Vart fan är respekten!?

12:06 in i tredje perioden fick Kim Karlsson pucken på skridskon – en sekund senare ligger han medvetslös på isen. 

Jag tycker att många gånger är det spelare som sätter sig i dåliga situationer som gör att de får en tackling mot huvudet och att domarna och disciplinnämnden har blivit lite väl känsliga i dessa lägen. Men i kväll var det något helt annat! Jag har i hela mitt liv sysslat med hockey och även dömt hockey på elitnivå i 10 år. Men denna tackling var det mest respektlösa jag sett på en is i hockey-Sverige!

Låt oss ta det från början. Kim Karlsson får ett dåligt pass på foten. Om du som spelare får det, är inte din första reaktion att titta upp för att se om det är någon som är på väg att tackla dig. Utan du vill kolla vart pucken tar vägen. Robin Jacobsson ser detta. Att Kim inte har kontroll. Att han tittar ner på isen. Han ser att Kim är en halvmeter kortare. Han vet att Kim väger 30 kilo mindre. Ändå går han in med full kraft i en tackling. Jag är beredd att säga att han går in för att skada.

Tacklingen tar ingen annan stans än rakt i pannan. Och det är inte magen eller bröstet som tar, utan det är axeln/armbågen som tar. Kim Karlsson blir medvetslös direkt tacklingen tar och slår dessutom bakhuvudet hårt i isen i fallet.

Redan sekunden innan tacklingen gör det ont i magen på mig. Jag ser att något fult håller på att hända. Så jag frågar dig Robin. Vart fan är respekten? Du hade all tid i världen på dig att inte gå in som du gjorde. Visst ska du få tacklas där, men INTE som du gjorde!

Sådana här tacklingar hör inte hemma inom Hockeyn. Kim Karlsson vaknade inte till förrän han var i läkarrummet och fick lämna ishallen i ambulans. Det är bara att hålla tummarna att hans karriär inte är över.

Jag både tror och hoppas att disciplinnämnden sätter ner foten i detta ärende och visar att detta tolererar de inte! Jag vill se ett straff på minst tio matcher.

Matchen då – Leksand vann efter straffar med 2-3.

23 kommentarer

  1. Alex

    Tommy Jonson vinner min respekt ikväll. Detta är en herre som jag har haft ytterst svårt för vilket de flesta vet. Jag tycker att han är mjäkig, försiktig och alldeles för tyst i lägen där han behöver säga ifrån ordentligt.
    Ikväll satt jag i T3 center och såg nog bland den fulaste tacklingen jag sett på många år utdelas av en återfallsförbrytare. Robin Jacobsson har en förmåga att göra liknande saker mot samma typ av spelare, år efter år.
    Detta avskum till spelare bör få en lång avstängning, enligt mig resten av säsongen. Detta inte bara p g a tacklingen mot Kim, utan för att det är ett återkommande mönster av en otroligt feg spelare på över 190cm och 100 kg.
    Jag blir så fruktansvärt trött och förbannad på dessa individer som beter sig som galningar ute på isen. Ska det krävas en förlamning, eller ett dödsfall innan ishockeyförbundet agerar mot dessa personer? Jag vet inte, men detta är inte okej. Det är inte okej överhuvudtaget att gå in i en sådan tackling av en professionell ishockeyspelare. Det är inte okej att samma människa återkommande utför precis samma situationer gång på gång. Nej, resten av säsongen ska han bort, och en stor böteslapp bör delas ut.
    Och det är vid denna händelse som min respekt för TJ uppstår. Jag ser en annars tystlåten och mjäkig coach stå och skrika okvädesord mot Leksands bänk, helt tokig. Han är
    Upprörd och skriker ut sina känslor, som jag har efterfrågat hela säsongen.
    På presskonferensen efter matchen står han upp för sig själv, men framför allt för Björklöven och Kim. Han tycker inte att han har sagt något fel, och att Robin Jacobsson förtjänade varenda ord han sade. Och jag håller med honom. Tommy, jag är imponerad. Även om jag inte hade förväntat mig någon annan reaktion på situationen från någon annan så är jag imponerad. Stå kvar vid din åsikt, stå fast vid den och driv den vidare. Använd den ilska och de känslorna till att förändra och förbättra.

