Palmebjörk fortsätter ösa in mål

Jon Palmebjörk fortsätter att leverera i Norge för Sparta Sarsborg. På söndagen gjorde han tre nya mål i 7-2 segern mot Lörenskog.

Inför söndagens match hade Björklövenprodukten gjort fyra mål och fyra assist på sex matcher. I söndagens match slog han till en gång i varje period. 2-1 målet, 4–1 och 6-2 målet kom från Palmebjörks klubba. Han noterades även för en assist och nu efter sju matcher har Palmebjörk bisarra 12 (7+5) poäng på sju matcher.

Med dessa poäng snittar nu Jon 1,71 poäng per match. Det är näst bäst av alla spelare i serien. Josh Soares som spelade i Oskarshamn nyligen snittar 1,74 per match och är allra bäst på det. Jon har dock högre poängsnitt än bl.a Tony Romano som hade tunga roller i Malmö och Västerås senaste säsongerna.

7-2 segern för Sparta gör att lagen befäster sin andraplats i Norska ligan. Kanske kan Jon spela hem en titel 2015-16 ändå.

13 kommentarer

  1. Tyko

    Sinnessjukt att Tommy hade Palme på läktaren eller i fjärde. Säger väl en del om Tommys fingertoppskänsla. Nej fy fan

  2. Robban

    Det säger väl mera om klassen på den norska ligan. Palmebjörk sög ärligt talat i Björklöven denna säsong, men kul att han får göra lite mål nu.

  3. Stefan ' Kil '

    Detta räcker som bevis för mig att det handlade faan inte om Jon hjärnskakning för över ett år sedan. Det handlar bara om inkompetenta tränare, that’s it. Kom hem Jon, vi behöver dig.

  4. Kid A

    Härligt för Jon! Jag tror att han behövde miljöombyte och kanske lite lättare motstånd för att komma igång. Mycket gnäll på TJ, men Jon har ju inte varit bra sedan hjärnskakningen så allt är inte TJs fel i detta fall. Frågan är om Löven kan plocka tillbaka Jon om norska ligan spelar klart. Gustav, vet du det?

      • Kid A

        Synd… Fast med tanke på att Lövens säsong tar slut den 28/2 så kanske det är bra om Jon får en massa matcher i Norge istället och så får vi hoppas på en ”Sagan om konungens återkomst” till hösten. En Jon med självförtroende blir som ett nyförvärv!

        • KungsholmsLövet

          Skulle vara om TJ skrider i så fall, Palme lär inte komma tillbaka till Löven nästa säsong om tränarna är desamma skulle jag tro.

  5. Marius

    I Årets Löven är det många som underpresterat men Palmebjörk blev syndabock .Om man under flera år behandlats illa utan att få stöd av ledning så tappar man självförtroendet och har svårare att prestera väldigt enkel psykologi En ledares uppgift är väl att försöka få så många som möjligt att prestera och att om man har en tyngre period få chanser att komma tillbaka . Jonsson och Åkerblom har inte lyckats med det ! Och ni som tycker att högsta ligan i Norge är så dålig kolla på några matcher så kan ni se att Löven skulle få fullt sjå med att slå ett antal lag i ligan !

    • Canoah

      Ja det är just därför som spelare som halvfloppar i HA eller är spelare på mellannivå, ex Tony Romano, Josh Soares, Jacob Berglund, Robin Dahlström, Brian Ihnacak, Mathias Trygg, James Sixsmith mfl är den norska högstaligans stora stjärnor.

      Vi såg ju t.ex. att Trygg hade stora problem med tempot när han kom till oss.

      Linus Johansson i Mora som förvisso är en mycket bra spelare gjorde ju 1,35p/match i Norge men har 0,72p/match i HA. Sen är väl han och Gustaf Thorell ett bra exempel på att det funkar bra att åka till Norge och lira för att få självförtroende och sen komma till Sverige och göra det bra. Hade Linus varit kvar i Norge tror jag dock att han skulle varit i topp i poängligan.

      Men sedan har vi Kearney och Castonguay som gjort det bra i HA i år. Castonguay gjorde dock 1,78p/match i Norge och 0,82p/match i HA. Kearney 1,51p/match i Norge och 0,56p/match i Sverige.

      Om nu ex Kissel och Knelsen vore så himla bra (de har legat i topp i poängligan i Norge i 3 år i rad, då hade väl någon HA klubb plockat dem redan?

      • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

        Det är helt relevant. Norska ligan ligger framförallt tempomässigt långt under HA och det passar Jon väldigt bra. Det är ingen garanti att han skulle leverera om han kom tillbaka, men det säger ändå något om en spelare som är i så dålig form kommer dit och levererar. Både om ligan och om hur dåligt han användes i Löven.

        • Canoah

          Där håller jag helt med Gustav. Jag tror framförallt att det var/är bra för Jon att han fick komma iväg och släppa gammalt skit och kunna spela ut utan att ha pressen på sig. Är väl som Alexander Sundström sa förra året att det blir dubbelt så tungt när det går dåligt för laget när Lövenhjärtat är så stort.

          Sen tyckte jag att Jon var bland de bättre de sista matcherna han gjorde så han hade säkert kunnat leverera hos oss också om han fått förtroende.

  6. Olli

    Om löven har otur så spelar Jon inget mer i löven ! Skulle Tommy va kvar löven nästa säsong ( har kontrakt )så ser vi nog ingen Jon nå mer !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.