Årets lag för vårsuccén

Björklöven vann priset för årets lag i går på den första upplagan av Umeås Idrottsgala. Kanske var det helt rätt, men snacka om lustig timing när många skriker om avgångar i Löven.

Björklöven stod för en fantastisk avslutning på säsongen i fjol med 11 segrar på de 14 sista matcherna i grundserien och sedan segrar mot Karlskoga, Mora och Malmö i slutspelsserien innan Vita Hästen och Rögle stod i vägen.

Det är naturligtvis den avslutningen som gör Björklöven till årets lag i Umeå. Det var en fantastisk prestation och egentligen var det bara ett felaktigt bortdömt mål av Peter Lyth i från att Björklöven hade mött Leksand om en plats i SHL.

Nära och en bra avslutning även om det ska nämnas att det fanns fyra SHL-platser att slåss om förra säsongen så en normal säsong hade samma resultat inte alls varit så nära.

Under höstdelen av 2015 presterade Björklöven följande:

tabell

Det säger ändå något om konkurrensen under 2015 i Umeå när Björklöven vinner årets lag med detta år.

De andra nominerade var Umeå BSKT som slutade nia som nykomling i Basketligan och Thorengruppen som visserligen vann sin serie, men fotbollens division-II. Där bakom hade vi IBK Dalen som missade slutspel, Umeå FC som tappade på slutet och slutade femma i Norrettan och Thorengruppen innebandy som floppade och missade en kvalplats till SSL.

Björklöven är alltså inte bara etta i Umeå popularitetsmässigt utan även sportsligt på herrsidan även under ett relativt mediokert år från de gröngulas sida om vi räknar både vår och höst..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.