Poängen var ändå poängen

Det blev en poäng mot AIK. Det kändes som att det kunde blivit tre, det kunde blivit två, men i slutändan får nog Björklöven vara nöjda att det blev någon sett till helheten.

Säsongens mest underhållande match utspelade sig på tisdagen inför säsongen bästa publiksiffra.

AIK är ett helt skogstokigt hockeylag. De vänder spelet vansinnigt snabbt, de har otroligt många skickliga spelare offensivt och de är ganska klantiga i egen zon.

Men det har självförtroende. Nu vann de först efter straffar och det är lite av ett lotteri. Nu var Björklöven klart bättre i förlängningen, nu hade Björklöven ledningen med 3-2, men på något sätt kändes det som att AIK skulle fixa det hela. Det handlar inte om analys riktigt. Det handlar om att vara ett topplag och ett bottenlag.

Som bottenlag behöver du lite större marginaler för att vinna. De fanns inte där idag.

Björklöven gör på intet sätt en dålig match. De gör en ganska bra match, ändå är det lite som Forrest Gump med det här laget.

”Björklöven is like a box of chocolates. You never know what you gona get”.

Poäng i tre raka matcher är positivt, men jag kan inte säga att jag ser några rakare linjer än efter någon annan match. Jag kan inte säga vad lagets identitet är nu heller.

Det går att bryta ned matchen taktiskt och sekvensmässigt, men vi kan konstatera att vi fick se ungefär vad vi fått se i 33 omgångar redan. Ungefär.

Det blev lite kaos efter matchen då den blev så pass sen, då ingen tränare kom på presskonferensen efter matchen.

Därför blev det bara en video med Jesper Thörnberg och ingen presskonferens.

Ni har ett snack med Tommy Jonsson utanför omklädningsrummet istället och ett snack med lånet Jesper Lindgren här.

Men innan kudden kallar så kikar vi på matchens detaljer:

¤ Jesper Thörnberg gjorde två snygga mål, men han lär nog inte vara så nöjd ändå efter matchen. Han sköt nio skott, åtta av dem träffade mål, men de sista två han sköt. Det i förlängningen som Robin Rahm mirakelräddade och straffen där han aldrig fick iväg något skott efter att ha dragit Rahm måste gräma honom. Thörnberg har dock blivit en pålitlig målskytt den här säsongen. Precis det vi sett potential i honom så länge.

¤ För övrigt. 147 skott varav 102 på mål. Det måste vara säsongens galnaste hockeymatch.

¤ Jesper Lindgren var lysande i sin debut för Björklöven. Han fick bara en assist, men skulle haft två som jag såg det. Får kolla på det igen. Han spelade 21.58, fick mycket förtroende i powerplay, sköt 7 skott, varav 4 på mål och det går definitivt att se varför han spelat i SHL den här säsongen samt varför Toronto plockade honom i draften i somras. Alla matcher han får stanna i Björklöven är positivt. Visst han stod för en del misstag, tvekade lite på att skjuta ibland, men killen är 18 år gammal, han visar ett spelsinne som verkligen visar vad han kan bli. Att han dessutom är en Umeåkille som stått i klacken gör det bara bättre. Dock är han inget för Löven på sikt. Han kommer att bli för bra. Om ni frågar mig.

¤ 54 räddningar av Kevin Lindskoug och några av dem riktigt svettiga. Plocken på ”Messys” läge rakt framifrån var grym. ”Jag tycker att den mest hamnade i plocken” sa AIK:s ass-tränare Anders Gozzi efter matchen. Jag håller inte med. Kevin var stundtals rena väggen och den plocken ska han ha credd för. Kevin kanske inte är nöjd med sin säsong som helhet, men har är fortfarande en ruggig målvakt.

¤ När Brock Trotter kom sa jag att han skulle vinna interna poängligan innan säsongen är över trots 16 matchers handikapp. Han har 16 just nu, Kim Karlsson har 23. Jag håller kvar mitt tips. Trotter glimtade verkligen till i matchen och ligger bakom väldigt mycket offensivt för Björklöven. Prova att bara följa honom med blicken ett par byten. Det är riktigt kul.

¤ Kalle Ekelund har fått en del beröm på slutet i bloggen. Nu får folk som pratar om hans plus/minus sluta läsa, men dra mig på en vagn alltså. Åkduellen som han förlorar mot Emil Lundberg i första perioden. Suck! Puck-out utvisningen. Suck! Sedan att Tommy Jonsson sätter in honom i slutet av matchen när laget ska toppas, som skjutande back. Suck!

¤ Björklöven släppte in sitt åttonde mål i powerplay den här säsongen. Näst värst där är AIK och Asplöven med 4 vardera. Det har sina nackdelar att spela med 4 forwards och en back. Nu på målet var det ingen indian som låg bakom det. Det var ett otajmat byte och det faktum att varken Hetta eller Kim Karlsson tyckte att det var viktigt att backchecka. De gled på grillorna istället.

¤ Malte Strömwall sköt 10 skott för AIK. Ändå ganska intressant att en kille som gjorde 16 mål på 17 första matcherna nu bara gjort 12 på de 18 matcherna efter och att han bränner läge efter läge. Ingen är het för evigt.

Till sist. 18 omgångar kvar. 6 poäng upp till åttoendeplatsen. 4 poäng ned till 13:e platsen. Vilket håll är Björklöven på väg mot?.

Nu väntar Timrå, Sundsvall, Mora, Asplöven och Leksand väntar i närmaste fem matcherna. Snacka om att den räckan matcher kommer att ge svar på den frågan.

9 kommentarer

 1. Stefan

  Varför byter man inte målvakt på straffarna…Kevin är bra i matcherna men oftast en loser i straffläggningen, de bara åker in med fart och trycker dit den! Kan inte bli sämre att chansa och byta målvakt, vi har väl torskat alla straffläggningar utom en…

 2. C

  eller så är det för att vi nästan inte satt någon av straffarna själv. Om man börjar göra mål på sina egna straffar så kommer man vinna med.

  • Stefan

   Så är det förvisso men Kevin släpper minst en straff av tre….varje gång känns det som och det håller inte!!

 3. Christer

  Du Gustav P :

  De måste vara ett ”systemfel ” i spelet, när t.o.m både rutinerade Stefan A å Stefan Ö ser vilsna ute på banan , osäker vid uppspelen.
  Backarna har inte mod att stå upp vid blå vid motanfall, avvaktar å backar hem. Varför ?? Självförtroende saknas, visst men är de på TJ:s order ???

  Börjar tro att systemfelet ligger hos ledarstaben, vad säger du Gustav P….?

  .

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Så är det ju. Om laget inte har en klar identitet efter 34 omgångar sitter det hos tränarna.

   • Micke

    Syntes ju klart och tydligt vad AIK’s taktik var, med snabba skridskor så kom man ju igenom på kanterna varje anfall. Trots att man såg det tidigt i matchen, så fortsatte man försöka stå upp och blev rundningsmärke resten av matchen. Vart är coachningen? 3:e perioden var ju stundtals utklassning, med Lövenspelare som stod stilla på grillorna

 4. Knutte

  Helt ofattbart att Löven kan torska mot solnaiterna. Man har dom i brygga och kan /förmår ej att lägga dom på rygg. Ledningen kanske inte funkar till 100 men spelarna måste göra sitt. Alltså mål som är a och o.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.