Deadline day – ”Dörren är öppen”

Det är deadline-day idag i svensk hockey. Sista dagen med möjlighet att förstärka laget inför slutspurten. Frågan här är naturligtvis – agerar Daniel Johansson?

I går blev det klart att Daniel Palmebjörk och Emanuel Gabrielsson lämnar Teg för Vännäs.

– Vi har en del skador och nu innan transferfönstret stänger kommer vi säkra upp med Emanuel Gabrielsson från Teg då vi har borta en av våra målvakter på grund av personliga skäl. Sedan kommer vi även att plocka in Daniel Palmebjörk även han från Teg och sedan får vi se om det blir någon fler spelare, det är lite beroende på vad det är för status på våra skadade spelare, vi har i alla fall på oss fram till 23:59 på måndag, sa Eje Nyman till VK-Folkbladet om förvärven i går.

Vännäs har en tuff uppgift i form av Östersund i playoff-I. Under hösten möttes lagen två gånger och då vann Östersund med 7-1 båda gångerna. Matcherna spelas torsdag 18/2, lördag 20/2 och en eventuell tredje match söndag 21/2. Vännäs inleder hemma.

¤ ¤ ¤

För Björklöven är det forwardssidan som är ett frågetecken inför deadline day.

– Vi har en del skador och sjukdomar på forwardssidan så vi följer marknaden under dagen. Man kan säga att dörren är öppen, men vi är inte på jakt, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson.

Kim Karlsson är fortfarande inne i hjärntrappan och ingen vill spekulera kring när han är tillbaka, men jag säger räkna inte med honom. Fredrik Hetta däremot och William Quist som varit borta siktar båda på spel på torsdag mot Vita Hästen.

– Vad jag hörde sist så skulle Wille träna i dag och då tror vi på spel på torsdag. När det gäller Fredrik har han ju varit sjuk länge, men han ska också träna, säger Daniel Johansson.

Det har tagit väldigt länge att få tillbaka Fredrik. Vad handlar det om?

– Han har varit förkyld i två omgångar. Vi har gjort en undersökning för att se vad som är fel, men har är som sagt på väg tillbaka.

Adam Reiderborn och Jesper Lindgren från Modo är sedan tidigare namngivna för Björklöven. Frågan är om det blir några fler som kommer att namnges.

– Det är ett alternativ. Vi håller koll på marknaden så får vi se om och vad som blir aktuellt, säger Daniel Johansson.

Hur spelar det in i dina tankar kring att ta in någon att ni ska spela sex matcher på 11 dagar nu kommande tiden?

– Det spelar naturligtvis in. Vi vet inte riktigt hur det kommer att se ut ett par matcher in på dessa sex matcher, men det har jag med i beräkningarna.

Hur ser du på läget ni har just nu fyra poäng bakom Mora med sex matcher kvar?

– Vi är bestämda att vi ska spela vidare efter serien är över. Det känns inspirerande och vi själva känner att vi förutom senaste matchen har spelat bra på slutet. Det blir en spännande tid som kommer.

¤ ¤ ¤

Jag själv har sedan tidigare sagt att Löven borde sitta lugnt i båten. Allt som tas in nu är pengar ned i ett svart hål. Vi får se vad som händer under dagen. Jag gissar på att inget händer i Lövenlägret.

15 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag tror att han menar sett till antalet. Löven har åtta friska backar om Dennis Persson räknas som det (tränar idag) och dessutom Jesper Lindgren som namngiven. Sedan om vi pratar kvalitet så kan du knappast byta ut alla backar på deadline-day.

      • Trotter

        Självklart inte. Personligen så tror jag inte att något flashigt nyförvärv skulle göra någon större skillnad. Matchen mot Tingsryd visade att laget inte på långa vägar har det som krävs. Känslan är att det brister i en del kunnande, men tyvärr även allt för ofta i viljan att kompensera detta med ett stenhårt jobb. Törs man längre tro på att detta ska vända och bli en succé?

  1. Lasse

    Det finns ingen anledning att värva. Det här laget är ändå fullständigt chanslöst i ett kvalspel. En eller två nyförvärv gör ingen skillnad på kort sikt, har dessutom noll förtroende för Daniel när det gäller hans kunskap ang vilka spelare som kan spela hockey.

  2. Per

    Kul de känner sig inspirerade och vill fortsätta säsongen. Antar att playoff vore en riktig fullträff med tanke på att Stefan Andersson tycker att man presterat knappt godkänt iom tolfteplatsen. Klarar man åttondeplatsen så borde väl säsongen vara nära på en perfekt säsong. Hoppas att man grejar det.

    Det är nu det gäller att vara bäst så vi får hoppas att man lyssnat på VD och gör några riktiga topprestationer nu på slutet.

  3. Erik

    Lindgren måste ju få lira på torsdag. Synd att du inte kollade det. Är ju så mkt bättre än flertalet av våra backar. Är han med och tränar?

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Han lirar ju bara om Modo går med på det. Han spelade ju två matcher med Modos J20 förra veckan. Det är inte bara att ”ta in”. Vi får ställa frågan om backsuppsättningen på onsdag när det börjar närma sig match igen.

  4. Lövensupporter

    ”Dörren är öppen”

    Tänker hoppas på att det betyder att man tänkt rensa rejält? Inget ska iaf komma in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.