Förföljer Lyth Björklöven?

Björklöven spelar sin 40:e match i allsvenskan på torsdagen. Vem som dömer i dag är inte släppt, men statistiken talar för Peter Lyth.

Så här har statistiken den här säsongen sett ut för Björklöven:

BJÖRKLÖVEN:

Peter Lyth: 8 matcher
Christoffer Holm: 7 matcher
Pierre Schillken: 6 matcher
David Bergman: 4 matcher
Joakim Bodén: 3 matcher
Patric Bjälkander: 2 matcher
Filip Sandstedt: 2 matcher
Daniel Winge: 2 matcher
Christoffer Karlsson: 1 match
Anders Sandahl: 1 match
Andreas Harnebring: 1 match
Johan Nordlöf: 1 match
Robin Karlsson 1 match
Magnus Andersson: 0 matcher
Rickard Magnusson: 0 matcher
Johan Gossas: 0 matcher

Tack till Lövenbruden för sammanställningen. På hennes blogg ser ni hur alla lag blivit fördelade gällande domarna.

Självklart är det betingat kring reslängd och var domarna bor. Att Pierre Schillken, Luleå och Christoffer Holm, Sundsvall dömt Björklöven  sex, respektive sju gånger är inte så konstigt med tanke på närheten till Umeå.

Peter Lyth bor i Tullinge söder om Stockholm. Även domare som Andreas Harnebring och Patrick Bjälkander bor i Stockholmstrakten.

Lyth har dömt Björklöven åtta gånger, Harnebring en gång och Bjälkander två. Detta är lite märkligt.

Vad säger ni om fördelningen av domare. Hur mycket påverkar det Björklöven?

4 kommentarer

  1. putte

    De tre ”bästa” domarna dömer Löven i särklass oftast 21 ggr tillsammans, de övriga 13 har tillsammans dömt Löven 8 ggr, jävligt lustig fördelning. Lyth, Schillken och Holm kan förstöra även den bästa av matcher.

  2. Alex

    Jag har en klar åsikt över domarfördelningen i Hockeyallsvenskan och deras insatser så här långt:
    Allt kring domarna är horribelt dåligt.
    Både Lyth och Schillken inledde säsongen på en helt okej nivå, om man jämför med förra säsongens fantastiskt dåliga insatser. Istället klev Christopher Holm och David Bergman in och levererade de mest tragiska insatser jag sett i år.
    Nu tycker jag däremot att både Lyth och Schillken har fallit tillbaka i gamla banor, och är totalt inkompetenta. David Bergman som faktiskt blev skeppad från SHL ner till HA tycker man borde kunna lägga till någon form av kvalité till HA, men inte det.
    Jag blir förbannad bara jag ser någon av dessa namn inför en match, för då kan man nästan rent av garantera att det kommer bli en otroligt dålig ishockeymatch med totalt onödiga avblåsningar, extremt många fler utvisningar mot Löven, än till vår fördel. Både Lyth och Schillken har en förkärlek för alldeles för snabba avblåsningar vid ”målvaktsblockeringar”, när pucken faktiskt ligger lös. De står fel i banan i olika situationer och missar väldigt mycket utvisningar, eller tar fel beslut.
    Jag tycker också att det är någonting som har följt med dessa herrar från förra säsongen, och det är att de verkar inte gilla Björklöven överhuvudtaget. Nu kommer jag säkert få kommentarer mot mig att de är opartiska och professionella, men ser man till insatserna på planen så är det iallafall min åsikt att dessa herrar borde förbjudas att döma Björklövens matcher.
    Nästa åsikt om domarna i HA är att det borde vara TVÅ huvuddomare som i SHL. Detta för att minska risken för de galna infall som vissa av herrarna får i dagens matcher. Hockeyallsvenskan ska ändå föreställa Sveriges näst högsta serie, och det bör vara en hög nivå även på domarna i denna serie.
    Jag följer med (miss)nöje dessa herrars insatser i andra matcher, och överlag är de inte tillräckligt kompetenta för att döma i Hockeyallsvenskan. Nej hörni, höj kvaliteten på domarinsatserna i Hockeyallsvenskan så ska vi nog se att kvaliteten på spelet förhöjs det också.
    Jag förstår att det är brist på domare, långa resvägar, höga kostnader etc. Men allvarligt talat, detta kan inte fortgå om man vill ha någon form av kvalitet i serien. Alla kan göra misstag, vi är alla mänskliga. Men nära samma misstag återkommer år efter år, match efter match.. Som jag skrev i min insändare gentemot Björklövens ledning: Något måste hända.

  3. Knutte

    Gissar att Lyth anmält sig frivilligt att döma så många matcher som möjligt där Björklöven är ena laget.

  4. Wasa

    Tomas Thorsbrink hatar oss.

    Antagligen ända sen Jocke Fagervall ville se till att han skulle få hjälp att hitta hem efter en match i Växjö – ”för han lär ju inte klara det själv”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.