Jonsson kan bli anmäld

Fokuset direkt efter tacklingen på Kim Karlsson har varit på just tacklingen. Nu så här dagen efter har det istället riktats mot Tommy Jonsson och vad han sa till Robin Jacobsson.

I kommentarsfält, från Björklövenhåll och i artiklar lokalt efter den fula tacklingen från Robin Jakobsson i går har fokuset legat på just Jakobsson och Kim Karlsson.

Nationellt har det hela dock tagit en annan spinn. Tidningen aftonbladet har lagt fokus på vad Tommy Jonsson ska ha sagt till Robin Jacobsson efter tacklingen.

– Ja, det stämmer att jag skrek ett f-ord. Jag står för mina handlingar och det stämmer att jag sa det. Det var utifrån vad som hände och jag var jäkligt förbannad. Reagerar man inte är det lika med att man tycker att det är okej, sedan kan man fundera över mitt ordval, men det kan hända när man inte är i balans, säger Tommy Jonsson till aftonbladet.

Nu riskerar Jonsson att bli anmäld för sina ord till Jacobsson.

– Skriker man könsord till en spelare så är det skäl till anmälan. Det är ett match penalty, det spelar ingen roll vad som händer innan. Man får inte använda hot eller skrika könsord till någon inblandad på isen, säger domarbasen Tomas Thorsbrink till aftonbladet.

Det krävs dock då att domaren Pierre Schillken anmäler händelsen.

Personligen tycker jag att tacklingar som den Robin Jacobsson gjorde är ett betydligt större hot mot sporten än en tränare som blir upprörd och går över gränsen verbalt i affekt.Självklart är det olämpligt att slänga ur sig en sån sak, men det som borde diskuteras är hur den här typen av tacklingar ska försvinna från sporten. Så ser jag på det hela. Här tror jag nyckeln är att straffa återfallsförbrytarna extremt hårt. Det är dessa spelare som är farligast, Christian Berglund-typer som tycker att det är okej att agera så här. Alla kan komma fel någon gång, men gör du det om igen då är det en helt annan sak.

7 kommentarer

  1. Alex

    Om nu TJ skulle bli anmäld är det väl bara att ta bötern och se glad ut. Det måste han, och alla andra tycka att det var klart värt det. Här tycker jag att Björklöven, eller Green Devils går in och pröjsar bötern för Tommys del. Jag är villig att pitcha in några hundralappar, bara för att han tog bladet från munnen och visade känslor.
    Aktionen från Jacobsson hade framkallat betydligt mer hos mig än ett könsord, jag hade förmodligen slitit tag i en klubba och golvat honom.

    Nej Tommy, bra att du står fast vid vad du har sagt. Helt rätt, och inte oförtjänt av Jacobsson.
    Tycker annars att Jacobsson beter sig som en liten flicka och gråter ut i Aftonbladet gällande vad Tommy sa.
    Och eftersom att det är Schillken som måste anmäla, så kan vi väl till 150% gissa på att det blir anmält i efterhand.

  2. 08

    Verkar rimligt. Livshotande våld mot huvudet brukar ju ge ca 4 matcher. Att i affekt skrika ett illa valt ord till det fega djävla kräket lär väl vara hårdare straff.

  3. Per

    Inget direkt heroiskt i Tommys reaktion. Vem hade inte blivit tokig i hans sits? Könsord och annat var säkert på sin plats men samtidigt så rimmar det illa med klubbens uttalade värdegrund. Man kan tycka att det är löjligt men den finns där och den borde respekteras. Annars är det bara spel för gallerierna att ha den. (vilket det mest troligt är men ändå…)

  4. Knutte

    Oavsett värdegrund ställer jag helt upp på Jonsons sida, vid särskilda tillfällen har man rätt att härskna till och säga vad man känner.

  5. KungsholmsLövet

    Nog lär det bli en bot alltid, men den kan man ta. Ordvalet var olämpligt men TJ hade rätt i sak, utan tvekan.

  6. andreas

    Det går över till en diskussion om hur publiken agerar och tj säger till Jacobsson istället för att diskutera en spelare som faktiskt gör detta om och om igen. Han KROSSAR käkbenet på bellemare för 3 säsonger sedan. Han har tacklingar på sitt samvete som är hårresande… FRUKTANSVÄRT!

    Sitter Karlberg i Leksands klubbrum och tycker till om hur överdrivet det är och hur mkt kim borde tittat upp osv… Han har blivit åtsagd att spela tufft….En annan skriver en insändare om lövenpublikens agerande….

    Leksand… Folkets lag?????? Så jävla pinsamt.

    Så fruktansvärt RÄTT att visa avskyn till en spelare som ALDRIG lär sig…. Vi har snart en spelare som aldrig vaknar upp. En spelare kommer snart ha hjärnskador om han får fortsätta spela. Han ger sig på huvudet med full kraft och är medveten om det…. Han har tid att undvika men smäller på ansiktet med flit. Se bara på bellemare också för några säsonger sedan…. Avstäng den människan på livstid…. Innan han dödar ngn på isen. Det är mitt råd. Känslokall… Hade säkert ingen ånger alls.

    Att man lägger fokus på tj och lövenpubliken är OKUNNIGHET..
    Jacobsson kan dra åt helvete. Leksand är så oerhört pinsamma som inte tar avstånd till tacklingen utan bara försvarar….

  7. Joejjeman

    Folk är så jävla känsliga idag.. Värre o säga nått olämpligt än att ha ihjäl någon.. Allt i pk-anda!!

    Sjukt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.