    Det är tråkigt, att det ska till
    En sådan hemsk händelse för att man ska märka av en förändring hos coachen, men nu är det som det är.
    Nu har du min respekt, och jag är villig att ge dig en chans till. Du får en chans att ändra hela min uppfattning om dig.
    Jag hoppas att Kim mår bra efter omständigheterna, och åter är på is snart.

    Otroligt tråkig händelse, och jag hoppas att detta granskas noga.

    För att frångå denna händelse så vill jag också lägga till en sak till.
    Nu får det fan vara nog med Pierre Schillken och Lyth på Björklövens matcher!
    Det gör ont i både själ och hjärta att se dessa två totalt inkompetenta människor döma ishockey.
    Fruktansvärt bedrövlig insats av en fruktansvärt bedrövlig domare. Helt inkompetent att utföra sitt jobb.
    Upprörd, var ordet. Det är det jag känner nu, av flera anledningar.

    • LTJD

      Hahahah!! Jag har väl aldrig sett maken till sån jökla dålig förlorare! Det är fel på motståndare, domare och tränare! Hade det vart eran back som delat ut tacklingen hade han ist varit hyllad av dig! Gå å lägg dig jävla sopa!

      • Alex

        En sak ska du ha klart för dig, jag skulle aldrig försvara en sådan tackling. Det var ett överfall utan dess like, och det uttrycker till och med Sveriges största hockeyexperter med Wikegård i spetsen.
        Den dagen Wikegård blir upprörd över en tackling, som förespråkar ett tuffare klimat på isen, då har det gått för långt.
        Kim hade utan tvekan kunnat bryta nacken ikväll, och du som gissningsvis är leksing försvarar ert psykfall som kallar sig professionell ishockeyspelare.

        Det säger mycket om din karaktär, förbannat tråkigt att människor som tänker och tycker som dig finns bland oss. Men, det är ett fritt land och du har rätt till din åsikt. Problemet är bara att hela Hockeysverige inte tycker som dig, förutom Dalarna.
        Väx upp, välkomna verkligheten och inse att allt inte handlar om idrott eller lagtillhörighet utan om människors liv och välmående.
        Något som Jacobsson idag satte på Spel.

    • putte

      Håller med till fullo angående TJ, äntligen lite känslor – synd bara att det ska krävas en sån här sak för att Tommy ska vakna. Men, men, respekt var ordet.
      Vidare angående Schillken (samt Lyth och Holm), de förstör hockeyn i allsvenskan. Gång efter annan missar han HELT uppenbara situationer, för att i nästa skede ta riktiga skitutvisningar som i 9 fall av 10 får passera annars. Vid Jacobssons (må du bryta ryggen) tackling på Kim ryckte det inte ens i visselarmen på Schillkepojken, inte förrän hela hallen vrålade ut sin ilska. Ansvariga borde se till att stänga av dessa domare innan publiken försvinner, eller att vi får en riktigt allvarlig skada p.g.a. att de inte kan hålla i en match…

      Riktigt less nu, hoppas bara att Kim är/blir ok.

    • Jakob

      Så känner faktiskt jag med. Tommy växte i mina ögon. Stå upp för laget, visa känslor, stå upp för varandra, tro på det här. Tack!

    • Bubba

      Håller med fullständigt. Schilken har ruskigt tur (för sin egen del) att fokuset las på Kim och Robin Jacobsson efter matchen. Det här var den sämsta domarinsats jag sett på år och dar, Schilken förfördelade Leksand så uppenbart och Löven får ju ingen rättvis chans när han totalt blundar för solklara utvisningar.
      Hela hallen var (ovanligt) upprörda på honom men nu glömmer alla bort hans katastrofala insats efter fokusskiftet. Han ska inte döma mer ishockey!!

