Matchdag – Pantern borta

Jakten på åttondeplatsen fortsätter. för Björklöven. Nu har ett nytt lag blandat in sig i leken. Pantern som passerat Löven och det är just Pantern som står för motståndet ikväll.

Pantern var det stora succélaget under inledningen av säsongen. Efter sju omgångar när Björklöven ledde serien låg Pantern trea. Sedan har laget svalnat något och efter 37 omgångar låg Pantern trea från slutet. Det är där laget är nu, i botten, men bara att klara sig kvar i serien skulle vara starkt av Malmölaget. Tillsammans med Asplöven har laget minst spelarbudget i allsvenskan. Och utanför isen har laget den minsta organisationen tillsammans med ja just det Asplöven.

Pantern och Björklöven har möts tre gånger under säsongen. Första mötet vann Björklöven 3-1 efter att Pantern varit bättre i två perioden, men där Björklöven var effektiva i tredje perioden trots en bedrövlig match. Sedan har det blivit två raka förluster. 1-3 i Malmö och sedan 2-5 i Umeå. Gemensamt i samtliga matcher är hur stora problem Björklöven haft med Panterns defensiv, deras tyngd och spelstil. Pantern ställer upp på egen blå och håller den linjen som ett fort.

Det som har varit Panterns framgång är just denna spelstil. Laget har bara släppt in 94 mål vilket är näst bäst i hela serien. Det ska dock sägas att Pantern med sina 94 gjorda mål är näst sämst i serien.

Pantern kommer närmast från en mycket viktig 3-1 seger mot Asplöven som stängde avståndet nedåt till kvalstrecket. Innan den matchen hade Pantern det tuffare med 2-4 mot Mora, 2-3 mot Sundsvall, 2-3 mot AIK och 2-3 mot Vita Hästen. Formen är alltså ganska sval.

Jag ser en väldigt tajt match framför mig där Björklövens effektivitet och tålamod kommer att avgöra. Det är inte enkelt att nöta ned Pantern. Frågan är om disciplinen finns denna kväll. Den fanns inte senast mot Timrå.

Laget: 

Kim Karlsson och Lukas Ekeståhl-Jonsson saknas. Kevin Lindskoug vilas.

Så här ser laget ut: (enligt TJ efter träningen)

Adam Reiderborn – #30 Andreas Ollikainen

#57 Stefan Andersson – #40 Dennis Persson

#8 Kalle Ekelund – #4 Jonas Emmerdahl

#5 Rasmus Bengtsson – #86 Tommy Wargh

# Emil Wikström

#28 Lucas Sandström – #74 Stefan Öhman – #7 Brock Trotter

#10 Jesper Thörnberg -#94 Kelsey Tessier – #19 William Quist

#90 Alex Hutchings– #15 Pär Edblom – #54 Felix Maegaard-Scheel

#21 Fredrik Hetta – #26 Viktor Ekeståhl-Jonsson – #22 Nicklas Johansson

#11 Gustav Grundström

Mina nycklar till seger:

¤ Inspelen i zon. En nyckel för Björklöven är att ta sig in i zon på ett bra sätt utan att förlora pucken hela tiden och dra på sig spelvändningar.

¤ Effektivitet. Pantern bjuder inte på så många lägen. Björklöven måste sätta dit några av de få chanser de brukar skapa mot Pantern.

¤ Backarna. Hela uppsättningen av backar måste upp en nivå i koncentration, kvalitet och misstagsminimering jämfört med senast.

Sagt från Lövenhåll: 

– Jag förväntar mig en matchbild som påminer mycket om matchbilden vi hade mot Timrå. Det blir viktigt för oss att vara noggrann med puck och själva ha en stabil defensiv. Pantern vill backa hem, spela aggressivt och spelvända. Vi måste blir lite rakare i vårt anfallsspel och komma in på mål. Det blev lite väl mycket i hörnen senast. Passningskvaliteten måste upp överlag jämför med senast. Sedan måste vi prestera i en match som den här nu när hockeyn är som viktigast och roligast, säger Markus Åkerblom.

Noterbart om Pantern:

¤ Bästa poängplockare i Pantern är Erik Nyström med 28 (13+15) poäng. Pontus Netterberg är strax bakom med 26 (13+13) poäng. Lagets stjärna Fredrik Händemark som värvades från Leksand har stått för 20 (9+11) poäng.

¤ I powerplay har Pontus Netterberg varit bäst med fyra mål. Som lag ståtar Pantern på 12.69 procent vilket är sämst av alla lag i serien,

¤ Med 86.6 kilo i snittvikt är Pantern seriens näst tyngsta lag efter Västerås. Detta mycket beroende på backuppsättningen som väger 89, 103, 90, 91, 87, 88 och 81 kilon.

¤ Pantern har vunnit 13 av 13 matcher där de haft ledningen efter två perioder. Pantern har tagit poäng i 2 av 16 matcher där de legat under efter två perioder.

¤ Stephan ”Lillis” Lundh har sagt upp sitt kontrakt som tränare för Pantern. Där tycker jag att Björklöven borde försöka värva. Niklas Johansson som sportchef och Stephan Lundh som tränare. Det är min dröm för nästa säsong.

Sagt från Pantern-håll:

–  Inget sagt än. Återkommer med separat inlägg.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Karl Sundström sköter sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00 Emma Klöfver är på plats i ikväll och levererar texter samt presskonferens och webb-tv efter matchen.

4 kommentarer

  1. kjka

    Men Gustav-med all respekt. Björklövens effektivitet och tålamod kommer att avgöra!
    De två saker vi inte har varit i närheten av i år pga vår naiva spelide.

    PS Läs Players by team, Pantern har FYRA spelare som har >+10 i +/- t ex. Typ varit inne på 30 mål framåt och 15-20 bakåt. Alltså riktigt bidragande och framföralt ansvarstagande lagspelare. Vi har nästan bara minusspelare.

    Gissa varför?

    DS Det kokar fortfarande över f mig över årets Björklöven sk lag. Det sämsta utnyttjande av tillförda resurser jag sett någonsin i min långa läktarkarriär för mitt älskade Löven.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag skriver inte att Björklöven kommer att vinna Kjell, jag skriver vad som krävs för att vinna.

  2. Tyko

    Din dröm lär väl stanna vid just en dröm? Löven tjatar ju om kontinuitet och eftersom vd dragit och juniorkaoset är på topp borde väl A-laget varjefall gå på den linjen.

  3. Knutte

    Tyvärr inget att hoppas på. Om det nu skulle gå vägen beror det mera på Panterns svaghet än Lövens styrka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.