Persson från klar? till klar!

Dennis Persson blev klar för Björklöven resten av säsongen på fredagen. Han gick från absolut inte klar till klar på en natt.

Björklöven har nu nio backar tillgängliga. Det innebär alltså att två eller tre backar måste stå över varje match.

Om AHL och SHL-meriterade Dennis Persson säger sportchef Daniel Johansson så här till klubbens hemsida.

– Dennis Persson är en duktig tvåvägsback som vi har bekantat oss med tidigare. Han gav ett väldigt bra intryck både på och utanför isen vid det tillfället. Dennis ansluter omgående till truppen och han spelar med oss resten av säsongen, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson.

I går lät det så här när kollega Åström talade med Johansson:

– Han är inte klar! Vi har kikat på en förstärkning på backsidan och han har varit här tidigare och gjorde ett bra intryck. Det är Modos spelare och jag vet inte hur de tänker kring honom, men det är en bra spelare,

De är lite humoristiska de här charaderna i bland.

Det intressanta här är två detaljer:

¤ Om Persson nu hann bli klar i natt. Varför kunde inte Persson hunnit bli klart till matchen mot Leksand. Han hade behövts där. Nu är Löven sju poäng från playoffplatsen. Vid seger i går hade de varit tre ifrån.

¤ Vilka ska ställas åt sidan. Emil Wikström, Rasmus Bengtsson värvades in under säsongen. Om de ställs åt sidan måste det ses som ett misslyckande om något av dessa sidsteppas. Lukas Ekeståhl-Jonsson har ett tvåårskontrakt och borde således vara en back som ledningen tror på. Är det då vettigt att han sitter vid sidan om. Kalle Ekelund har fått mycket skit, men har bra plus/minus siffror. Så vem ska bänkas. Var det en nionde backa som Björklöven behövde i nuvarande läge?

Personligen hade jag velat se dessa par:

Dennis Persson – Stefan Andersson
Rasmus Bengtsson – Tommy Wargh
Jonas Emmerdahl – Lukas Ekeståhl-Jonsson

Sjundeback: Rasmus Edström
Läktaren: Emil Wikström/Kalle Ekelund

3 kommentarer

  1. Henrik

    Jag förstår hur du tänker, men nu är det ju ett faktum. Hur hade du löst situationen/vilka backpar hade du spelat?

  2. Alex

    Att Kalle Ekelund har bra +/- statistik struntar jag fullständigt i.
    Makalöst dåliga insatser ända sedan starten på säsongen.
    Det är dumma utvisningar, slarvpass och allmänt lojt spel från honom varenda match.
    Titta närmare på honom nästa match, det finns inget GO och inget självförtroende. Vid tekningar i offensiv zon när pucken droppas rakt bak mot honom, så väljer han att börja backa hemåt för att kunna stå i vägen för en kontring. Kliver han istället tre skär framåt så har han öppen gata för att skjuta på mål, eller trycka ner pucken i hörnet. Det är som att han är rädd för att kliva fram och göra någonting själv, eller har han fått order om att inte kliva fram?
    Förövrigt är han inte speciellt bra i egen zon heller, det är ett virrvarr fram och tillbaka. Utrensningar som hamnar på bladet hos motståndarna och som sagt, allmänt lojt spel.

    Nej, sätt honom åt sidan en match eller två. Ge de andra chansen istället, han har haft en säsong på sig att göra skillnad. Det har ju inte hänt tills nu, så varför skulle det förändras?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.