  2. Robert

    Det var utan tvekan det värsta och mest chockerande överfall jag någonsin sett på över 30 år i hallen. Gissar att det enda som torde kunna jämföras med detta är Peter Wallins överfall på Lennart Norberg i början av 80-talet. Vet tyvärr inte om jag är lika optimistisk som dig beträffande disciplinnämnden, men hoppas på omkring 20 matchers avstängning för denna återfallsförbrytare.

  3. Chris

    Tiden stannade i samma sekund tacklingen kom. Så jävla fult! Kim som med sin teknik och trixande varit en glädje att se i en annars minst sagt miserabel säsong. Vågar vi hoppas på att vi någonsin får se honom på isen igen? Hur kommer hans frånvaro och energi drabba övriga laget? Vågar knappt spekulera…

  4. Olli

    Ja en riktig idiottackling ! O tydligen inte hans första idiot tackling ! Så va vad gör en sådan spelare på hockeyplan !
    O Perra försvarar honom i presskonferensen efter matchen !
    Jamen okey det e sån hockey man lirar o vill lira i ett skitlag som Leksand !
    Tur dom kan sälja nå gatstenar ifall det blir ett hårt straff !!

  5. Köpinglövet

    Mina tankar går till Kim, håller alla tummar att du blir bra och att du kan vara tillbaka på isen, och att du kan fortsätta att kriga och visa ditt stora hockeyhjärta för alla vi fans.

    Du Perra att du inte skäms att du försvarar en spelare som gör detta vidrigt fula tackling som kan betyda att Kim kanske får avsluta sin hockeykarriär, om nu Leksand har någon ryggrad så skulle man med omedelbar verkan avsluta kontraktet med spelaren och att han får betala tillbaka all lön han har fått.

    Ett sätt att få bukt med huvudtacklingarna skulle vara att den som har tacklat får som vanligt matchstraff+avstängning och att det lag som blir drabbad av tacklingen får ett+mål och får spela 5 minuter powerplay

  6. Mannen med kepan

    Björklöven borde faktiskt kunna vinna denna match. Så mycket tid med en man mer men ingen som vågar avsluta, det ska bara passas runt. Kevin är inte heller bra denna match men han lär väl hyllas av fansen ändå som vanligt.
    Robin Jacobsson ! Hoppas du mår dåligt nu! Livstids avstängning från ishockeyrinken om jag får bestämma. Perra Johnsson & Magnus Svensson ni kan ta och dra åt … Tur att motståndarbåset har plexiglas som skydd så inte jag kan hoppa in där och börja veva jag också.

  7. Hannes

    Man tappade andan när Kim blev liggandes orörlig på isen, man bara stod och gapade och det hela kändes overkligt. Chock. När man kommer hem sedan ser man presskonferensen med Perra Johnsson och TJ. Perra har man haft någon typ av respekt för förut och haft uppfattningen att han varit en kul prick. Men på presskonferensen säger han att han sett reprisen av huvudtacklingen på jumbotronen men tar ändå inte avstånd från den utan säger bara att det alltid är tråkigt när någon blir skadad. När han sedan dessutom försvarar ”tacklingen” och säger att det var ”arslet” som tog på Kim och att det var svårt att undvika blir man rent av bekymrad över Perra då han inte kan se skillnad på ett arsle och en armbåge/axel. Man känner inte igen Perra Johnsson sedan förr.
    Hoppas bara Kim slipper men efter detta och att han återhämtar sej till fullo.
    Matchen kommer i andra hand en kväll som denna, men efter 52.07. tappar man det bra spelet man hade innan men konstigt vore väl det annars efter det som hände med Kim. Klart laget blir påverkat. Löven gjorde tillsammans med GD det bra i kväll, men varför fanns det ingen domare på isen?

