Jacobsson: ”Var inte ute efter att skada”

Robin Jacobsson har uttalat sig efter matchen till Aftonbladet om tacklingen på Kim Karlsson. Så här sa han.

– Jag försökte gå ner så långt jag bara kunde. Det var skittrist att se att Kim blev liggandes på isen. Jag har skickat ett sms där jag skrev att jag var ledsen och att jag hoppas att han snart är tillbaka på is. Jag är en fysisk spelare, det är en del av mitt jobb att spela fysiskt.Man får vänta med spänning. Jag var inte ute efter att skada och hoppas att jag får spela hockey så snart som möjligt igen, säger Jacobsson till aftonbladet.

Istället för själva tacklingen hamnar fokuset på vad Tommy Jonsson ska ha ropat till Jacobsson efter tacklingen.

– Jag är lite förvånad över hans beteende ändå och får verkligen hoppas att disciplinnämnden inte håller med honom om vad jag är, säger Jacobsson.

6 kommentarer

  1. Fredrik

    Vilken idiot alltså som inte ens kan stå för vad han gjort. Försökte tackla med höften? Ja så korkad som han tycks vara så förstår han väl förmodligen inte ens var höften sitter på kroppen. För ingen annan än honom kan få det där till en höfttackling

    Att sedan ta upp vad Tommy ev. sagt för att lindra sin egen tackling är så svagt och så patetiskt att man undrar om karln inte har någon skam i kroppen.

    Karln borde inte få spela ishockeyn igen. Vem blir nästa offer annars

  2. Mogge

    Han åker med arslet först men tacklingen ser så vansinnigt feltajmad ut redan från början att man redan när han börjar åka förstår att det kommer att gå åt helvete. Han borde ha bättre känsla och insikt så han borde ha avbrutit tacklingen när han insåg att han missat den. Jag tycker att det är ofta som spelare tar chansningar med sina tacklingar. Man vet att chansen till en bra och schysst tackling i princip är förbi men chansar och sätter in den ändå, med hög risk för skada på motspelaren. Det tänket måste bort från dagens hockey och man måste ha mer hänsyn och respekt mot sina motståndare och kollegor på planen.

  3. Löve

    Jag var inte ute för att skada!
    Jag hoppas jag får spela hockey så snart som möjligt igen!

    Nja.. Leksand mutar disciplinnämnden med en gatustenar och sedan är äcklet på isen igen.

  4. Coachen

    Ruskigt vidrigt ljud av smällen i ladan när detta vansinniga inträffade, usch hemska tanke hur detta kunde ha gått. Nu verkar Kim under omständigheterna klarat sig bra vilket är bästa nyheten på länge. Om Jacobsson säger att han försökte gå så lågt ner han kunde så är ju karln totalt stelopererad, en lätt knäböjning samt armbåge/axel uppe, j-lar va fult!! Avstängning säsongen ut då karln gjort liknande tidigare. Han kommer att göra nån motståndare invalid i framtiden.

  5. Bengt

    Var inte ute efter att skada ???? Vad trodde karln skulle hända när han gör som han gör då ?
    Finns tydligen inget som helst konsekvenstänkande, eller så är det fullt medvetet och helt
    utan respekt för en annan människas liv.,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.