Palme, Palme, Palmebjörk

Det börjar bli lite tjatigt, men Jon Palmebjörk fortsätter att leverera för serietvåan Sparta Sarpsborg i Norge. I går kom två mål och tre nya poäng från den Lövenkontrakterade forwarden.

I 5-2 segern mot Maglerud Stars på bortais gjorde Palmebjörk ett mål fem mot fem i andra perioden. Sedan stod han för en assist och ett mål när Sparta gick ifrån i tredje perioden från 2-1 till 4-1 och slutligen 5-2.

På nio matcher har Palmebjörk stått för 9 mål, 7 assist, snittar 1.78 poäng per match vilket är bäst av alla spelare i serien.

Han har tre matchvinnande mål, en plus/minus statistik på +10 och i powerplay har han stått för tre mål och en assist.

Oavsett hur dålig man tycker att den Norksa ligan är så kan du inte förneka den makalösa succé som Palmebjörk stått för

 

17 kommentarer

 1. Tyko

  Hmm, tror fan att Palme varit bra mkt bättre att ha i laget än Tessier. Stort misslyckande av ledningen. Igen….

  När kommer Beskedet om att Ekelund är löst från sitt kontrakt? Han är så stabbig. Förstår att KHK släppte honom.

 2. Roy

  Glädjande, Palmebjörk förtjänar all framgång han kan få. Här tycker det kan vara på sin plats att björklöven sätter sig ner och funderar på sin värdegrund. Löven kan ju aldrig konkurera lönemässigt med de stora drakarna men kan man tolerera en svacka och ändå tro på spelare är ju det också något spelarna väger in.

  Sedan årets slit-och-släng-mentalitet är ju en direkt kopia av klubbar som saknar allt förutom pengar. Förra året fick Mathias Trygg hur många chanser som helst och har i år gjort 15 (3+12) poäng på 34 matcher (om jag inte minns fel). I år kastar man bort Palmebjörk som gjorde betydligt fler poäng ganska omgående för att sedan ge honom ”chansen” i fjärdekedjan. Är det så björklöven ska ha det, att det kommer in några nya tränare/sportchef och leker viktiga och förstör gruppen samt börjar bygga nya idéer om spelsystem som inte passar spelarna? Varje år eller varannat ska det byggas upp ett nytt lag och en ny spelfilosofi? Och en gång vart 7-15 år går man upp och är tillbaka till HA inom några år i bästa fall? Vad är tanken? ”Vi är redo för SHL” Och sedan plockar man in folk som kör sitt eget race oavsett vad föreningen vill och vad som än händer. Jag ser ingen röd tråd av något positivt.

 3. stefan ' Kil '

  Jättekul för Jon. När nästa säsong drar igång förväntar jag mig att han har Björklövet på bröstet.

 4. Ellge

  Riktigt kul. Palme är inte slut om någon trodde det. Förtroende och istid i ett lag i medgång gör susen. Precis som Jon fick hos oss i division 1 och bygga upp självförtroendet. Första året i HA när vi var tillbaka var ju Jon och Stefan Öhman magiska tillsammans.
  Repris nästa säsong….

 5. Erik

  Matias trygg skickade ju in 55p på 41 matcher för 2 säsonger sen i norska ligan och vi vet ju hur bra han va i löven. Har man lite teknisk talang skyfflar man in poäng i norska ligan.

 6. G

  Enligt norsk intervju med Palmebjörk verkar den norska ligan passa hans spelstil väldigt bra. Nu ska vi komma ihåg att han gjort väldigt bra ifrån sig i allsvenskan också (vilket t.ex. inte Modig gjordt). Kul för Jon och alla Björklövare helt klart!