  8. Trotter

    Jag såg att en tidning i dalarna tyckte att det var en tuff tackling som ”tog olyckligt”. Say what? Detta var ingen tuff tackling som tog olyckligt. Det var en ful tackling, och en normalt funtad hockeyspelare vet att risken är väldigt stor att motståndaren blir allvarligt skadad. Antingen så vet Jacobsson detta men struntar i det. Eller så fattar han inte risken med denna tackling. Oavsett om han fattar eller inte, så är ju människan en fara på isen. Man blir arg alltså.

  9. Leksing tills jag där

    Det luktar dåliga förlorare här inne, tur ni har tacklingen att prata om slipper ni diskutera erat usla hockeylag!!!!

    • Roger

      Om du försvarar tacklingen så är du lika hjärndöd som Jacobsson. För hockeyns bästa så hoppas jag att han aldrig återkommer på en hockeyrink och du kan dra på dig dina knätofs byxor och gå ut och plocka gatsten och sälja så kanske ni får ihop ett lag nästa säsong också.

    • Fredrik

      Personligen skiter jag i förlusten och hur säsongen sett ut i övrigt efter detta överfall
      I över huvud taget tappar man lusten till sporten när en spelare som Robin får spela. Dags att stänga av idioten på livstid då han endast spelar ishockey för att skada motspelarna. Hur många skador har han på sitt samvete nu. Är det uppe i tresiffrigt än?

      Sedan undrar jag varför du kommenterar någonting om en idrott du inte förstår. Jag kan ingenting om backhoppning och låter därför bli att skriva om det. Du kan bevisligen ingenting om ishockey och borde därför ägna dig åt något du begriper.

      • Buddha

        Jag tycker ni överdriver tacklingens smutsighet.
        Det är helt klart avstängning för att han träffar huvudet och satsningen överdriven. men han är inte blindside, han använder inte heller armbågar och han hoppar inte in den heller.
        Kolla in Kronwalls tackling mot voracek som jag tycker liknar den här och han fick 0 matcher i avstängning
        https://m.youtube.com/watch?v=1PKKpLJFL0w

        • Keeper

          Bra tänkt, att en korkad tackling rättfärdigar en annan ändå med korkad tackling ;(
          Att sedan NHL;s DN nämnd inte stängde av Kronwall är ju helt otroligt då tacklingen både är blindside och rakt i huvudet.

        • KungsholmsLövet

          Föreslår att du tittar en gång till på situationerna. Kronwall tar inte sats som Jacobsson gör och dessutom så lutar Jacobsson sig framåt och sätter fram axeln mot Karlsson när han ser att han missar tacklingen. Sedan är Kronwalls tackling också rätt vårdslös, så det är kanske inte det prejudikat jag skulle använda direkt.

    • Thomas

      Skönt att det kommer från en person som hejar på ett lag som var i SHL förra året men har legat och skvalpat i botten av Allsvenskan det här med hög spelarbudget. Går bra för er också har jag hört.

  10. Bengt

    Döm ett minusmål tillsammans med matchstraffet, laget du spelar för skall
    straffas omgående. 5 + 20min – 1mål. Om inte så kan man sätta i system att
    ”sänka” farliga motståndare, det har hänt och kommer att hända igen.

  11. Chris

    Tack för den utlagda tacklingsbilden!
    Helt plötsligt faller alla bitar på plats. Perra säger på presskonferensen att Kim har ”arslet emot” i tacklingsögonblicket, och att han kanske ”slår i hövve i isa” efteråt.
    På bilden kan vi alltså se vart arslet sitter på kroppen, enligt Perra.
    Slutsatsen blir således att Perra själv både tänker och uttalar sig med arslet och därmed har vi förklaringen till varför han försvarar Jacobsson på pressträffen. Helt i linje med övriga Leksand och deras fans som tycker att det här är en helt regelrätt tackling, som möjligtvis, men bara kanske råkade ta lite illa.
    Arslen var ordet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.