Sex + tre för Jacobsson

Domen mot Robin Jacobsson kommer i dag, men enligt aftonbladet är den redan klar och blir nio matcher varav tre som omvandlas till böter.

De som ville se en lång avstängning resten av säsongen på Robin Jacobsson fick inte sin vilja igenom. Domen i sin helhet har inte kommit än, bloggen lägger ut den då, men enligt aftonbladet handlar det om 6+3 matcher.

Christian Berglund fick 6+2 matcher för sin tackling på Kalle Ekelund i början på säsongen. Efter den tacklingen var Kalle Ekelund tillbaka redan nästa match.

Den här gången tycker jag att det var en tackling/överfall på en helt annan nivå. Båda är återfallsförbrytare så därför förvånar det mig att Jacobsson inte fick en längre avstängning. Jag hade tippat på 10+3 matcher.

Avstängningen är den näst tuffaste i svensk hockey den här säsongen så visst ser disciplinnämnden hårt på den även om jag hade trott på några matcher till.

Om ni undrar vad jag hade velat se så vore det 13-15 matcher då jag tycker att det är jämförbart med vad jag tror att Kim kommer att missa.

Detta är årets tuffaste domar i SHL:

15–31/10: Jere Karalahti, HV71, 7 matchers avstängning+3 matcher (37500 kronor) i böter.
11–28/10: Jimmie Ericsson, Skellefteå, 6+3 (82500).
28/11–18/12: Ole-Kristian Tollefsen, Färjestad, 6+2 (46000).
17/11–3/12: Joel Mustonen, Örebro, 6+2 (12000).
11/12–7/1: Almen Bibic, Rögle, 5+2 (12000).
25/10–10/11: Patrick Thoresen, Djurgården, 5+2 (40000).
4–17/10: John Norman, Skellefteå, 5+2 (12000).

7 kommentarer

  1. Canoah

    Lotterinämnden har sagt sitt. Vettefan vad som avgör om det blir 6+3 eller 7+2 eller nått annat. Känns hursomhelst som ett skämt. Allt mindre än 14 matcher är för lite

  2. anon

    Något som jag inte riktigt förstår med dagens avstängningar är.. Varför säga 9 matcher varav 3 omvandlas till böter?
    Jag kan tycka att 9 matcher ska vara 9 matcher, att man inte ska ”kunna köpa sig loss”. Speciellt när det handlar om spelare som Berglund, Jacobsson etc. Återfallsförbrytare av deras rang har absolut ingenting på isen att göra egentligen. Kanske ett ”three strike system” som exempel hade varit ett alternativ?
    Har nån otur som råkar ut för deras vårdslösa tacklingar, så kan det vara slut på karriären eller till och med livet. Ska någon verkligen behöva sätta livet till för att ”systemet ska göras om”?

  3. Fredrik

    Vilket skämt men så blir det när man anställer folk utan ishockeykunskap till disciplinnämnden.

    Rafi Torres fick 41 matcher för sin tackling mot Silfverberg i NHL så Robin Jacobsson borde absolut ha fått åtminstone minst 25 matcher. Den här tacklingen var mycket fulare än den Silfverberg fick.

    Det är dags att svensk ishockey börjar snegla mot hur de jobbar i NHL så vi faktiskt kan få in lite kompetens på de ledande positionerna och inte snegla mot inkompetens som vi gör idag

  4. Tompa

    Det här straffet lär ju inte få Jacobsson att sluta armbågstackla andra spelare i huvudet.
    Jag tror att många supportrar är väldigt frustrerade efter disciplinnämndens beslut och det finns därför många potentiella ”externa finansiärer” om Dalle skulle vilja värva Donald Brashear till Löven.

    Gör om straffen så att Svensk Hockey kan straffa återfallsförbrytare på samma sätt som NHL gjorde med Torres.

  5. Christer

    Dessutom vet ingen idag hur Kim fortsättning vis kommer att må ……följdverkningar ????

    Däremot så spelar Jakobsson vidare efter sitt korta straff ! Finns ingen logik alls ,,,,,!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.