. Farväl fullständiga nuvarande trupp(förutom Kevin). (Simplaste ironin och enklaste sanningen med tanke på Kelseys standard).

 7. Peter

  Bra värvning! Kelsey Tessier kommer att tillföra mycket i truppen. En spelare med attityd som inte är rädd att gå på mål.
  Välkommen Kelsey

  • Knut

   Vad är det för liga vi spelar i om Kelsey Tessier vore en förstärkning??? Knuffa ut han i kylan ni Lövenspelare vi redan har!!!

 8. Frå

  Perfekt för sportchefen, då hinner hans kompisar få spela massor av matcher till! Det måste svida att bli tvingad tillslut, att värva bra spelare, när man hela säsongen enbart fixat välbetalda jobb åt sina kompisar…

 9. Rune

  Det är viktigt att ha en inkörd spelstil i hela klubben.
  Kan kanske kallas hockeykultur. Denna säsongen är i alla händelser förlorad.
  Hoppas bara slippa neg kval

 10. Ronny Edvardsson

  Hej och Gott Nytt År 2016 till er alla Lövenvänner ute i denna lilla Värld som vi lever och bor på…..Björklöven mot SHL-kval inom några veckor/månader. Förra året tog Björklöven semester redan den 13/3 – 2015 (en fredag).
  R.E Stenstorp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.