 7. Plocken

  Jätteroligt att Jon levererar i Norge, sedan så tror jag i och för sig att det är många som inte har det lätt i allsvenskan som skulle göra succé i Norska ligan. Jag tycket att det varit väl många som haft åsikter om att Palme inte fått chanser osv själv tycker jag nog att han fick en del chanser men han inte tog dom. Jon såg mest ointresserad och vilsen ut, som att han hellre ville vara någon annanstans. Som professionell spelare som måste man väl kunna bita ihop och ge järnet för att ta sig igenom formsvackan och inte bara ge upp. Det är också många som skriver / säger att det är skandal att Jon blev skickad iväg, men det är ingen av oss utanför organisationen som vet hur det gick till. Scenariot påminner rätt mycket om då han lämnade Örebro och kom till oss, då hade han en fin säsong bakom sig med 31 p på 49 matcher men säsongen efter gick det tungt med lite speltid / förtroende och då ville han själv lämna. Och då han kom till oss så vet vi hur det gick, två kanon säsonger och avancemang till allsvenskan.
  Så vi får hoppas oavsett om det var Jons val eller inte att åka till Norge att Jon kommer tillbaka i höst med stort självförtroende och i gammal god form och hjälper oss att kriga i toppen.

 8. Olle

  Vi älskar alla Jon och det hjärta han har för klubben men kom igen… norska ligan?!

  Jag tycker däremot att det är bra att Jon får ”börja om” i en blåbärsserie för att bygga upp sitt självförtroende igen vilket kanske kan leda till storverk i Löven nästa år.

 9. Svar

  Tyvärr har Jon ingen förälder som har massa inflytande över Löven. Har är heller inte polare med ledning/sportchef.
  Då blir det tyvärr såhär.
  Waltin gjorde det förbjudna… han sparkade spelare som va för dåliga på riktigt, oavsett namn. Det blev inte populärt hos vissa.
  Boström, wälitalo och Nevva.

 10. M

  Grattis Jon – jättekul att det går så bra och Du är väl unnad framgång, ära och beröm! Det förtjänar Du!

  Men samtidigt…går det inte att släppa detta snart..!?
  Allt Jon gör eller berörs av ska rapporteras, sen följer kommentarerna hur dålig ledningen är, vilken skandal detta är och att TJ ska sparkas.
  Hyggligt tjatigt ämne!

  Jon har inte levererat på 2 säsonger av olika anledningar, han petar inte Hutchings eller Trotter på 2 kedjor (där en poängmaskin ska husera – han ska inte vara i en 3:e eller 4:e femma).
  Det är inte TJ eller ledningens fel, utan det handlar om kvalité och självförtroende och det levererar inte Jon i Björklöven sen 13/14-säsongen.
  Då är det bättre att han får växa i Norge och komma tillbaka revanschfylld till nästa säsong…för oavsett hur dåliga vi än är hade vi inte varit bättre med Jon, för hans ”konkurrenter” har faktiskt levererat!

  Skriv/rapportera gärna om Jons framgångar, men stäng kommentarsfältet…det blir ju måndag hela veckan med samma synpunkter ideligen!

  • Svar

   Oj då… hört uttrycket förr: om man kastar en sten in i en hundsamling så skriker den som blivit träffad.

 11. linus

  Jon var totalt värdelös i sina matcher för Löven i år. Helt kass. Vad kan TJ & MÅ göra åt det? Norska ligan är div 2 …

  • Roy

   Kanske var någon som gjorde honom värdelös? Nämn gärna ett lag i Hockeyallsvenskan som skulle tacka nej till Jon Palmebjörk?
   Brukade skratta gott genom åren av slogan ”avgå alla”. Nu instämmer jag men jag inser att det är lite som pojken och vargen. Ytterligare 2 assist från värdelösa Jön Jon Palmebjörk igår och jag undrar forfortfarande vilket lag i Hockeyallsvenskan som skulle tacka nej till Jon Palmebjörk förutom laget han har gjort allt för och älskar? Besvikelsen går inte ens att sätta ord på.

   • Karl

    Roy, jag tror allvarligt talat inte att det är så många lag som var intresserade av honom. Man kan tycka vad man vill om hur Löven har värvar inför/under säsongen, men de flesta klubbar går inte på historik som inte innefattar innevarande + föregående säsong, och baserat på det så är det nog inte så många.

    På samma sätt måste man kunna resonera kring Palmes prestation; Han var kanon för två säsonger sedan, men det stämmer in på många…t.ex Lavander osv, men det gör dem inte till bra spelare idag.

 12. Kingen

  Har svårt att hålla tyst när det gissas och tycks en massa på bloggen som inte är sant ….Palmebjörk fick inte gå till en allsvensk klubb / konkurrent , det var många allsvenska klubbar som var intresserade av att ta över kontraktet !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.