Kelsey Tessier till Löven

I går var han aktuell för Västerås. På onsdagen gjorde Björklöven klart med den ratade Röglespelaren Kelsey Tessier säsongen ut.

– Kelsey Tessier är en spelskicklig center som både kan göra mål och spela fram. Det är en spelare som gärna vill vara med där det hettar till och han kommer att göra vårat lag bättre. Han har haft sparsamt med speltid under hösten i SHL men har tidigare visat att han är en mycket bra spelare på den här nivån, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson till Björklövens hemsida.

Tessier har bara spelat 10 matcher med Rögle den här säsongen och stått för 2 mål och 1 assist. Rögle bröt kontraktet med kanadicken för två dagar sedan.

Nu är han alltså klar för Björklöven som med Tessier har ytterligare en center. Ska Tessier spela center i någon av topplinorna måste Edblom, Kim Karlsson eller Brock Trotter placeras på bänken eller som forward. Det troliga är väl att han antingen tar Edbloms plats eller att Trotter åter blir forward.

Då skulle vi kunna ha Palmebjörk i Norge, Edblom på bänken, Öhman i fjärdelinan och Lavander på konvalescens Där snackar vi om pengar som inte satsats rätt från start…..

Jag är kluven till värvningen. Det finns fyra synsätt.

1. Ska laget verkligen gå för åttondeplatsen måste de verkligen satsa och här fanns chansen, säkerligen ganska billigt så sent in i säsongen.

2. Ska Björklöven hålla sig kvar känns det inte hundraprocentigt tryggt med truppen de har nu. Därför är det en bra förstärkning.

3. Inga förstärkningar just nu är vettiga då det enda problemet är tränarna och då spelar det ingen roll vad som värvas. Det kommer inte att fungera ändå.

4. Björklöven har ingen chans att gå till SHL i år och för bra lag för att åka ur. Detta är att kasta pengar i ett svart hål.

Ni får välja vilken ståndpunkt ni har.

7 kommentarer

 1. Ola

  Fyra intressanta ståndpunkter. Ledarskapet är inte tillräckligt men det är inte spelarna heller. Tycker det är rätt agerat. Vill se än mer styrspel och mer konsekvent handlande av tränare och spelare. Låt Stefan A endast spela i powerplay och värva in en duktig stabil back till. Bänka Edblom några matcher, han känns som en svag spelare. Det tror jag är nycklar för att komma upp på minst 8:e plats. Viktigt för förtroendet hos publik och sponsorer att man gör något så det här är rätt.

 2. Kungsholms-Ubbe

  Jag tycker ändå att det känns bra. Det skulle vara trevligt att få in en kille som gör mål på de chanser som vi får/skapar. Alldeles för många missade lägen och killen är tydligen också en sådan som tycker om att ta stryk framför kassen. Sådana spelare saknar vi helt i vår trupp, så om Tessier kan vara den där jobbiga spelaren framför motståndarmålet så får våra andra spelare bättre utrymme att avsluta och göra mål.

  Sedan så skulle man ju såklart vilja ha en 100-kilos back som är 195 cm och både kan tacklas och göra hyggliga uppspel, men då hoppas man väl på för mycket av ”Dalle”.

  • svar

   Tyvärr, någon sådan stor kompis har inte sportchefen. Så det lär vi aldrig få se i löven, så länge Daniel är sportchef.

 3. Per

  Bra värvning som saker ser ut just nu. Trotter ut på en kant igen och bänka dansken.

  Trotter-Tessier-Hutchings
  Thörnberg-Kim-Quist
  Hetta-Edblom-Sandström
  VEJ-Öhman-Nicke

 4. Roy

  Om inte jag minns fel så var Tessier 3:e-lina-gubbe i KHK och Edblom 1:a i SSK i fjol? Tessier fick inte ens prova på SHL-spel med KHK och hur Rögle tänkte vet jag ej men Edblom spelade väl 20-30 matcher med Lif? Nu spelar Edblom i tredje, Öhman som spelade i 1:a spelar i 4:e. Och nu ska någon som spelade i en 3:e komma och fixa allt? Logik på högsta nivå. Kanske han får en nytändning några matcher men sen då? Det kommer bli ett H-E att fixa detta nästa säsong och ännu värre om det ska gå en till. Vem är egentligen värdelös? Det är som att diskutera hönan och ägget.

 5. lukas

  1 och 2 tycker jag. Om Tessier är någonstans i närheten av det han visat (särskilt under tidigare Rögle-sejourer) så kommer han bli en grym injektion. Är ju en två-vägs spelare dessutom med fina händer och blick för spelet. Hoppas han kan bli center med Trotter på ena kanten och förslagsvis Hutchings eller Hetta på andra kanten. Är man ändå inne på kedjor så tycker jag Quist och Kim ska återförenas med då förslagsvis Hutchings eller Hetta på andra kanten. Tredje-fjärdelina Scheel-Öhman-Thörnberg och Sandström-Edblom-Johansson … typ

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.